Geopereerd worden na Corona

  • #1

    Hallo,

    Ik heb volgende week een operatie gepland staan. Het gaat om het verwijderen van de galblaas. Nu heb ik op dit moment Corona. Er is in maart 2021 een artikel geplaatst op de site van het umcg dat sterk aangeraden wordt een niet noodzakelijke operatie uit te stellen met 7 weken. Mijn ziekenhuis zegt hier niets van te weten en wil gewoon opereren als ik klachten vrij ben. Ik heb om uitleg gevraagd, maar dit kreeg ik niet. Alleen de opmerking dat ik zelf maar de keuze moest maken. De operatie is niet direct noodzakelijk en zou voor mij prima uitgesteld kunnen worden. Natuurlijk ga ik liever zo snel mogelijk, maar ik lees in het artikel dat je 2,5 keer zo hoge kans hebt op overlijden na de operatie, ongeacht wat je medische situatie is of hoe groot of hoe klein de operatie is. Wie kan mij van medische informatie voorzien? Waarom zou dit advies nu opeens genegeerd worden?

    Reageer
    #2

    "Er is in maart 2021 een artikel geplaatst op de site van het umcg dat sterk aangeraden wordt een niet noodzakelijke operatie uit te stellen met 7 weken." Dit had destijds vooral te maken met een overbelaste zorg en gebrek aan IC plekken en personeel.

    Reageer
Reageer op: Geopereerd worden na Corona


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief