Milt-moeheid-buikpijn

  • #1

    Dag dokter,

    Graag leg ik mijn casus voor. Ik ben 32 en 7-10-2019 moeder geworden van een 2e zoon. Ongeveer 1,5 maand na de geboorte van onze zoon kreeg ik klachten in de bovenbuik, linksboven onder de ribbenboog. Zeurende pijn, soms het gevoel alsof er een steen in mijn buik zit die ik bij stevige stappen lopen voel dreunen in mijn buik. De klachten waren eerst in rust bij vlagen aanwezig, nu continue, en meer provocatie tijdens rennen, stevig lopen of wanneer ik druk tegen buik krijg. De laatste 2 weken straalt de pijn uit naar mijn rug links mid twk, voornamelijk wanneer ik ook meer last heb in mijn buik

    ik ben daarnaast erg moe, ondanks dat ik om 21.30 naar bed ga en slaap ongebroken nachten tot 6.00 uur. Ik heb het de laatste tijd erg koud, slaap zelfs in een winterpyama (sliep altijd naakt), en zelfs in de sauna krijg ik het niet warm. Mijn eetlust is wisselend maar wel minder. Geen gewichtsverlies. Bij vlagen veel last van mijn gewrichten, knieën, polsen, enkels. Regelmatig hoofdpijn maar ik probeer er niet wat voor in te nemen.

    buikecho liet vergrote milt zien, bloedonderzoek was volgens huisarts mooi, wel verhoogde leverwaarden: alat(?)was 85. Ik moest nu weer bloed prikken en wordt getest op pfeiffer en leverwaarden worden nog eens nagekeken.
    palpatie gehele bovenbuik is gevoelig.

    huisarts wil me naar de chirurg sturen omdat ze denkt aan een zenuwknelling in de buik. Zelf ben ik bang voor maligneteiten maar ze maakt zich nergens druk om zegt ze.. wat zou u adviseren om na te laten kijken?

    Reageer
    #2

    Je moet in ieder geval naar een internist om naar de milt te laten kijken. Met een MRI of CT scan

    Reageer
    #3

    Bedankt voor het reageren. Ik zal het voorzichtig voorstellen.. ik wacht nog op mijn oproep voor de chirurg, ik zal het met hem/haar moeten kortsluiten denk ik..

    Reageer
    #4

    Ik wordt nu doorverwezen naar de MLD arts en krijg een gastroscopie.. afwachten dus

    Reageer
    #5

    Gastroscopie vond de internist (gelukkig) niet nodig. Er is extra bloedonderzoek gedaan waarbij wel nog steeds hoge leverwaardes (alat 92 en asat 43). Ontstekingswaarden waren laag. Mijn buikpijn neemt toe in intensiteit en ik heb er ook grotendeels van de dag last van. Daarnaast extreem moe, bijv rond 11.00 uur ben ik eigenlijk bekaf en ga ik het liefste slapen. Maar dat kan pas als de kinderen slapen. Ik sleep me dan door die uren heen, totdat zij van 14-16 gaan slapen en ik dan ook eindelijk kan slapen. In de avond gaat het dan wel redelijk tot ongeveer 20 uur, dan ben ik echt helemaal gesloopt, gaan we douchen en op tijd naar bed. Ik voel me continue alsof ik de hele nacht op stap ben geweest en flink gedronken heb en geradbraakt ben.. de internist denkt aan EBV omdat ik in mijn tienertijd Pfeiffer heb gehad. Ik moet de klachten aan kijken en over 3 weken telefonische evaluatie. Hij zei dat mijn bloedbeeld er verder goed uit zag en hij zich geen zorgen maakte. Toch ben ik niet helemaal gerust vooral omdat de buikpijn en moeheid nog steeds toenemen. Ik ben bang dat er sprake zou kunnen zijn van een vorm van kanker.. maar passen mijn klachten dan zo overduidelijk bij het EBV?

    Reageer
    #6

    Het zijn toch klachten die bij de ziekte van Pfeiffer passen

    Reageer
    #7

    Bedankt voor het reageren

    Reageer
    #8

    Vermoeidheid kan met van alles te maken hebben. Voor een paar kinderen zorgen, terwijl je zelf erg moe bent, is natuurlijk zwaar. Denk ook aan factoren als je voedingspatroon, tekorten aan voedingsstoffen, ontregelde hormonen, bijnieruitputting, electrosmog (wifi, smartphone, electrische apparaten. Kouwelijkheid kan ook te maken hebben met tekorten aan voedingsstoffen, zoals jodium, gammalinoleenzuur en vitamine D. Natuurlijk naar je dokter maar daarnaast zou je, voor je algehele gezondheid, advies kunnen vragen aan een complementair genezer.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Milt-moeheid-buikpijn


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief