Klierkoorts, vermoeiende ogen??

  • #1

    Er is vorige week bij me klierkoorts vastgesteld...

    Dokter vertelde me dat ik het al een maand of 2 had, nu tegenwoordig zijn mijn ogen ook altijd moe en meer aan de rode kant, kan dit ook ten gevolge zijn van de klierkoorts??

    Heb ookal geruime tijd een druk rond de bovenkant van mijn oog, en als ik mijn wenkbrauw ophaal, bonst het wat, precies een zenuw ofzo, of is dit meer de reden van men rode ogen??

    Thanxx...

    Reageer
    #2

    Besmetting met het virus maakt niet altijd ziek. In zowat de helft van de gevallen - vooral bij jongere kinderen - is er geen enkel symptoom. Ook bij ouderen (boven 60 jaar) zijn de symptomen dikwijls nauwelijks te merken: wat keelpijn en eventueel aanslepende koorts.
    De incubatietijd (de tijd tussen de besmetting en de eerste ziektetekenen) varieert tussen tien dagen en zes weken.
    Bij pubers en jongvolwassenen zijn de eerste tekenen vaak heel vaag: rillingen, gezwollen oogleden, lichte koorts, zich niet lekker voelen, hoofdpijn, gebrek aan eetlust… Dan verschijnen de meer specifieke symptomen zoals moeheid, koorts, keelpijn (soms heel erg, met gezwollen amandelen waardoor het slikken bemoeilijkt wordt), en gezwollen klieren in de hals en soms ook in de liezen en de oksels (vandaar de naam klierkoorts). De geringste inspanning kan volstaan om zich doodmoe te voelen (vandaar dat soms wel eens ten onrechte een verband wordt gelegd tussen het Epstein-Barr virus en het chronisch-vermoeidheidssyndroom).
    Bij zowat de helft van de mensen die ziek worden is de milt en soms ook de lever gezwollen.

    Naast deze bekende directe symptomen is het logisch dat je andere verschijnselen van vermoeidheid krijgt. Bijvoorbeeld jouw droge ogen die snel geirriteerd raken en rood worden.
    Neem de tijd om goed te genezen en geef je lichaam de rust die het vraagt.

    Reageer
    #3

    De volgende symptomen komen bijna altijd voor:
    gezwollen lymfeklieren
    keelpijn
    koorts
    vermoeidheid

    Volgende symptomen kunnen gepaard gaan met de ziekte, maar dit is niet altijd het geval:
    gezwollen milt
    vergrote lever
    huiduitslag
    geelzucht
    oedeem, vaak rond de ogen
    hoest
    Drukkende pijn in borst
    Verlies van eetlust

    Reageer
    #4

    Er is geen behandeling tegen klierkoorts. Behandeling met antivirale middelen als acyclovir heeft weinig zin. Het beste is voldoende rust nemen, ook in de chronische fase als de patiënt aan de beterende hand lijkt. Verschillende alternatieve geneeswijzen (bijvoorbeeld homeopathie, aycronto, bioresonantie) claimen een remedie tegen klierkoorts te hebben. Ieder wetenschappelijk bewijs hiervoor ontbreekt vooralsnog. Er is beschreven dat behandeling van een zere keel met amoxicilline, in de veronderstelling dat de verwekker een streptokok is, als het in werkelijkheid gaat om de ziekte van Pfeiffer zeer vaak een huiduitslag kan veroorzaken. Hierdoor kan onterecht de indruk ontstaan dat de patiënt voor amoxicilline allergisch is. Smalspectrumpenicillines vertonen deze bijwerking niet. Als bekend is dat het om de ziekte van Pfeiffer gaat is behandeling met antibiotica uiteraard wel zinloos.

    Omdat de ziekte gepaard gaat met een leverontsteking, ook als daar geen symptomen van optreden, wordt aanbevolen de lever niet te belasten met b.v. alcohol. Dat gebruik van matige hoeveelheden paracetamol schadelijk zou zijn is niet bewezen, hoewel er wel incidentele meldingen van hepatitis bij mononucleose na paracetamolgebruik zijn[2].

    Op 12 december 2007 werd aangekondigd dat er een vaccin voor klierkoorts werd gevonden. Alleen duurt het nog een tijdje voordat het vaccin op de markt komt.

    Reageer
    #5

    ik heb sinds 2 maanden geleden ook ontdekt dat ik klierkoorts heb en ik heb ook dezelve klachten aan mijn ogen.

    Reageer
Reageer op: Klierkoorts, vermoeiende ogen??


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief