Wie heeft er een enkelarthrodese gehad?

  • #1

    Hallo,

    graag kom ik in contact met andere mensen die, net als ik, nog een enkel arthrodese moeten ondergaan, of hem inmiddels al hebben gehad. Ik ben zelf 34 lentes jong en hoor dan ook graag van je/jullie wat een enkelarthrodese zowel positief als negatief met zich mee brengt. Ik ben op het moment heel beperkt en aangezien ik 2 jonge kindjes heb (2,5 en 8 mnd) is dit uiteraard niet fijn en sta dan ook te popelen tot mijn oproep van het ziekenhuis binnen is. Konden jullie na de operatie weer meer dan voorheen? hadden jullie erna minder pijn, of zelfs misschien meer? Duurde het genezingsproces erg lang? ik wil dolgraag alles weten hihi ๐Ÿ˜€

    Ik hoop zo op reacties want alle forums tot nu toe zijn zo oud, dat er niet meer op gereageerd wordt.

    Groetjes Tamara

    Reageer
    #2

    Hallo Tamara, alle fora zijn (weer) actueel zodra jij een nieuw bericht plaatst hoor! De hele site is erg levendig. Ik hoop op veel reacties voor jou!

    Reageer
    #3

    ik ben idd ook op een forum bij enkel.nl gestuit hihi thanks anyway ๐Ÿ˜‰ hoop ook op veel reacties ๐Ÿ™‚ toch fijner als je het er met lotgenoten over kunt hebben.

    Reageer
    #4
    Reageer
    #5

    dank voor de link!

    Reageer
    #6

    Hoi Tamara,
    Ben in 2010 aan mijn linker enkel geopereerd ivm ernstige slijtage (bovenste spronggewricht vastgezet); had al jaren klachten. Sporten werd beperkter en steeds pijn. Zelfs wandelen was vrijwel niet meer mogelijk. De operatie is mij erg meegevallen (AMC, prof van Dijk). Na 3 maanden gips kon ik mijn werk als bedrijfsarts weer hervatten. Sporten en wandelen was weer mogelijk (niet onbeperkt natuurlijk; hardlopen/tenissen niet meer mogelijk). 4weken geleden is ook mijn rechter enkel vastgezet (ook versleten); zelfde procedure. Nu thuis met 2 krukken en nog 2 weken onbelast gips. Over 2 weken krijg ik loopgips tot eind december. Na de operatie 2weken last gehad en in de nacht wat pijnlijk maar niet overdreven. Thuis kan ik mij goed redden soms met enige hulp. Ik verwacht dat ik eind december weer volledig op de been ben. Dit klinkt allemaal heel optimistisch en natuurlijk geen garantie hoe het met jou zal gaan. Zelf heb ik voor en na de operatie alles eraan proberen te doen om eea gunstig te beinvloeden: zoveel mogelijk bewegen (training bovenbeenspieren/schouders en bovenarmen en conditie op peil houden). Als je meer specifiek info nodig hebt ben ik je graag van dienst

    Reageer
    #7

    Hoi Chris, dank voor je reactie! Als ik dit zo lees is het dan toch gelukkig niet voor iedereen alleen maar ellende. Ikzelf ben ook erg positief in gesteld en kijk ook vol optimisme uit naar de operatie. Ik kan nu ook haast niks meer omdat ik zo veel pijn heb dus voor mijn idee kan het er uiteindelijk alleen maar beter op worden. Ik laat me normaliter ook niet snel hangen dus na d eoperatie zal ik dat dus ook echt niet doen! Het doet me goed te horen dat sporten en wandelen weer kunnen en hardlopen en tennissen doe ik nu ook niet ๐Ÿ˜‰ zou gewoon weer dolgraag willen kunnen wandelen, fietsen en zwemmen. vooral weer met onze 2 kleine kinderen weer lekker "normaal" erop uit! kan niet wachten tot dat zo ver is! ๐Ÿ˜€ Dank ook voor de tip om zo veel mogelijk te bewegen! Is idd wel zo handig als je erna jezelf overal heen moet slepen omdat je niet mag belasten hihi grtjs Tamara

    Reageer
    #8

    Hallo beste mensen, ik les net jullie verhalen.
    Ook ik heb veel problemen aan mijn linker enkel,atrosse en incidentieel veel pijn,ook ik zit te overwegen om de enkel vast te laten zetten,want ik kan niet meer op mijn linker voet vertrouwen, zo kan ik een paar dagen normaal lopen en lijkt er niks aan de hand te zijn en een ander moment dat verga ik van de pijn en wordt alles stijf en pijnlijk binnen de enkel, zelfs mijn argilespees doet dan pijn, echt balen.
    Ik loop nu al bijna 9 maanden thuis, ik ben al geopereerd aan e enkel, ze hebben alles opgeschoond en had een slijtage van mijn kraakbeen tussen de 3-4 behoorlijk dus.
    Nu heb ik ook geen werk meer, want mijn vak als distributiemonteur mag en kan ik niet meer uitoefenen ,dus ik ben voorloopig huisvader, we hebben ook twee kinderen een jongen van 9 jaar en een meisje van 9 maanden, mijn partner werkt halve dagen.
    Maar wat een ellende regelmatig met die pijn, ik wordt dan ook boos en heel chagarijnig, ik weet dat het niks helpt, maar ik voel me zo beperkt met die pijn en ik kan zo ook niet op zoek naar een nieuwe baan al ik telkens weer die kachten krijg.
    Verder heb ik ook nog poly neuro phatie in mijn voeten, dat is beschadigde zenuwen, vier jaar geleden heb ik een bacterie in mijn bloedbaan gekregen door de hoektand van mijn vorige hond,dit kwam door een ruw spelletje, uiteindelijk bleek het een ttp-hus variant te zijn,kun je lezen op internet, en ik was meer dood dan levend,na drie maanden ziekenhuis en 2 maandn liggen op I.C. in het Vu- Amsterdam ben ik er boven opgekomen, en nu weer atrosse in mijn l-enkel,soms kan het leven ineens heel erg tegen vallen,ben die klap van vier jaar net te boven staat het volgene probleem weer op de stoep.
    15-01-2013 heb ik een afspraak bij een andere ortopedische dokter en dan hoor ik wel wat de verdere mogelijkheden zijn, als je maar van die rotpijn afkomt die door heel je lichaam trekt.
    Iemand nog advies voor mij.
    En Tamara, sterkte als je bent geopererd.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    hoi Tamara, ik moet 1 vd dagen ook een enkelarthrodese ondergaan, ik heb 7 jaar geleden een werkongeval gehad en mijn been op 4 plaatsen gebroken... groetjes Martina

    Reageer
    #10

    Hallo, ik heb een enkelatrodese gehad.
    Ik weet niet precies wat je wilt weten, ik weet wel dat de weg die je moet ondergaan erg lang is.
    Ik ben nu net bijna zes weken uit het gips, maar liefst 12 weken heb ik gips om gehad.
    Vanaf de operatie tot de tijd dat ik in het gips heb gezeten heb ik totaal nergens last van gehad.
    Nu voel ik alles, de spieren zijn erg stijf en het lijkten soms heb ik een pijnsteek in mijn enkel die er eigenlijk niet meer is.
    Als ik lang heb gezeten dan moet ik helemaal opstarten, dan doet het zeer en is er een heel stijf gevoel, of dat over gaat durf ik niet te zeggen.
    Mijn enkel is opgezwollen en altijd tot nu toe dik in de avond, maar dat heeft de arts me ook gezecht,ik ben iemand die niet zo geduldig is er zal vast wel beterschap komen maar het heeft erg lang nodig, men zegt dat je twee keer de tijd die je in het gips hebt gezeten moet rekenen om te revalideren.
    We gaan het zien, op 08-08 mag ik weer naar slotervaartziekenhuis om een foto te maken en te kijken of het bot nu helemaal goed is aan gegroeid.
    Ik wens je heel veel sucses en beterschap groeten van Werner [img]http://www.dokter.nl/media/kunena/attachments/legacy/images/20130224_122023.jpg[/img]

    Reageer
    #11

    Hallo Tamara,
    In 1999 was ik omgezwikt met mijn linkerenkel met behoorlijk wat gevolgen. Ben toen geopereerd en heb daarna mezelf kunnen helpen met orthopedisch schoeisel en af en toe wat pijnstillers. 2012 werd echter een rampjaar met steeds meer pijn en ik heb me toen gemeld bij een orth. ped. chirurg. Uit de foto's bleek dat ik flinke arthrose had en ik geholpen zou zijn met een kunstgewricht of een arthrodese. aangezien het kunstgewicht zo'n jaar of acht/negen zou helpen en daarna alsnog een athtrodese zou volgen heb ik meteen voor de arthrodese gekozen. op 15 nov 2012 was het zover, de operatie vond plaats onder ruggenprikverdoving. aansluitend heb ik gedurende 13 weken gips gehad een lange tijd, maar goed dat was bekend. ik wil je niet ontmoedigen, maar nu 7 maanden verder ben ik nog altijd niet pijnvrij. Weliswaar is de pijn anders dan voor de operatie. Natuurlijk is ieder mens anders en al het lichaam ook anders omgaan met herstel. Leeftijd zal ook een rol spelen, ik ben 51 jaar. Vooral na langer gezeten te hebben en dan weer op gang komen kost veel moeite. volgens de controle foto's was er goede botgroei en zat alles muurvast. 01-08-13 moet ik terug en misschien kan het wel zijn dat het metaal wat gebruikt is mij aan het irriteren is, we zullen zien.
    sedert 2 weken zijn ook mijn orth ped. schoenen klaar en die helpen mij met de afwikkeling v.d. voet tijdens lopen. Dit heeft zolang geduurd vanwege het vele vocht in de enkel en voet. Hรฉรฉl soms denk ik, had ik maar nooit gekozen voor een arthrodese, maar misschien moet ik ook meer geduld hebben, ze zeggen niet voor niets; herstel... reken op 1 jaar.
    Ik wens je veel sterkte, succes en beterschap en geduld toe na de operatie.
    groetjes, Peter.

    Reageer
    #12

    Hallo,

    Ik ben ook 34 en heb op 11 maart j.l. een enkel artrodese ondergaan, hierbij is mijn bovenste spronggewricht vast gezet. Heb nadien 13 weken in het gips gezeten, ben er nu 3ยฝ week uit en heb nagenoeg geen pijn meer. Af en toen een steek maar dat is te overzien.. Loop nu zelfs al zonder krukken, wel voorzichtig maar toch is het erg bevrijdend ๐Ÿ™‚

    mvg Patrick

    Reageer
    #13

    Toen ik 14 jaar was heb ik een brommerongeluk gehad, met als gevolg een gecomplenceerde enkelbreuk. Ik ben nu 52 jaar en heb nog dagelijks pijn. Het lijkt erop dat de pijn naarmate in ouder wordt heftiger wordt. Ik overweeg ook artrodese, maar ik ben bang dat ik mijn werk als verpleegkundige niet meer kan doen. Ik stel daarom de operataie uit.

    Reageer
    #14

    Fief oktober 2013,
    Ook ik heb net een enkelartrodese ondergaan van het bovenste spronggewricht via Annatommie Utrecht.
    Ik zit nu sinds 2weken in het gips, de operatie is me mee gevallen, maar ben al ingelicht over het lange traject van herstel dat hierop volgt.
    De pijn VOOR de operatie was geen optie om zo verder te gaan, ben benieuwd na al deze verhalen hoe het verdere verloop nu gaat.
    Eerst mijn "onbelaste " tijd maar eens uit zitten en begrijp dat het daarna flink aanpakken is tot herstel,
    Gr. Fief

    Reageer
    #15

    hallo lotgenotem
    9 september heb ik mijn enkel laten vastzetten in de st maartenskliniek. al jaren had ik pijn en op het laatst ong 1 jaar kon ik niet meer lopen, alleen met maximale dosis diclofenac en paracetamol kwam ik mijn dag door.
    later bleek dat de enkel zo erg was versleten dat de botten helemaal aan het door slijten waren, het is heel goed gegaan en na 3 maanden gips ben ik na 14 weken begonnen met het afbouwen van de walker, en na 16 weken was ik er helemaal vanaf. en in het weekend 19 januari loop ik alweer 4 km pijnloos. ik train veel op step apparatuur en spinfiets, daar ben ik onmiddelijk mee begonnen, toen ik loopgips kreeg. ik ben superblij dat ik het heb laten doen, en hoop van de zomer de 4 daagse van nijmegen weer te lopen

    Reageer
Reageer op: Wie heeft er een enkelarthrodese gehad?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief