Hoofdpijnklachten na Vitrectomie operatie netvliesloslating

 • #1

  Na een netvliesloslating was ik blind aan het linkeroog. De oogarts heeft een netvliesloslating geconstateerd en na een vitrectomie en staar operatie is mijn zicht in het linkeroog gelukkig weer volledig hersteld. Mijn rechter oog is ivm een dreigende netvliesloslating preventief gelazerd. Ik ben 100% gelukkig met het behaalde resultaat en ben de oogartsen zeer dankbaar. Na de staaroperatie heeft het ziekenhuis mijn ogen gemeten en een brilrecept meegegeven. Ik heb de bril volgens recept laten maken en kan ook goed zien met deze bril.

  Na ongeveer 1 maand kreeg ik last van branderige / tranende ogen en hoofdpijnklachten. In drukke ruimtes en onbekende ruimtes heb ik last van overprikkeling en struikel over obstakels. De hoofdpijnklachten worden zo erg dit ik genoodzaakt ben te rusten in een volledig donkere ruimte. In de donkere kamer heb ik een lichte vlek in het oog die na circa 5 min verdwijnt, de hoofdpijn is na 1 uur verdwenen. Tussen de brillenglazen heb ik 1,25 dioptrie sterkte verschil, echter ik constateer een groot verschil in beeldgrootte tussen de beide ogen. Het lijkt erop of de klachten door de bril worden veroorzaakt. Ik heb de bril bij de oogarts laten controleren en deze bevestigd dat de bril correct is. Zonder bril zijn de klachten beduidend minder.

  Waarom ontstaan deze hoofdpijnklachten ondanks het feit dat ik alles goed zie? Wel heb ik bij schemer last van lichtflikkering in het oog.

  Reageer
  #2

  Ik kan de vraag zo helaas niet beantwoorden. Ik zou adviseren om terug te gaan naar de oogarts

  Reageer
Reageer op: Hoofdpijnklachten na Vitrectomie operatie netvliesloslating
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief