Wit vlekje, irritatie en pijn bij dragen lenzen

  • #1

    Hoi,

    Ik ben ongeveer een maand geleden op vakantie geweest en draag sinds januari maandlenzen (voorheen harde nachtlenzen). Nu leek het mij verstandig om niet met mijn lenzen onder water te gaan in het zwembad, dus dat heb ik ook niet gedaan. Na ongeveer drie dagen begon mijn rechteroog slechter te zien, te irriteren: ooglidrand jeukte en mijn lens voelde aan alsof hij niet goed vast zat. Eenmaal terug van vakantie ging ik langs de opticien om te vragen of zij even konden controleren. Zij vonden een wit vlekje in mijn iris en bevolen mij aan om mijn lenzen niet meer te dragen en na een week terug te komen om te kijken of er iets verandert was. Dat bleek ook zo te zijn: het was kleiner geworden en de week daarna was het nog nauwelijks zichtbaar. Ik kon mijn lenzen weer dragen, maar meteen voelde ik dat het niet goed zat. Het irriteerde, ik zag niet scherp (het leek meer alsof er iets op mijn lens zat qua viezigheid, maar ze kwamen uit een nieuwe verpakking en ik heb mijn handen gewassen, dus dat lijkt me sterk). Met mijn bril heb ik geen last van slechtzien. Verder voelt het alsof mijn lens niet aansluit aan mijn oog precies op de plek waar het witte vlekje zat.

    Als ik mijn lens uit heb, voelt het alsof de lens er nog zit. Elke keer als ik knipper voelt het alsof ik over een harde lens schuif, maar niet in de omgeving van het witte vlekje. De opticien vertelde me dat ik beter langs de huisarts kan gaan en dat ga ik ook doen als het weekend voorbij is. Toch ben ik lichtelijk angstig wat het zou kunnen zijn, want ik kan niets soortgelijks op internet vinden.

    Alvast bedankt voor het meedenken en helpen!

    Reageer
    #2

    Moeilijk om daar antwoord op te geven. Misschien is het een infectie...
    Ga inderdaad even naar de huisarts en vraag eventueel een verwijzing voor de oogarts.

    Reageer
Reageer op: Wit vlekje, irritatie en pijn bij dragen lenzen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief