Osgood Schlatter operatie en herstel

  • #1

    Goedemiddag allemaal,

    Rond de pubertijd is er Osgood Schlatter bij mij vastgesteld. Daar heb ik een periode erg veel last van gehad, waarna de pijn weer afnam. De bult is altijd gebleven. Ik ben nu 22 en sinds een paar maanden heb ik weer last van toenemende pijn.

    De pijn is nu op een punt dat ik er continu last van heb en de kracht van de pijn wordt met de week heviger. Met de orthopeed is er besloten het botweefsel doormiddel van een operatie te verwijderen.

    De orthopeed vertelde me dat ik na de operatie 2 weken op krukken moet lopen. Zijn er meer mensen die deze operatie zijn ondergaan en hoe verliep jullie herstel?

    Ik ben momenteel werkzaam in een winkel, een staand beroep dus, met werkdagen van toch wel 10 uur. Hoe lang duurt het ongeveer voordat ik weer volledige dagen zal kunnen werken of gaat dat vrij snel?

    Groetjes

    Reageer
    #2

    Hallo,

    ik reageer hier toch even op omdat er maar weinig mensen zijn die hieraan geopereerd worden. Bij mij had het een gelijkaardig verloop. Omdat de kniepijn onhoudbaar werd heb ik mij laten opereren. Dit is gebeurd in oktober 2017. Momenteel zit ik nog steeds thuis van mijn werk, dus al meer of 3 maanden na mijn operatie. Het herstel duurt toch vrij lang, vooral omdat ze meestal een opening moeten maken in de pees. Het is zeker geen te onderschatten operatie. Morgen moet ik terug op controle om te zien hoe hij hersteld is. Ik ben wel verpleegkundige, dus zware fysieke arbeid, het is natuurlijk iets anders als iemand met een zittende job. Maar na lang rechtstaan (zoals bij jouw job) heb ik er toch nog steeds pijn in. Veel succes

    Reageer
    #3
    • Hoi.
    • Ik wil hier ook even op reageren. Ik was 9 toen ik last van mijn knie kreeg. Na veel onderzoek en pijn ben ik op mijn 17e geopereerd. Het herstel was bij mij pijnlijk en duurde lang maar dat was het waard. Na ongeveer een half jaar kon ik zeker alles weer. Veel kracht verlies gehad maar gelukkig alles goed opgebouwd. Nu een paar jaar verder ben ik nog steeds heel blij dat ik ben geopereerd. Af en toe nog wat last maar nooit meer zoals eerder. De bult is wel altijd gebleven en nog gevoelig. Veel succes
    Reageer
    #4

    Hoihoi,

    Ik zag deze topic. Ik ben vandaag bij de orthopeed geweest met dezelfde klachten en verloop als door jullie omschreven. Ik heb vandaag een behoorlijk pijnlijke spuit in mijn knie gehad, in de hoop dat dit baat zal hebben. Mocht dit niet het geval zijn dan is ook een operatie mogelijk. Alleen mijn orthopeed gaf aan dat ik 3-4 weken gips zou krijgen erna. Vind het toch wel lastig, aangezien ik een dochter van 15 maanden heb.

    Wat denken jullie?

    Reageer
    #5

    Elaba

     

    Ik heb dit ook, ben nu 22 jaar en heb mij laten opereren 2 maart. Zit al thuis sinds januari...( Zit in de bouw dus heel belastend voor de knie). Heb constant last gehad dus daarom die operatie. Ze hebben de losse bootfragmenten weggenomen en mijn pees terug vast gezet met een schroef in mijn knie zelf. Heb 1 week plaaster gehad en de rest en brace met verstelbare scharnieren. Sinds 2 weken doe ik deze ook niet meer aan. Alles ging goed, mocht er terug op leunen en ga nu 3x/week naar de kinesist. Sinds vanden week is het achteruit aant gaan. Dokter heeft gezegd dat ik de komende 6 weken oefeningen moet doen zonder gewicht. Loop nu ook terug op krukken voor mijn knie zo weinig mogelijk te belasten. Ik heb de revalidatie toch onderschat hoor. Heb nu ook veel last maar dat kan zijn omdat ik misschien te snel wou gaan... Dus neem je tijd en stap per stap zou ik zeggen.

    Reageer
    #6
    1. hoi hoi, ik ben Angela en ik ben 14 jaar oud. Ik ben al bijna 3 jaar lang geconstateerd met osgood schlatter knieën. Ik vraag me af of je ook geopereerd kan worden als je nog in de puberteit zit? Ik heb het aan bijde knieën en kan ook bijna niks doen, als voorbeeld dat ik een paar minuten lopen naast mijn school woon, en als ik dus naar school ben gelopen kan ik al bijna niet meer lopen. Ik vraag me dus af of je moet wachten op zo’ n operatie tot na je puberteit, of mag dat al eerder?
    Reageer
    #7

    dat zou zeker kunnen

    Reageer
    #8

    Ik heb al 12 jaar last van osgood schlatter. Ben nu 24, aan mijn rechterknie is het zo goed als weg maar in aan mijn linker knie had ik nog een aanzienlijk grote bult.

    Ik ben afgelopen week geholpen aan mijn knie, ook werdt er geconstateerd dat er een los stukje bot in mijn knie zat. Deze hebben ze operatief verwijderd. Heeft iemand tips voor mijn herstelperiode?

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    @Angela

    Hallo,

    Het is pas mogelijk om te kunnen worden geopereerd als je echt uitgegroeid bent. Pas op je 17de zijn je groeischijven gesloten en is een operatie mogelijk. Ik heb sinds mijn tiende Osgood Schlatter aan mijn linkerknie. Ik heb telkens weer gehoord van huisartsen en dokters in het ziekenhuis dat de pijn verdwijnt als je helemaal bent uitgegroeid. Pas in het allerlaatste geval is een operatie mogelijk.

     

    Reageer
    #10

    hoi ik heb ook bubbel onder men beide knien de rechter het meest ik ben 13 en nog niet in de pubertijd ik turnde vroeger 9uur in de week ben sinds drie jaar geleden gestopt en nu is dit het doet heel veel pijn moet ik me best nu laten opereren of later of gewoon helemaal niet?

    Reageer
    #11

    ga eerst gewoon eens naar de huisarts en laat ernaar kijken voordat je over operaties begint

    Reageer
    #12

    Moet geopereerd worden zou het helpen want heb heel veel pijn.

    Reageer
    #13

    Hallo, ik dacht ik zal ook maar eens reageren :p. Ik ben nu 19 jaar en ik ben 2 maanden geleden geopereerd aan mijn rechterknie, nu gisteren aan mijn linker. De revalidatie gaat bij mij enorm goed. Met mijn rechter kon ik alles al terug (buiten er op vallen, ik speel volleybal dus dat is wel belangrijk). De eerste twee weken zijn heftig, maar vanaf je terug een beetje kan stappen valt het goed mee naar mijn mening. Ik had er last van sinds mijn elfde en ik moest ook wachten voor de operatie tot ik volgroeid was. Hopelijk revalideren jullie allemaal goed! De pijn van Osgood-Schlatter is niet te onderschatten :(.

    Reageer
    #14

    Hallo iedereen!

    Ik heb sinds mijn 11e last van een 'bobbel' net onder mijn rechterknie, nooit erg veel last van gehad tot ik voortdurend ontstekingen kreeg op mijn 16e. Enkele onderzoeken ondergaan maar hier kreeg ik niets uit, enkel te horen dat mijn quadriceps niet sterk genoeg waren, het was gewoon dat zeiden ze.
    Na vele keren kinesitherapie en avonden gevuld met oefeningen bleven deze ontstekingen niet weg. Nu op mijn 20e, enkele weken geleden ernstig gevallen op mijn knie en eens een nieuwe dokter bezocht.
    Deze was al snel bij de diagnose dat het een osgood schlatter fragment is die is achtergebleven na de groei.

    Nu heeft ze me verteld dat ik nooit volledig van die ontstekingen af ga geraken. Ik heb bijna dagelijks last hiervan en hierdoor ben ik bang om mijn andere knie te gaan overbelasten.

    Ik ben echter bang om verder te gaan in behandeling voor de revalidatie, twijfelende tussen nog wat langer afwachten of verdere stappen ondernemen.
    Wat is volgens jullie ervaring best om te doen?

    Bijlagen:
    Reageer
    #15

    Ik heb op mijn 15e OS gekregen. Nu 51 en nog steeds is het gevoelig en pijnlijk bij belasting. Als ik destijds de kans had gehad te opereren en de pijn kwijt te zijn had ik dat met de kennis van nu zeker gedaan.

    Reageer
Reageer op: Osgood Schlatter operatie en herstel


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief