‘Droge ogen’

  • #1

    Droge ogen zijn bij mij vastgesteld..heb veel klachten van een vol gevoel in het oog tot 'raar zien' en pijn...Kan dit door droge ogen komen? Oogarts zei dat er dan iets met de traanklier is..
    Heb nu wel druppels al een dag of drie maar helpt nog niet, hoe lang kan het duren voor je iets van de druppels merkt?

    Reageer
    #2

    Het kan zijn dat het traanbuisje, het buisje waardoor de tranen naar het oog lopen, verstopt is. Dat zou met een kleine operatie open gemaakt kunnen worden.

    Reageer
    #3

    Maar kun je die klachten hebben dan van droge ogen? Het is echt heel heftig.. Iig moet ik nu weer vier weken (!!!) die druppels proberen en dan pas terug..bah die wachttijden altijd, loop al zo lang met klachten... En wanneer moeten die druppels dan hun werk doen?

    Reageer
    #4

    Droge ogen is een veelvoorkomende medische klacht.

    Vaak is de oorzaak een tekort aan tranen. De traanklieren produceren deze tranen. De tranen bereiken het oog via kleine openingen aan het oogoppervlake van de traanklier.

    Normaal gesproken wordt door te knipperen met de oogleden een dunne traanfilm verspreid over het oog. Als dit knipperen niet goed werkt, komen er droge plekjes op het oppervlak van het oog en neemt de visus af. Een continue traanproductie en afvoer van de tranen is belangrijk. Tranen houden de ogen vochtig, helpen oogwondjes te helen en beschermen tegen ooginfecties. Patiënten met droge ogen lopen dus een een groter risico op het ontwikkelen van ooginfecties.

    De oorzaken van droge ogen zijn: leeftijd ( droge ogen komen meer voor bij vrouwen, vooral na de menopauze); medicijngebruik (o.a. antihistaminica, neusspray's); oogchirurgie; droge lucht (zorg voor een goede ventilatie in huis, vooral in de winter); vitamine A tekort

    Er zijn verschillende ziektes die droge ogen als symptoom hebben. Keratoconjunctivitis sicca (hierbij zijn beide ogen aangedaan, bijkomende symptomen zijn droogheid, roodheid, zwelling, jeuk en branden en vaak een verminderd gezichtsvermogen); Sjögren; reumatoïde artritis.

    Het belangrijkste symptoom van droge ogen is een brandend en zanderig gevoel in het oog. Andere symptomen zijn: prikkend, branderig en jeukend gevoel in het oog en pijn en roodheid, wazig zien, en een verminderd gezichtsvermogen. Dit verlies van gezichtsvermogen is meestal niet ernstig.

    De belangrijkste test voor droge ogen is de Schirmer-test.

    Het doel bij de behandeling van droge ogen is verlichting van de symptomen. Meestal wordt dit gerealiseerd met oogdruppels. Aangezien oogdruppels maar kort werken, moeten ze vaak worden aangebracht! Er zijn veel merken op de markt, en u moet proberen een soort te vinden die het beste werkt. Soms zijn combinaties van verschillende oogdruppels het beste. Let op, want sommige soorten bevatten conserveringsmiddelen die kunnen leiden tot allergische reacties.

    Reageer
    #5

    Maar is het normaal dat het even duurt voordat de kunsttranen werken? Is nu al vier dagen dat ik het gebruik maar ik merk echt helemaal niks...

    Reageer
    #6
    Reageer
    #7

    Oogdruppels moeten direct werken, maar je moet wel zeer regelmatig druppelen want dit traanvocht wordt met een paar oogslagen alweer verwijderd, en dan moet je weer opnieuw druppelen.

    Reageer
    #8

    Nou dan helpt het bij mij dus niet want ik gebruik het al aantal dagen en er gebeurt echt niks...Kan het niet zo zijn dat het pas later gaat beteren omdat bijv het hoornvlies heel droog is?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Kan het probleem misschien blijven ontstaan doordat ik regelmatig beeldschermwerk doe?? Kun je een drukgevoel in de ogen krijgen (vol gevoel) en 'raar zicht' door computer (laptop)..

    Reageer
    #10

    Ja, want beeldschermwerkers knipperen veel minder met de ogen. Daardoor wordt er minder traanvocht over het oog verspreid.

    Reageer
    #11

    Nou heb nu een weekje vrij gehad en heb dus niet achter de computer gezeten maar ik heb nog steeds onwijze druk in/achter mijn ogen..kunsttranen gehad en ook een gel voor in de ogen maar het helpt allemaal niks..heeft iemand nog tips? Zouden het nog steeds droge ogen kunnen zijn of moet ik aan iets anders denken?

    Reageer
    #12

    ik heb al 4 jaar last van die droge ogen en heb een stuk of 10 soorten oogdrups gehad maar niks helpt het werd alleen maar erger met die oogdrups en daar naast heb ik ook nog glaucoom,met alles wat ik doe krijg ik last van droge branderige en zanderige ogen en ga wazig zien werken gaat niet te veel concentreren daar ga ik wazig van zien enz;enz.
    groet

    Reageer
    #13

    Ogentroost oogdruppels van Weleda.

    Reageer
    #14

    Hebben jullie ook last van rode ogen? Bijvb. rood aan de binnenkant? Ik heb namelijk ook last van droge, branderige ogen en bij is de diagnose pterygium vastgesteld.

    Reageer
    #15

    ik heb er nu al 5 jaar last van en het is chronisch,dus er is weinig aan te doen,keb al 10 soorten drups; gehad maar niks helpt,daarnaast heb ik ook nog glaucoom en dat is ook chronisch,als ik me konsentreer op iets (lezen bvb)dan ga ik wazig zien en krijg dat zandgevoel in de ogen en het voelt droog aan,ik mot er maar mee leren leven,tja leuk is wat anders.
    groet.
    hen.

    Reageer
Reageer op: ‘Droge ogen’


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief