Zwelling bij navel na galblaasoperatie

  • #1

    Hi!

    Ik ben 5 dagen geleden geopereerd aan mijn galblaas (verwijderd dus). Blij dat het achter de rug is. Heb geen last meer van mijn schouder wat heel fijn is maar de huid rondom mijn navel is HEEL gevoelig. Het is óók heel er warm en het voelt wat hard/stevig aan. Rondom mijn navel dus vooral aan de rechterkant.

    De wond in mijn navel ziet er echter prima uit en ik heb geen koorts. Wel is de pijn echt vrij intens.

    Is het noodzakelijk om nu nog (zondagavond kwart voor 8) de huisartsenpost te bellen of kan ik wachten tot morgenochtend dat ik weer naar de huisarts kan?

    De pijn is het ergste als ik zit of loop dus ik lig maar. Dan is de pijn vrijwel afwezig.

    Ik hoor het graag!

    Reageer
    #2

    Neem morgenochtend contact op met de poli chirurgie/Interne ziekten

    Reageer
    #3

    Update:

    Ik ging van de huisarts > naar de spoedeisende > naar de afdeling en daar werd ik opgenomen.

    Eerst de hele dag te horen gekregen dat alleen een infuus antibiotica het werk zou doen, rond een uur of 5 hebben ze ineens mn wond opnieuw opengemaakt en er kwam een boel troep uit.

    Nu nog 1 zakje antibiotica en zelf de wond spoelen. Mag hopelijk vanavond naar huis.

    Reageer
    #4
    • Ik heb zes dagen geleden operatie galblaas verwijderen gehad. Ging om een dagbehandeling, maar toen ik op de taxi stond te wachten werd ik erg onwel en was in een paar minuten doorweekt van het uitzweten. Ik ben toen weer naar de afdeling gebracht en daar gebleven tot 13 uur volgende dag met een  enorme harde buik en buikpijn,  waar ik flinke pijnstilling voor kreeg.  Had de volgende dag enkel verhoging 38 graden,  en mocht  naar huis gaan. Ik zit met hetzelfde probleem , heel veel pijn aan mijn navel en het voelt erg vreemd verdikt en hard aan. Ook rechts onder mijn ribben is het sinds vandaag erg pijnlijk . Diep ademhalen en hoesten is een straf .  Ik heb mij voorgenomen morgen te gaan bellen. Na een week zou ik alles weer kunnen... Ik kan niet eens normaal zitten , opstaan en draaien in bed is niet te doen. Ik kan tegen een stootje, maar deze pijn is te veel.
    Reageer
    #5

    Hallo

    Ik ben afge lopen dinsdag geopereerd aan de galblaas

    Heb sinds gisteren een bult onder de navel is ook erg hard

    En het begint nu ook boven de navel hard te worden

    Hrt is erg rood en warm

    De wond zelf ziet er wel goed uit en heb geen koorts

    Maar heb wel erge pijn vooral als ik omhoog kom uit de bank en als ik gewoon sta

    Weet niet goed wst ik nu moet d oen

    Afwachten of toch weer bellen

    Reageer
    #6

    Gewoon even bellen. Dat kan nooit kwaad

    Reageer
    #7

    de galblaas  poliep op verwijderd. Harde buik  rond navel.  Rood infektie, vies vuil uit  was al gelijk in het ziekenhuis  was al rood iets geraakt zij de arts. ,,,nu blijf maar pijn houden  wat te doen ????

    Reageer
    #8

    Neem contact op met de MDL-arts of de poli chirurgie

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    afgelopen week kijkoperatie galblaasverwijdering gehad. De navel blijft lekken en blijft pijnlijk. Vooral bij t opstaan en lopen. Verder voel ik steken rechts onder mijn ribben.  Geen koorts. Ook erg veel moeite met de stoelgang. Wat te doen? Bellen naar de afdeling chirurgie?

    Reageer
    #10

    Neem even contact op met de poli

    Reageer
    #11

    Hoi, had een vraagje .

    Mijn galblaas is2 week geleden weggehaald en had de eerste paar dagen na de operatie wel wat pijn in de buik.

    Maar elke dag gaat het beter alleen nu heb ik sinds een paar dagen dat onder de wond bij mijn navel voelt een beetje stijf aan en is een beetje rood en soms ook heel warm. Het is ook wel gevoelig maar niet heel erg. Is dit normaal? Trekt het weer weg? De litteken op zich is goed dicht. Alleen nog beetje een korstje aan 1 kant.

    Groetjes mirjam

    Reageer
    #12

    Het zou een infectie kunnen zijn. Neem morgen even contact op met de poli chirurgie

    Reageer
    #13

    Ook ik dikke harde plek onder navel. Knalrood en warm en pijnlijk. Ik heb de poli gebeld en daar zeggen ze dat als ik geen koorts heb (heb ik nooit bij ontstekingen) het vanzelf over gaat. Echt niks aan de hand vlg hun. Het is morgen 10 dg geleden dat ik geopereerd ben. Ik heb er geen vertrouwen in. Wat nu?

    Reageer
    #14

    @Threes Bij alle vragen met ongeveer gelijke strekking als die van jou, werd het advies gegeven contact op te nemen met de poli chirurgie waar je geopereerd bent. Dat advies zal voor jou dan ook gelden.......Daar hebben ze je dossier en kunnen ze je beter adviseren dan ongezien via een forum waar geen artsen/chirurgen actief zijn

    Reageer
    #15

    @Threes Gewoon zeggen dat je er veel last van hebt. Warm,rood en zwelling kan duiden op een ontsteking. Als ze je alsnog niet willen zien,ga je naar je huisarts en laat je je doorverwijzen door de huisarts.

    Reageer
Reageer op: Zwelling bij navel na galblaasoperatie


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief