Druk op ogen

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  Ik heb sinds maanden een soort schele hoofdpijn door een enorme druk op mijn ogen.
  Beeldscherm is zeer inspannend, snelle beelden op de tv zijn zeer belastend.
  Naar buiten kijken vanuit de bus/trein is ook niet echt lekker en autorijden idem.
  En soms heb ik het gevoel als je te snel opgestaan bent.
  Al met al niet echt lekker dus. šŸ˜„

  Eerst werd er aan een voor/bij-holte ontsteking gedacht door de huisarts.
  Na 3 kuren antibiotica en 2 neussprays nog steeds klachten.
  Foto’s gemaakt van de holtes, maar die waren “schoon”.

  Nu ben ik doorverwezen naar de oogarts (waar ik pas 3 juni terecht kan), maar toevallig heb ik 6 maanden geleden mijn ogen op laten meten door een opticien, omdat mijn vrouw een bril moest. En daar kwam uit dat mijn ogen goed zijn, dus veel vertrouwen in oogarts
  heb ik ook niet. šŸ˜•
  Als daar niets uit komt verwijt de dokter het aan stress.
  Ik zit inderdaad niet echt lekker in mijn vel maar ik geloof niet dat het daaraan ligt.

  Wie heeft er mischien een tip of heeft de zelfde symtomen wel eens gehad? ā“

  Reactie
  #2

  Druk op ogen komt inderdaad vaak door teveel indrukken. Te veel op je netvlies gehad…
  Net zoals buikpijn zwaar op de maag kan liggen… Zorg wel dat lichamelijke oorzaken goed uitgesloten zijn door de oogarts. Dit heet trouwens psychosomatiek. Het vertalen van psychische klachten naar lichamelijke. Komt vaker voor dan je denkt…

  Reactie
  #3

  Ik heb het ook en ik heb al 20 jaar last van hoofdpijn met dus druk op me ogen. Als je naar je ogen wilt laten kijken dan moet je ook niet naar een brillenzaak gaan die vertellen maar wat. Je moet nu toch naar de oogarts en die kan het exact vertellen. Bij mij kwam er ook niks uit maar ik heb wel een brilletje gekregen voor de pc en om te lezen en dat is wel een hele verbetering en een stuk rustiger voor me ogen. Maar je moet niet vergeten dat een hele hoop hoofdpijnen bestaan en om dat uit te zoeken ben je al snel een paar jaar verder. Ik ben al 20 jaar bezig om het uit te zoeken waar het vandaan komt maar ik zeg wel er komen langzaam aan een hoop klachten bij dus hou jezelf in de gaten. Het kan door spanning komen wat men al snel zegt natuurlijk maar als ik jou was zal ik het verder laten uit zoeken als de oogarts niks voor je kan doen. succes

  Reactie
  #4

  als ik je verhaal zo lees zou het de mijne kunnen zijn,ik moet morgen naar het zkh voor zo,n zelfde druk op me ogen….het enige wat ik niet lees bij jouw is dat je niks aan je ogen ziet,de mijne zijn nl opgezwollen,niet extreem,maar toch opgezet.
  laat t wel weten wat de dokter heb gezegd.

  Reactie
  #5

  Zijn de ogen opgezet in de zin dat de ogen naar voren komen zetten uit de oogkas? Dit medische verschijnsel van naar voren geplaatste oogbollen is exophthalmus(protusio bulbi, proptosis). Dat zou op Graves kunnen wijzen, een schildklierafwijking, of op een ruimte innemend proces waardoor de ruimte in de oogkassen te klein wordt voor de oogbollen.

  Reactie
  #6

  Maya;
  Nee niet de bolling van mijn ogen maar daarboven(alsof je nacht ben wezen stappen zeg maar)

  naar zkh geweest en die raade aan een brilletje voor de rust voor mijn ogen en een leesbrilletje voor achter de comp.

  We zijn nu een maand verder en het helpt niets,mijn ogen doen zelfs pijn als ik ze open en dicht doe!

  Ik voel gewoon mijn oogdruk werken(van licht naar donker bijvoorbeeld)

  In het zkh werd gezegd,die dikke ogen zijn ouderdom!!
  Ik ben 44,zelfs mijn moeder van 75 heb dit niet!

  Weet eerlijk gezegt niet meer wat te doen,ja terug naar de huisarts maar weer…

  Reactie
  #7

  Ik ben 12 jaar, en ik heb erook al 2 weken achter elkaar last van. Het wil maar niet weg, als ik helemaal naar links en rechts kijk, doet het ook pijn, en ik heb heel snel droge ogen. Ook Druk op mijn ogen, alsof mijn ogen naar voren en dan weer naar achter worden gedrukt, het doet geen pijn, tijdens die druk, maar het is wel heel erg iritant..
  Weet iemand hier een verklaring voor?
  Groetjes.

  Reactie
  #8

  Hier zijn verschillende verklaringen voor. Maar ben je al bij de huisarts geweest?

  Reactie
  #9

  Weten je ouders hiervan? Heb je dit met iemand besproken? Ik vind ook dat je hiermee naar de huisartsmoet gaan, samen met een van jouw ouders, zodat de huisarts je kan onderzoeken en kan vaststellen wat er aan de hand is.

  Reactie
  #11

  ook ik heb druk op ogen, zelfs zoveel dat ik bijna flauwval. maar ik heb hiervoor wel 2 maandenlastgehad van bijholte ontstekingen.

  Reactie
  #12

  Juist bijholteontstekingen kunnen goed de oorzaak zijn van de druk die je op je ogen gevoeld hebt. De medische term hiervoor is orbitale druk als gevolg van een sinusitis.

  Reactie
  #13

  Hallo, ik heb wekenlang last gehad van mijn sinussen en dan ook wekenlang Rhinospray gebruikt, wellicht hooikoorts. Nu is dit sinds een week beter maar nu had ik gisteren een enorme druk op mijn hoofd en sinds vanmorgen een druk op mijn ogen, in die zin dat ik niet normaal kan functioneren en al de ganse dag in mijn zetel lig. Een mens zou erge dingen beginnen denken maar volgens mijn man kan het gewoon ook door die hooikoorts komen. Indien het morgen niet beter, ga ik naar de huisarts maar ik sta er niet voor te springen omdat die altijd snel komt aandraven met antibiotica en dit heeft in dit geval geen enkel zin denk ik. Dus wat zou dit kunnen zijn?

  Reactie
  #14

  Je hebt voor een deel gelijk. Dit soort voorhoofdsholteontstekingen dient vanzelf te genezen. Antibioticum heeft geen zin of nut, en veroorzaakt alleen maar bijwerkingen. Waar je geen geklijk in hebt dat dit niet kan overgaan en dat er geen behandeling voor bestaat. Het gaat namelijk wel vanzelf over en de behandeling die hiervoor het beste is, is stomen en geduld. De neusspray mag je maar een week gebruiken anders worden de klachten juist erger. Gebruik pijnstillers als je erg veel last van hebt. Maar nogmaals, spoelen met zoutoplossing (gewoon keukenzout) en geduld dat zijn de beste behandelingen. Antibiotica worden alleen voorgeschreven als je ernstig ziek bent of als de koorts terugkomt, als de klachten niet afgenomen zijn binnen twee weken of als je ernstige ziekten hebt. Eventueel kan de huisarts een sterke neusspray voorschrijven op basis van coricosteroĆÆden zoals budesonide en fluticason. Eventueel kan de huisarts je doorverwijzen naar de KNO-arts maar dat gebeurt eigenlijk alleen als er ernstige symptomen zijn zoals wanneer de oogleden aan Ć©Ć©n kant rood worden en zwellen, er neurologische uitvalverschijnselen zijn (verlamming) of als je last hebt van bewustzijnsverlies. Kortom, een hele normale sinusitis die flink lang duurt en heftig is, en die, maar misschien wist je dat al, sterk negatief reageert op stress en spanning. Dus rustig aan doen en geduld hebben lijkt het dvies. Tenzij de huisarts die jou kent en die je kan onderzoeken iets anders vindt natuurlijk.

  Reactie
  #15

  Lees de patiƫnteninformatie van het Nederlands Huisartsen Genootschap over Neus- en bijholteontsteking bij volwassenen
  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/Neusenbijholteontstekingbijvolwassenen.htm

  Reactie
Reageer op: Druk op ogen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief