Wel of niet laten controleren?

 • #1

  Ik heb een vraagje: Ik heb hele erge last van vermoeide ogen en ze prikkelen heb sinds een paar weken moeite met scherp stellen en vooral in het licht kijken is erg moeilijk voor mij.Ook heb ik last met tv kijken m'n ogen vallen dicht. Ik ben naar een opticien geweest bij Hans anders om mijn ogen te laten controleren en ze zeiden dat ik -1,5 had en dat het verstandiger zou zijn als ik een bril of lenzen droeg. Ik moet daarna een afspraak maken om mijn ogen te laten meten voor een bril. Ik moest weer opnieuw mijn ogen laten controleren en die opticien zei dat mijn ogen goed waren en dat ik helemaal geen bril nodig heb, terwijl die vrouw zei dat ik het wel nodig had.. Hij liet me alleen maar van een paar meter afstand een bord met letters lezen en die kon ik met moeite lezen, maar ik had ze toch uiteindelijk goed en toen zei die je hebt een zicht van 100% dus je heb geen bril nodig.. En ik moet er maar mee leren leven werd me verteld.. Maar ik merk dat mijn ogen zijn verslechterd en dat ik een stuk slechter zie waardoor ik de hele dag hoofdpijn heb en heb toch het idee dat ik een bril nodig heb.. Is het dan verstandig om nog een afspraak te maken om het opnieuw te controleren of naar een oogarts? of moet ik die opticien vertrouwen en het maar hierbij laten? Hoop dat jullie mee hiermee verder kunnen helpen.

  Reageer
  #2

  oplossing is eenvoudig loop is bij een Opticien binnen, natuurlijk een andere en kijk eens wat daar uit komt.

  succes, Brenda

  Reageer
  #3

  Nee, dat is geen goed advies. Bij oogklachten kan alleen een arts een juiste diagnose stellen. Een opticien kan slechts refractie afwijkingen vaststellen.

  Ik zou je huisarts vragen of je jouw ogen mag laten controleren door een oogarts.

  Reageer
  #4

  In alle optiekzaken werken opticiens. In Nederland mag iedereen zich opticien noemen. Aan het beroep zijn geen diploma-eisen gesteld. Daarom is het 'Erkend Optiekbedrijf' in het leven geroepen. Dat predicaat garandeert dat er in de winkel minstens één gediplomeerde opticien aanwezig is.

  Een optometrist daarentegen heeft wel een erkend beroep. Wie naast een oogmeting zijn ogen wil controleren op eventuele ziektes, kan het beste naar een erkend optometrist gaan en een optometrisch onderzoek aanvragen. Op de site van de Optometristen Vereniging Nederland (OVN) vindt u en lijst van optometristen bij u in de buurt.

  Zie: http://www.optometrie.nl/index.php?option=com_peoplebook&Itemid=70

  Reageer
  #5

  een goede opticien, dus eentje met een opleiding kan wel wat meer dan alleen de sterkte meten, hij meet ook de oogdruk en kan andere afwijkingen zoals b.v. staar constateren, ook weet hij of iemand naar een oogarts zou moeten.
  vandaar mijn advies, bij een opticien kun je nml veel sneller terecht.
  als je erg veel last hebt kun je inderdaad ook aan de huisarts een verwijzing voor de oogarts vragen.
  Brenda

  Reageer
  #6

  Ik vind de adviezen van Brenda altijd gemeend en ze weet er ook vaak echt iets vanaf. Ga zo door Brenda!

  Reageer
Reageer op: Wel of niet laten controleren?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief