Drijvende ontlasting

  • #1

    Ik heb sinds enkele weken dat regelmatig mijn ontlasting blijft drijven. Verder geen klachten. Kan het ook komen door te veel lucht inademen door dat ik veel door mijn mond adem? Chronische hyperventilatie? En moet ik hiervoor naar mijn huisarts? Ik ben nogal hypochender en vind dit best eng.

    Reageer
    #2

    Het zal vooral aan eten en drinken liggen. Vette hap, snacks en fastfood zijn de meest voorkomende oorzaken

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je antwoord John. Nu merk ik dat de laatste tijd mijn ontlasting ook wat vettig is. Dat zie ik aan het olielaagje in de wc pot. Ontlasting is niet raar van kleur en heeft nog vaste vormen. Kan dit vetdiarree zijn en kan het dan komen door een verstoorde darmflora? Het is enkele weken geleden, toen ik een vakantieweek heel slecht heb gegeten heb (fastfood, gebak, snoep, chips) begonnen met drijvende ontlasting. Daarna heb ik een flinke griep gehad waarbij mijn maag ook van slag was. Verder ben ik een grote stresskip. Ook nu ben ik heel bang voor alvleesklierkanker. Een vriend van mijn vader is hieraan overleden. Ik ben overigens 55 jaar. Verder heb ik niet veel last. Denk af en toe een beetje mijn buik te voelen, maar dat komt ook omdat ik er heel erg mee bezig ben. Verder eet ik nu enkele dagen gezond en heb nog steeds dat vetlaagje. Soms brokkelt de ontlasting ook wat af in de pot. Ik hoop dat je me een beetje gerust kan stellen. Ontlasting is vorig jaar 2x nagekeken. In 2019 had ik precies dezelfde klachten, toen was het een versnelde darmpassage.

    Reageer
    #4

    Hoe kan het nou diarree zijn als het een vaste vorm heeft?
    Het ligt toch echt aan wat je eet en drinkt. fastfood, gebak, snoep, chips

    Reageer
    #5

    Ik ben zo bang. Zonet de huisarts gebeld. Bij mijn klachten, drijvende ontlasting en een beetje buikpijn, loop nu ook veel te boeren, gaan bij haar geen alarmbellen rinkelen, maar om alles uit te sluiten, moet ik een ontlastingsonderzoek doen. Gekeken wordt naar bloed en ontstekingswaarden. Ik kan het een maandag pas inleveren. Nou dat wordt weer een dikke week in de zenuwen zitten.

    Reageer
    #6

    Spannend. Nu de uitslagen maar afwachten en jezelf niet te gek maken. Als je uitslag hebt laat je het ook even weten?

    Reageer
    #7

    Als je eerst ongezond eet en dan even weer gezonder, herstelt je lichaam niet zomaar. Die zooi werkt bijvoorbeeld ontregelend op je darmflora. Beter je voedingspatroon eens onder de loep nemen en advies vragen aan een natuurgenezer. Oplosbare vezels, zoals psyllium, zijn heel goed voor je darmen.

    En wat aan je spanningen doen. Bijvoorbeeld yoga, tai chi of mindfullnesstraining.

    Reageer
Reageer op: Drijvende ontlasting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief