Hypochondrie of hersenkanker?

  • #1

    Hallo ik heb al 4 maand last van de angst. Ik heb heel lang last gehad van keelinfecties en daar is mijn angst van gekomen. Paar dagen geleden had ik nog bang voor keelkanker , daar had ik al een bericht over gepost. Verder heb ik ook al heel lang last van pijn in mijn achterhoofd en nekpijn enzo . Nu ben ik enorm bang voor hersenkanker en zoek ik het hele internet af over hersenkanker.
    Ik voel constant een druk in mijn oren,globusgevoel en drukpijn in men oren samen met hoofdpijn. Hoe voelt het om een hoge druk in het hoofd te hebben? Verder heb ik het gevoel dat ik niet veel kan onthouden. Ik ben een adhd patient dus ik neem de medicatie relatine. Verder smoorde ik 1 jaar wiet. Na mijn angst ben ik gestopt met weed . Kan dit door weed zijn dat ik dit allemaal heb? Hoofdpijn ,snel vergeten , keelinfecties , druk in de oren enzo? Vorige maand heb ik ook bloed laten trekken en wat bleek dat ik een lichte bloedarmoede heb. Kan iemand me zeggen wat het zou kunnen zijn ? Weed , relatine of toch hersentumor?
    Ik maak mezelf steeds gekker . Er is geen dag dat er passeert zonder angsten

    Ik heb testen gedaan rond evenwicht
    Op 1 been staan met ogen toe, opzich viel dat wel mee ik kon blijven rechtstaan maar met moeite

    Reageer
    #2

    Zelftesten rond evenwicht*

    Ik ben nog niet naar de dokter gegaan

    Reageer
    #3

    Ook heb ik dagelijks/weekels plusjes bloed uit mijn neus. Kno arts zei dat ik een zwelling heb in mijn neus maar zei niets over de oorzaak van het bloed. Ik ben 16 jaar sorry voor deze 3 berichten

    Reageer
    #4

    Misschien is het verstandig om eens met een psycholoog over je ongegronde angst voor ernstige aandoeningen te gaan praten. Je huisarts kan je verwijzen.

    En hier op het forum is het handiger om al je onderwerpen onder één en het zelfde topic te plaatsen. Dan hoeft de moderator jou andere topics er niet steeds bij terug te zoeken. Dat is bij mensen met hypochondrie wel zo praktisch,omdat die vaak regelmatig posten.  En het is handiger omdat je kunt zien of klachten al dan niet aan elkaar gerelateerd zijn.

    Reageer
    #5

    Zou het eerst niet beter zijn mij eerst grondig te laten onderzoeken? Bloedneus en druk in de oren enzo kan je toch niet zomaar hebben of? Ik zou echt graag een hersenscan willen doen, het is al maanden dat ik bang ben. Messchien zou dat mij helpen? Eerst denk ik aan keelkanker dan aan leukemie dan hersenkanker dan weer keelkanker. Door dat kl*te internet.

    Reageer
    #6

    Een scan is een hele dure bedoening,die echt niet uitgevoerd gaat worden als je huisarts daar geen aanleiding voor ziet.
    Dat is niet iets wat ze even ter geruststelling kunnen aanvragen.

    Je KNO arts heeft gezegd dat je een zwelling in je neus hebt,dat zal dan de oorzaak zijn.
    Als die had gedacht dat er een andere reden was,had hij je doorgestuurd voor verder onderzoek.

    Weet je huisarts dat je bang bent voor ernstige aandoeningen?
    Anders zou je om te beginnen,het daar eens met je huisarts over kunnen hebben.
    Hij of zij kan je naar een psycholoog verwijzen en die kan je leren anders met je angst gedachten om te gaan.
    Dat je dus niet bij alles wat je voelt of ziet aan iets ernstigs denkt,maar leert relativeren.

    En vooral van Google afblijven......
    Want hoe meer je opzoekt,hoe meer en hoe ernstiger ziektes Google je voor zal schotelen

    Reageer
    #7

    Voor je nekpijn zou je trouwens naar een fysiotherapeut kunnen gaan

    Reageer
    #8

    De dokter had aan de hand van mijn klachten een sinus ct scan laten nemen maar bleek er normaal uit te zien. Kan je al iets opmerken aan hersentumor uit een ct scan van de sinus?
    Of kan de dokter enkel de sinussen bekijken?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Daar is meer op te zien dan alleen de sinusssen

    Reageer
    #10

    Dus daar kan ook een hersentumor op te vinden zijn?

    Reageer
    #11

    Ja

    Reageer
Reageer op: Hypochondrie of hersenkanker?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief