Ik heb een tekort moet ik me zorgen maken?

 • #1

  Hallo, ik ben 19 en heb een aantal verschillende vage klachten. Zoals: steken op borst, jeuk, erg vermoeid, beroerd voelen, hoofdpijn, maagpijn, gewrichtsklachten, spierpijn, Nachtzweten, gewichtsverlies, algehele malaise. Ik heb bloedonderzoek gedaan en bij mij kwam uit dat vitamine D 30 mnol/l was en vitamine B12 was 143 pmol/l is dit een groot tekort en zouden deze tekorten mijn vage klachten veroorzaken? Zoja wat zou hiervan de oorzaak zijn, en wat is het beste advies.

  Reageer
  #2

  Ook heb ik daarbij een foliumzuur tekort en vraag ik mij af of ik een hogere dosering van supplementen moet slikken of naar de huisarts moet gaan. Waarde van de foliumzuur is 7.1 mnol/l

  Reageer
  #3

  Hoi,

  Klopt het dat jij de afgelopen paar dagen meerdere topics hebt gemaakt met eigenlijk steeds dezelfde vraag?
  Het verhaal komt mij namelijk erg bekend voor.....
  Op die topics is door de moderator inmiddels 3x gereageerd met de vraag om de hyperventilatie test te doen. Omdat hyperventilatie je klachten heel goed zou kunnen verklaren.

  Het heeft geen nut dezelfde vraag steeds opnieuw te stellen. Gebruik liever steeds hetzelfde topic,dat is voor jezelf en de beheerders makkelijker.
  En het is wel beleefd om als je een antwoord krijgt,daar even op te reageren!

  Reageer
  #4

  Bij gebruik van vitamine D ook magnesium gebruiken en zorgen voor voldoende inname van vitamine A en k, hetzij via de voeding, hetzij via een multi. Wat vitamine B12 en foliumzuur even overleggen met je huisarts. injecties of misschien zuigtabletten/druppels. Druppels zijn ook verkrijgbaar zonder zoetstof. Een orthomoleculair therapeut zou je verder kunnen adviseren.

  Reageer
  #5

  Ik denk niet dat de klachten van een vitaminetekort komen.

  Reageer
  #6

  En waarom denkt u niet dat het van een vitamine tekort komt? Heb veel klachten die wijzen op b12 tekort en de grens van b12 is 148 voor volwassenen ik zit daar onder. Gelezen op http://www.b12tekort.nl dat daar onder al een tekort is en al vage klachten met zich mee kan brengen.

  Reageer
  #7

  Volgens mij heb ik niet gezegd dat het daar niet van komt, maar je het advies gegeven het met je huisarts te bespreken.

  Reageer
  #8

  Mijn oud buurmeisje had ook allemaal dit soort vage klachten. Zij had B12 tekort. Hiervoor moet je een aantal weken B12 spuiten krijgen, als je nu tablet zou slikken, zal t lichaam het niet direct herkennen zei de arts tegen haar. Dus laat je helpen door je huisarts om t weer op peil te krijgen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Ik heb een tekort moet ik me zorgen maken?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief