gezwollen ooglid

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  ik heb sinds gister een gezwollen en pijnlijk ooglid. Als ik op mn ooglid druk doet dit pijn . Heeft iemand enig idee wat dit kan zijn.
  bij voorbaat dank

  Reactie
  #2

  ik heb dat ook, mijn ouders zeggen dat het een patschijt is maar dat is denk ik een erg informele conclusie

  Reactie
  #3

  Ik heb dat ook sinds gisteravond. Bij het oogknipperen doet dat zeer. Het is een stuk dikker vergeleken met het andere ooglid. Ook doet het pijn als je erop drukt. Het lijkt net alsof er een soort van knobbeltje in zit.
  Wat voor medicatie gebruik je daarvoor ?

  Groetjes van een lotgenoot 😥

  Reactie
  #4

  jep, dat heb ik dus ook ;( mijn boveste gedeelte langs de wimpers is wat dik en lijkt opgezwolle. ik ga er niet op drukke.

  Reactie
  #5

  heb dit ook gehad, erg gevoelig en rood en dik. ik ben er mee naar de arts gegaan naar een paar dagen en die concludeerde een onstoken ooglid, ik heb er een antibiotica zalfje voor gekregen en binnen no time (na 1 dag al merkbaar) was ik er vanaf.

  Reactie
  #6

  Ik heb precies hetzelfde, maar ik denk niet dat het onstoken is want het is helemaal niet rood, het is al1 dik en pijnlijk 😕

  Reactie
  #7

  Waarschijnlijk een strontje?

  Reactie
  #8
  Reactie
  #9

  Een chalazion is een chronische, granulomateuze ontsteking van een kliertje in het ooglid, de klier van Meibom. Het ontstaat doordat de afvoergang van deze klier is afgesloten. Het is vaak een complicatie van een acute infectie van een kliertje van Meibom, een hordeolum internum, dat niet gelijk te stellen is aan een hordeolum externum, dat ook wel als strontje of stiegje bekend staat. Naast een hordeolum internum moet differentiaaldiagnostisch ook gedacht worden aan een carcinoom van een kliertje van Meibom.

  Strontje, chalazion, hordoleum: http://www.dokter.nl/forum/Ogen/203484-Chalazion-hordoleum.html

  Reactie
  #10

  Anoniem schrijft:

  Ik heb precies hetzelfde, maar ik denk niet dat het onstoken is want het is helemaal niet rood, het is al1 dik en pijnlijk 😕

  ik heb exact hetzelfde, vanmorgen werd ik wakker en het was opgezwollen en pijnlijk, maar niet rood. Hoe is het bij jou weggegaan want ik zie dat het al een tijdje geleden is.
  Danku

  Reactie
  #11

  heb het ook al 2 keer gehad. ik ben er bij de dokter mee geweest en die heeft mij een oogzalf gegeven. daarna was het snel genezen. max. 3 dagen ong. geen paniek dus!

  Reactie
  #12

  Hoi allemaal,

  IK heb nu al een 3 maanden last van opgezwolle oogleden. Ik ben naar de huisarts geweest en die zegt dat er met mijn oog niks aan de hand is. Ik ga morgen mijn bloed prikken om te kijken of ik ergens allergisch voor ben. Heeft er niemand tips voor me bijvoorbeeld: een cremetje hiervoor. Ik vind het heel vervelend het verpest zoweat me hele gezicht. Ik hoop gauw wat hierover te horen.

  Reactie
  #13
  Reactie
  #14

  ik heb sinds gisteren last van mijn onderste ooglid het is een beetje opgezwollen, als ik knipper met mijn oog doet dat pijn.

  Reactie
Reageer op: gezwollen ooglid
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief