Bronchopulmonale dysplasie als baby, problemen als dertiger.

 • #1

  Hallo,

  Ik ben een maand te vroeg geboren (in de jaren 80) en heb als kind zowel Bronchopulmonale dysplasie (BPD) als astma gehad. De astma is over, maar ik kan in het dagelijks leven beperkt intensief bewegen. Een rondje met de hond wandelen of een trap oplopen ervaar ik als zeer stressvol (transpireren, buiten adem, vlekken voor de ogen). Als kind heb ik geen duikdiploma behaald en sporten op school kon ik ook niet. Ik ben nu 35.

  Tot voor kort bezocht ik twee keer per week de sportschool voor lichte fitness om fit te blijven. Zij vertellen mij dat mijn voeding gebalanceerd is en dat daar geen probleem in zit.

  Het lukt mij niet om mij "gezond" te voelen. Ik heb veel buikvet, maar ben verder gezond volgens het ziekenhuis. Toch voel ik mij niet goed als ik in de spiegel kijk en een forse buik aantref.

  Nu is mij duidelijk geworden waar mijn long beperking vandaan komt (de longarts bezocht) en ik ben op zoek naar mensen met advies of soortgelijke ervaringen. Hoe kan ik vet verbranden als het inspanningsniveau om dit te doen stressvol is?

  Ik zou graag willen sporten en bewegen en mij hierdoor beter voelen. Het tegenovergestelde is waar.

  Dank voor jullie reacties,

  Gr

  Asa

  Reageer
  #2

  Hey,

  Je zou naar een sportschool kunnen gaan waar ze beweegprogramma's onder begeleiding hebben,bewegen op maat. Dan gaat een  gediplomeerde trainer samen met jou kijken wat voor jou de beste manier is om te bewegen en zo fit mogelijk te worden.

  Of je zou naar een fysiotherapeut kunnen gaan die fysio fitness geeft. Ook dan zoek je samen naar de voor jou passende manier om zo goed mogelijk binnen je beperking te sporten.

  Groetjes Suzan

  Reageer
  #3

  Hoi Suzan,

  Ik heb de huisarts gebeld en die vindt fysiofitness ook een goed idee.

  Bedankt!

  Gr

  Asa

  Reageer
Reageer op: Bronchopulmonale dysplasie als baby, problemen als dertiger.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief