netvlies loslating

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hallo mensen, 😀

  Ik wil graag ik contact komen met mensen die net als ik op jonge leeftijd loslatingen van netvliezen hebben gehad en daarvoor geopereerd en gelasert zijn !
  Mijn operatie is nu 2 1/2 jaar geleden aan me rechteroog en nu afgelopen zaterdag had ik weer een gaatje in me linker oog en ben nu dus weer gelasert 🙁 Ik ben dus op zoek naar lotgenoten want iedereen die ik ken heeft dit nog nooit meegemaakt en kent de angsten niet die ik weer heb als ik weer iets zie met me ogen wat er niet thuis hoort!

  Groetjes kleintje 😆

  Reactie
  #2

  Symptomen van een netvliesloslating zijn onder meer lichtflitsen die in de ogen worden waargenomen, het plotseling ontstaan van een zwarte vlek en een dun gordijn voor het oog.

  Reactie
  #3

  Ik heb dit ook gehad en ben er nog niet klaar mee jl weer gelaserd zat weer een scheur in het netvlies gelukkig was ik er op tijd bij en konden ze het nog laseren. ben 2 maal geopereeerd aan rechter oog netvlies loslating zelfs het glasvocht is bij mij verwijderd en vervangen door gas of zoiets kreeg een oog bloeding tijdens de operatie. Zie nu weinig met het oog heb ook al staar operatie gehad in dat zelfde oog heb nu nastaar gekregen en ze willen dat nu niet weghalen omdat de kans aanwezig is dat het netvlies weer loslaat ze laten het over aan mij. Ik wacht nog even met die beslissing het is wel zeer lastig want je ziet alles wazig.

  Reactie
  #4

  Hoi dirk,

  Jeetje dat is nogal wat! Bij mij hebben ze ook tijdens me operatie een gasbal in me oog gespoten om tegendruk te geven aan me silicone bandje. Mag ik vragen hoe oud je bent?

  Groetjes kleintje

  Reactie
  #5

  Ja dat mag wordt nu 49 jaar.

  Reactie
  #6

  Ik heb ook een bandje dat is om het oog minder spanning te geven en dat gas geeft inderdaad druk om het netvlies de kans te geven dat het vast gaat zitten.

  Reactie
  #7

  Ik wordt er erg moe van en ben als de dood als ik weer wat zie of voel. vind t erg fijn dat je gereageert hebt. Klinkt misschien raar maar ik voel me beter nu ik weet dat er veel meer mensen zijn die dit hebben gehad

  Reactie
  #8

  Het netvlies of retina is het sterk doorbloed lichtgevoelige 'scherm' achter in het oog. Het netvlies ligt binnen en achter in het oog en bestaat uit ca. 126 miljoen zintuigcellen. Deze cellen vangen het licht dat in het oog binnenkomt op.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoi ik ben karima en ik heb last van een zwart vlekje in me oog en lichtelijke kleine draadjes en nou heeft iedereen het over loslating van het glasvocht of zoiets ik ben 22 jaar en heel erg bang dat ik misschien blind word of zoiets ik moet morgen naar de huisarts en dan joor ik meer ik loop er al een tijdje mee maar ik durfde niet heb nu eindelijk die stap genomen maar ben wel heel blij dat er hier meer mensen zijn met deze klachten ik ben ook nog nooit geopereerd en ben er heel bang voor ik hoop dat je snel wat terug schrijft groetjes karima

  Reactie
  #10

  Heb ik ook, waarschijnlijk Mouches Volantes (glasvochttroebeling) Het kan zijn dat het netvliesmembraan los laat. Dit gebeurt voornamelijk bij mensen op oudere leeftijd. Ik ben 21 en heb er ook last van, af en toe best irritant, maar 't is nu eenmaal niet anders. Als het membraan loslaat wordt het netvlies h??l soms meegetrokken. Morgen zal de oogarts je wel vertellen of dit het geval is, maar waarschijnlijk gaat het alleen om de onschuldige loslating van het netvliesmembraan.

  Reactie
  #11

  hoi

  ik heb een nicht die zijn netvlies is ook los en zij is geholpen aan elkaar na 1 week weer los en nu hebben ze haar kisten verwijderd en het vocht maar is nog niet goed ik vraag u hulp en ervaring

  Reactie
  #12

  Dag Yildiz, hoe graag wij ook iets zouden willen doen, dat kan alleen de oogarts waarbij jouw nichtje onder behandeling is.

  Reactie
  #13

  hallo

  ik heb in 2004 een klap op mn oog gehad door een stuk vuurwerk ik ben daarna zwarte vlekjes en ruis gaan zien. is de kans groot dat mijn netvlies los laat op den duur.maak me namelijk best wel zorgen.

  grtz japy

  Reactie
  #14

  kan iemand mij hier antwoord op geven?

  Reactie
  #15

  Japie, ik kan mij voorstellen dat je je zorgen maakt. Een ablatio retinae (netvliesloslating) is een ernstige aandoening met mogelijk blindheid als gevolg.

  Hoe kom je op het idee dat dit jou boven het hoofd hangt? Is dit jou door de oogarts medegedeeld, of heb je dit zelf 'verzonnen'?

  Als er tijdens het ongeluk schade is ontstaan aan het netvlies, dan zou dat in de loop van de jaren ernstiger kunnen worden en dan bestaat in tehorie de mogelijkheid van een netvliesloslating bij jou.
  Dit is wel afhankelijk van de status van je oog vlak na het ongeluk met het vuurwerk. is er toen een diagnose gesteld van jouw huidige klachten waarvan ik begrijp dat je er nu nog steeds last van hebt.

  Los van je trauma zijn er andere mogelijke oorzaken van een netvliesloslating, die iedereen zouden kunnen overkomen en dus niet gerelateerd zijn aan wat jou overkomen is door het vuurwerk, bijvoorbeeld diabetes, ouderdom, of een ingreep aan het oog om een andere reden dan voor een ablatio, bijvoorbeeld bij cataract.

  De meeste gevallen van netvliesloslating worden veroorzaakt door een langzaam voortschreidend proces op basis van lichte schade aan het netvlies. Als er door deze kleine openingetjes vocht tussen de aangrenzende lagen komt, kan het netvlies loskomen, en dat is dus de ablatio, met acute verschijnselen van zwarte vlekken zien. (Zie afbeelding: http://www.umcutrecht.nl/zorg/patienten/ziektebeelden/N/netvliesloslating/). Daarnaast kan bijziendheid een provocerende factor zijn die een ablatio kan triggeren.

  Het is moeilijk om de vinger op een expliciete oorzaak te leggen, en meestal is het een combinatie van factoren die tesamen verantwoordelijk is voor een netvliesloslating.

  Waarom bespreek je niet je angst met jouw huisarts, en vraag je niet naar een verwijzing naar de oogarts voor een onderzoek naar jouw netvlies om de huidige status te weten te komen, temeer je een verklaring zou kunnen wensen voor je zichtproblemen die zijn ontstaan na het vuurwerkincident?

  Reactie
Reageer op: netvlies loslating
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief