Opnieuw vermoedelijke klachten na peroneuspees operatie

  • #1

    Hoi.
    7 weken geleden ben ik geopereerd aan mijn peroneuspezen in mijn enkel rechts, omdat ze heel erg luxeerde, ze floepte zo over mijn enkelgewricht heen wat behoorlijk pijn deed.
    Dit is middels een operatie van als ik me niet vergis de Kelly methode ‘verholpen’, ook zijn de banden ingekort en opnieuw vastgehecht aan het bot, ook die waren losgelaten. Ook is de geul uitgediept waarin de pezen normaal liggen, want die was te vlak.

    Nu heb ik sinds deze week het gips af, en heb ik er in de plaats daarvoor een afneembare gipsbrace gekregen die ik nu met fysiotherapie mag gaan afbouwen, bij de fysiotherapie ben ik nu 1 keer geweest en heb ik ook oefeningen mee gekregen, 1 van de oefeningen is onder andere met mijn voet zover als mogelijk tot dat ik tegen de grens van gevoeligheid/pijn aan zit, met mijn voet buigen na mij toe, en met de voet van mij af buigen. Echter voel ik nu ineens sinds 2 dagen, als ik die oefening doe, weer opnieuw iets ‘knakken’ binnen in de enkel, het is (volgensmij) niet helemaal een luxatie, maar het voelt meer dat er met die oefening met het buigen steeds opnieuw iets knakt/dreigt te schieten, maar dit kan ik niet zien van buitenaf op dit moment omdat er nog best wel wat zwelling en verklevingen rondom de enkel en de wond zit.

    Weet iemand wat dit kan zijn? Is dit normaal na zo’n bovengenoemde operatie, of is dit misschien toch een teken dat deze operatiemethode misschien bij mij niet geholpen heeft?
    Ik ben sowieso van plan om dit donderdag bij mijn fysiotherapeut kenbaar te gaan maken, ik hoop niet dat ik dadelijk weer terug bij af ben….. 🙁

    Ik hoor graag of misschien anderen dit ook zo hebben voorgehad, of misschien helemaal niet?
    Kan dit betekenen dat deze ‘techniek van Kelly’ (als ik het me herinner), misschien toch niet gebaat heeft bij mij en de luxatie niet tot zijn recht kan komen door de zwelling die zich nog rondom bevind?

    Op de foto heb ik het blauw omcirkeld waar ik het voel ‘knakken’ bij elke keer dat ik de oefening - de voet beweging maak na me toe en van me af.

    Ik hoor het heel graag van lotgenoten of misschien elders!

    Groetjes.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Moeilijk te eggen zo zonder enig onderzoek. Neem morgen contact op met poli chirurgie/orthopedie

    Reageer
    #3

    Opnieuw mri laten maken als je twijfelt. Heb ik ook gedaan na blijvende klachten na 1e operatie. Second opinion gevraagd omdat de mri allerlei dingen toonde die mijn chirurg niet met deelde en zei: ach hoeveel last heb je er nu eigenlijk nog van...
    Nu net na meer dan een jaar 2e operatie gehad. Geultje was te scherp gemaakt.. pees bleef erin hangen. Weer gescheurd en door te strak gips (ook vaak over geklaagd en niemand wilde er iets aan doen) De peroneus longus en brevis verkleefd. Hoop dat het bij jou beter gegaan is inmiddels.
    Groetjes Anne

    Reageer
    #4

    Hi Catherine,
    Hoe gaat het nu met de enkel? Ik heb een gelijkaardige operatie gehad id zomer v 2022. Enkele weken nadien had ik zo een ‘knal’ gevoel na fysio oefeningen. Terug foto’s laten nemen en mijn pezen zaten heel dik. Advies was rusten…Wegens knieblessure ben ik nu pas terug bezig met echt weer die enkel ah optrainen. Maar lukt totaal niet, van de minste belasting komt die knak en pijn terug. MRI gepland volgende maand..

    Reageer
Reageer op: Opnieuw vermoedelijke klachten na peroneuspees operatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief