Gekke vraag

  • #1

    Hallo,

    ik heb een beetje een gekke vraag. Ik heb een angststoornis en ben altijd bang om andere mensen ‘pijn’ te doen, in elke vorm dan ook. Vanavond was ik het kerstdiner aan het voorbereiden. Tijdens het snijden van hapjes merkte ik dat er een sneetje ontstond in mijn hand doordat ik deze met verkeerde zeep heb gewassen waardoor ze zo droog worden dat de huid soms kapot knapt (ik was mijn handen nogal vaak op een dag en dat wil dan wel eens voorkomen, toevallig niet handcreme in de buurt). Ik was worst aan het snijden en toen ik erachter kwam dat een sneetje bovenop mijn vinger iets ‘nat’ was van bloed ben ik gestopt, en heb ik het gedeelte dat ik vlak daarvoor  had gesneden weggegooid, maar het gedeelte dat al in het bakje lag, laten liggen. Het barstje toen afgeplakt met een pleister en mijn handen gewassen. Ik maak me nu gelijk weer zorgen; want stel het wondje was al iets eerder losgeknapt dan ik wist en er zou per ongeluk iets bloed op voedsel zijn gekomen, zou ik daarmee mensen iets kunnen geven. Niet dat ik van mijzelf weet dat ik iets heb, maar stel (dat hangt weer samen met mijn hypochondrie).  Stel ik zou iets hebben dat via bloed overdraagbaar zou zijn; zou dat dan al via zo’n super klein wondje en klein beetje bloed al overgedragen kunnen worden?

    Ik weet dat het krankzinnig klinkt; zo voelt het ook. Maar toch wil ik het graag weten om enigszins rust te krijgen in mijn hoofd.

    Alvast enorm bedankt en fijne kerstdagen.

     

    Groet,

    Een paniekzaaier haha

    Reageer
    #2

    Vooral niet druk over maken...Geniet liever van de kerstavond

    Reageer
    #3

    Bedankt voor de snelle reactie. Dus de angst is niet reeel en kan dus niet?

    Voor u ook een hele fijne kerstavond in ieder geval!

    Reageer
    #4

    Dat is idd niet reëel.

    Reageer
    #5

    Enorm bedankt. Dus ik zou zo niet iemand iets kunnen geven?
    Dit lucht al enorm op, gaat zeker bijdragen aan mijn avond.

    Reageer
    #6

    Nee hoor.

    Reageer
Reageer op: Gekke vraag


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief