hoe lang leeft een virus buiten een lichaam

  • #1

    hallo allemaal,

    er gaat een buikgriep achtig virusje rond waar ik woon, waarbij iemand maar 1 keer hoeft te braken en maar 1 dag zich niet heel goed voelt maar verder niet heel ziek is of koorts heeft en de volgende dag gewoon weer helemaal beter is. vorige week woensdag had de moeder van mijn vriend dit virus en een paar weken daarvoor mijn oom waar ik bij was met kerst maar verder was niemand aangestoken door hem. ik ben na dat de moeder van mijn vriend ziek was niet naar zijn huis geweest ( niet vanwege dat ik dat niet wil maar ik woon ergens anders ) . mijn vraag is nu hoelang leeft dit virus/kan het je nog ziek maken en als ik nu die wc gebruik of in dat huis ben kan ik een week later na dat zij het had het ook krijgen of is dat virus nu niet meer actief?

    groetjes

    Reageer
    #2

    Het kan nog wel even actief blijven.
    https://www.rivm.nl/norovirus

    Reageer
    #3

    ik ben erna nog bij mijn vriend geweest en die had ook niks en ik ook niet, en ook bij mijn zieken oom en toen kreeg ik ook niks.

    Reageer
Reageer op: hoe lang leeft een virus buiten een lichaam


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief