rugoperatie

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Hallo, ik ben vorig jaar mei geopereerd aan mijn rug.Ze hebben mij de onderste wervels vastgezet,met een extra fixatiepin via de bilnaad erdoor.Ook hebben ze ruimte gemaakt bij de zenuwen, en deze schoongemaakt.Nu nog veel klachten zoals :4 tenen en zijkant rechtervoet doof, kuit en bovenbeen een stuk doof, en mijn rechterkant van de bips doof.Sinds kort ook problemen met de controle op de blaas.Wie heeft deze operatie ook gehad, en hoe is dit gegaan?? En zijn er meerderen met ook zulke klachten na deze operatie??? Ik zou het graag horen.
  Groetjes Anja.

  Reactie
  #2

  Anja, deze symptomen zijn reden om met spoed naar de huisarts te gaan. Meurologische uitvalsverschijnselen aan de blaas zijn ernstig en moet je heel erg serieus nemen.

  Waarom stel je zo’n vraag op een forum en ga je niet direct naar een dokter met deze problemen?

  Ga met spoed naar de huisarts, en laat pas daarna weer iets van je horen!

  Lees later maar meer over het ‘Cauda Equina Syndroom’. Nu eerst naar een dokter.

  Reactie
  #3

  Caudasyndroom is in de geneeskunde een aanduiding voor een toestand waarbij een aantal zenuwwortels in de cauda equina tegelijk in het gedrang komen.

  De cauda equina is de bundel zenuwen die in het onderste deel van het ruggenmergkanaal van de onderkant van het ruggenmerg, dat op niveau L2 (2de lumbale wervel = 2de lendenwervel) ophoudt, naar hun uitgangen tussen de wervels en in het heiligbeen loopt.

  Meestal raakt slechts 1 zenuwwortel tegelijk in de knel, maar als het hele wervelkanaal op een bepaald niveau wordt gevuld b.v. door een grote centrale rughernia of door een tumor kan een caudasyndroom ontstaan.

  Dit is een medisch spoedgeval aangezien uitval van een groot aantal functies van het onderlichaam dreigt, nl. het gebruik van en het gevoel in de benen, en de sluitspieren van de blaas en de anus.

  Lees meer op: http://www.cauda.nl/ces.htm#symptoom

  Reactie
  #4

  Dank je wel voor je reactie (Var). Waarom ik zo,n vraag stel op de forum is omdat ik wel naar de dokter ben geweest.Deze blijft er gewoon bij dat het allemaal klachten zijn die voortkomen van mijn operatie. Hij zegt gewoon dat dit tijd nodig heeft en verder niets. Hij zegt er is geen pilletje wat ik je ervoor kan geven, tijd tijd tijd zegt hij.En dat is dus alles.Verder weet ik het ook niet meer.Nu moet ik naar de sesartherapie. Dus daarom had ik het op de forum geplaatst.
  Groetjes Anja.

  Reactie
  #5

  ik heb voor 3 jaar terug ook een rugoperatie gehad
  ze hebben bij mij de 3 onderste rugwervels vastgezet met een plaatje en ze hebben een stukje van mijn heup aan mijn ruggewervel vast gezet en de klachten zijn erger geworden heup,kniedaar is de kracht uit controle over mijn urine soms doet het zon pijn dat ik gewoon flauwval ik ben ook naar de dokter geweest maar die stuurt mij ook naar huis met parasetamol
  maaike

  Reactie
  #6

  Hoi Maaike, toevallig, ik ben ook Maaike. Als je zoveel pijn hebt, dan laat je je toch niet zomaar naar huis sturen met wat paracetamol? tenzij de huisarts je gezegd heeft dat er niets anders aan te doen is, of dat je dat eerst moet proberen en terug moet komen als het niet helpt…

  Reactie
  #7

  Anja1970 schrijft:

  Hallo, ik ben vorig jaar mei geopereerd aan mijn rug.Ze hebben mij de onderste wervels vastgezet,met een extra fixatiepin via de bilnaad erdoor.Ook hebben ze ruimte gemaakt bij de zenuwen, en deze schoongemaakt.Nu nog veel klachten zoals :4 tenen en zijkant rechtervoet doof, kuit en bovenbeen een stuk doof, en mijn rechterkant van de bips doof.Sinds kort ook problemen met de controle op de blaas.Wie heeft deze operatie ook gehad, en hoe is dit gegaan?? En zijn er meerderen met ook zulke klachten na deze operatie??? Ik zou het graag horen.
  Groetjes Anja.

  Hallo, ik ben afgelopen februari geopereerd ook de onderste wervels ik heb de zelfde klachten nog een gesprek gehad met specialist hij heeft geen verklaring voor operatie goed gelukt verder moet ik het respecteren.

  Reactie
  #8

  Hallo ik sta ook op voor een operatie aan de onderste wervels.
  gaan een stuk vastzetten,tussenwervels opvullen en zenuwen vrij leggen.
  is dit een aan of afrader????
  gr.marjon

  Reactie
  #9

  zoals je hier al leest gaat dat niet altijd goed, rugoperaties houden altijd een risico in.
  wat zijn de vooruitzichten? wat is je precies verteld?
  heb je verder alles geprobeerd?
  heb je ook een second opiniun gevraagd? dat zou ik zeker doen!
  sterkte, Brenda

  Reactie
  #10

  Waarom een second opinie aanvragen als je de eerste opinie nog niet goed begrijpt?

  Reactie
  #12

  Ik ben ook geopreerd verleden jaar in mij ik heb 4maanden in het ziekenhuis gelegen ze hebben mijne rug 5maal opengedaan ze hebben er vijsen ingezet ik heb dan ook de ziekenhuis bakterie gekregen mijn bloed is nog niet in orde ik heb dan ook vol water gezeten en heb zo vanalles mee gemaakt.Het resultaat is dat ik nu veel meer pijn heb dan vroeger.En ik kan tegen niemand zeggen wat ik voor pijnen heb ze lachen met of maken mij uit dat ik komedie speel en de dokter die kan mij ook niet helpen die zegt dan tegen mijn man dat ik de pijn moet verbijten. Ik ben nu wel heel depresief.

  Reactie
  #13

  Wees gerust José uw pijnen zijn geen verbeelding.Ikzelf ben ook geopereerd aan de rug één maal aan hernia na 10 jaar ander probleem, vastgezet met prothese en 6 vijzen.Had ik geweten wat de gevolgen waren en vooral geen beterschap had verkregen door operatie wel die laatste operatie had ik nooit laten doen.Volgens chirurg routineoperatie.Heb nu 24/24 ondraagelijke pijn en verdoofde rechter teen ,bovenkant voet,zijkant onderbeen.Volgens dokters is er tot 3 jaar lang een genezingsproces wat betreft aangroeien bot en zenuwen dus mss ben ik wat te voorbarig maar hoor weinig goeds hierover.Uit eigen ervaring en ook wat ik hier lees blijven bewegen is de boodschap ook al heb je pijn en vooral positief blijven.

  Reactie
  #14

  Ben 9 mei geopereerd aan de rug, 2 wervels vastgezet en een vernauwing onder in de rug opgeheven. Ik had veel zenuwpijnen in de benen waardoor ik maar 100 meter kon lopen.
  Nu kan ik al 3 kwartier lopen en de pijn in de benen is helemaal weg. Geweldig!
  Ook veel minder last van mijn rug, werk weer in de tuin en doe al het huishoudelijk werk weer in huis. Ben superblij dat ik het heb laten doen. Ben 60 jaar en voor de operatie in goede conditie, dat scheelt veel.

  Reactie
  #15

  ik moet terug binnen gaan in de kliniek voor mijn rug er zijn veisen los gekomen in mijn rug zeggen de dokters ik heb nu nog een schouder breuk bij ik ben gevallen

  Reactie
Reageer op: rugoperatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief