Oogsterkte

  • #1

    Ik ben een jongen van 21 jaar ik ben geboren met een nystagmus..ik ben volgens de artsen zéér bijziend..ik heb lenzen van de volgende sterkte: links -9.00 rechts -11.25.
    Maar ik wil heel graag mijn rijbewijs halen..want ik heb die hard nodig voor me werk.
    Ik werk bij een autoverhuur bedrijf..De bedrijf wil mijn rijbewijs zelf betalen. maar ik heb mijn oogarts gevraagd maar die twijfelen. Overdag kan ik wel makkelijk rijden maar in het donker niet.

    Heeft iemand toch zijn rijbewijs gehaald met dit zelfde soort sterkte..?

    Reageer
    #2

    Ik ben van kindsaf bijziend en moest steeds sterkere glazen. Normaal stopt de verslechtering als je bent uitgegroeid, tussen de 20 en 25 jaar, maar bij mij gaan de ogen nog steeds achteruit. Momenteel ben ik 38 en draag een bril met sterkte R. - 19.25 C + 2.25 as 110 en L. - 20.00 C + 2.50 as 70. Lenzen lukt niet, voor laseren is mijn sterkte te hoog en aan implantlenzen wil ik nog niet. Ik heb een rijbewijs. Rijden als hert donker is, is moeilijk voor mij.

    Reageer
    #3

    zie je dan de verkeersborden goed?ik niet. en hoe heb je je rijbewijs gehaald?als ik vragen mag?

    Reageer
    #4

    Afrijden bij daglicht.

    Reageer
    #5

    Hallo Nick,

    Ben zelf student Optometrist, dus hierbij mijn advies, wat mogelijk jou kan helpen.

    Wat helpt bij een nystagmus is lenzen te gaan dragen inplaats van een bril.
    Als je lenzen draagt, bewegen de lenzen mee wanneer jou ogen beweegt, dus een veel betere zicht. Aan te raden is dan harde lenzen te nemen, (raadpleeg optometrist bij uw opticien).
    Laserchirurgie is een 2de optie. Bij een LASIK (google) kan men ogen behandelen tot sterkte -10.00. Dus voor jou linkeroog, even bij de oogarts navragen.
    Ten derde wat zeer belangrijk is, bij hoge minsterkte regelmatig je ogen controleren bij de oogarts of optometrist. Hoge minsterkte kan erge gevolgen hebben voor later.

    Hoop dat je hier wat aan heb, succes.

    groetjes Kelvin.

    Reageer
    #6

    Voor meer vragen: kelvin_optometrist

    (ps. mijn advies, dus geen constatering/diagnose)

    Reageer
    #7

    hoge min sterkte grote problemen voor later hoe bedoel je dat..mijn oogarts zegt dat ik mij geen zorgen moet maken..ik heb nu -10 en -8.50 en ben 28 jaar (mijn ogen zijn nu al jaren zo.. soms hier en daar een kwartje erbij.. maar over het algemeen zijn ze de laatste jaren sinds mijn 23e niet echt slechter geworden.. (ik schat 1.5 punt)

    Reageer
    #8

    Een hoge pyopie kan pathologisch zijn (synoniemen: maligne myopie, progressieve myopie of degeneratieve myopie).

    Hierbij treedt een excessieve groei op van de oogaslengte terwijl de andere brekende systemen (hoornvlies en lens) een normale groei vertonen. Hoge myopie wordt gedefinieerd als een oog met een refractieve fout van > -6 D en een oogaslengte van > 26 mm (een normaal oog is 23-24 mm lang). Vaak is het een aangeboren myopie. De hoge myopie wordt ook wel "myopia gravior" genoemd (> -6 D, vaak > -10 D). Het komt 2.5 x vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Ongeveer 2% van de mensen en 30% van de myope ogen heeft deze vorm van hoge myopie.

    Bron: http://www.oogartsen.nl/oogartsen/brilsterkte/bijziendheid_myopie/

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Wanneer de refractiefout erg hoog is kunnen de gebruikelijke correctiemiddellen een probleem vormen. Brillenglazen worden dan zeer dik aan de buitenrand en contactlenzen zijn niet bij iedereen een optie i.v.m. verdraagbaarheid.

    Reageer
    #10

    joepzz ^^

    ik ben net 18 jaar geworden, en ik heb een tijd geleden mijn theoretisch rijexamen gedaan, ook daar doen ze een oogtest om te zien of het wel doenbaar is om u me auto te late rijden.

    wel wa is nu het doel da ik ier wil zegge :p

    ik zet me een oog op sterkte - 2.75 en mijn ander op -20, en ik ben toegelaten om verder te gaan en binnen de 3 jaar mijn praktijk te gaan doen dusjah,

    ik denk wel da het doenbaar is ...

    Reageer
    #11

    Lees de patiëntenfolder van het Nederlands Huisartsen Genootschap over Refractie-afwijkingen op http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBH6c.htm

    Reageer
    #12

    Hoi, mijn naam is jef ben 24 jaar oud. Ik heb sinds een 1 jaar scleralenzen en het bevalt me goed. Hiervoor had ik zachte lenzen maar met scleralenzen zie ik veel scherper. Alleen in het begin was lastig..dus even wennen. maar het gaan nu gelukkig veel beter. Ik wil ook graag auto rijbewijs halen maar ik weet niet of ik toegelaten word...? Heb wel rijbewijs am voor scooter. mijn oog sterkte is rechts -16 en links -12.

    Reageer
    #13

    Hoi Nick,

    Ik ben nu 32 en ik heb al 13 jaar mijn rijbewijs mijn rechteroog is -11,25 en mijn linkeroog is lui en van dezelfde sterkte.

    Dus ik zie voor jou geen probleem

    Reageer
    #14

    Ik denk dat het moeilijk gaat worden. Dat heeft te maken met het verschil tussen beiden ogen. Verschilt dit meer dan 2 punten dan heb je probleem met diepte zien.
    Ik heb -5.75 EN -8.75.
    Als ik rij dan trek ik steeds naar rechts op de rijbaan. Ik kan afstanden moeilijk inschatten. Met lenzen in gaat het beter maar die kan ik moeilijk verdragen.droge ogen,hooikoorts, allergie etc.
    Dus ik ben blij dat ik rij... met de trein!

    Reageer
    #15

    hallo,

    ik heb nu ongeveer een half jaar een bril, maar ik doe hem niet zo graag op. Ik heb sterkte -1 en -1,5 (ik weet niet bij welk oog welke sterkte). Ik heb me door sommige mensen laten vertellen dat je ogen weer beter kunnen worden. Dus dat ze weer naar 0 kunnen gaan. Is dat inderdaad mogelijk? Heb het zelf ook al een aantal keren opgezocht op internet, de ene site zegt dat het kan en de andere van niet of zegt dat het niet zeker is. Wat is nu de waarheid?

    Reageer
Reageer op: Oogsterkte


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief