Astigmatisme

  • #1

    Hoi!

     

    Ik ben gisteren naar de oogarts gegaan omdat ik al weken of zelfs een maand last heb van hoofdpijn aan mijn wenkbrauwen, op mijn ogen en soms achteraan mijn ogen ook. Als ik lees, met mijn gsm bezig ben of op mijn pc wordt dit erger. Ik heb ook vermeld dat ik meerdere keren last heb gehad met migraines, maar nooit zo lang en specifiek in mijn ogen.

    Oogarts zag niets verkeerd, enkel dat ik astigmatisme heb. Blijkbaar wilt hij me geen bril hiervoor geven omdat ik nog te jong ben (ik ben 23), maar later zal ik het onvermijdelijk moeten dragen. Hij heeft me hiervoor enkel oogdruppels gegeven en zegt dat mijn hoofdpijn hoogstwaarschijnlijk van iets anders komt, misschien mijn sinussen. Ik ben vorige week reeds naar mijn huisarts gegaan en zei dat het niet mijn sinussen zijn.

    Ik weet het niet meer en word hier echt ongerust over. Als ik op het internet zoek naar de symptomen van astigmatisme komen al mijn klachten overeen, maar mijn oogarts raadt mij af om een bril te dragen, ook geen leesbril om mijn klachten te verminderen, hij zegt dat mijn ogen nog moeite moeten doen, zeker op zo een jonge leeftijd. Ik snap niet goed wat mijn leeftijd te maken heeft met het wel of niet dragen van een bril.

    Ik probeer oplossingen te vinden voor mijn hoofdpijn, maar vind het wat moeilijk, zeker door de uitleg van de oogarts. Ik dacht om een blue light bril te dragen, maar dat werkt natuurlijk enkel voor de pc en gsm.

    Tips zijn zeker welkom, ik word hier echt ongerust over, ik denk altijd aan het ergste en dit helpt niet echt.

    Reageer
    #2

    Vraag een verwijzing voor de KNO arts om te kijken of het niet toch je bijholten zijn. Mocht dat niet zo zijn, ga dan voor een second opinion naar een andere oogarts

    Reageer
    #3

    Beste Anoniem,

    Hoe gaat het nu met je? Heb je nog last van hoofdpijn?

    Je kunt altijd vragen om een second opinion bij een andere oogarts. Je zou ook naar een opticien kunnen gaan om bijvoorbeeld een (lees)bril te laten aanmeten met een cilinder. Hiervoor heb je geen recept nodig van de oogarts. Je kan ook kiezen voor torische lenzen. Deze compenseren het astigmatisme ook.

    Een andere optie, die is wel duurder, is om een refractieve laser behandeling te laten doen. Hierbij wordt je astigmatisme gecorrigeerd door de laser. Dit zijn wel dure behandelingen, maar deze werken vaak wel.

    Je kan een oogarts bij jou in de buurt vinden via https://helderoverstaar.nl/klinieken/

    Heel veel succes gewenst!

    Reageer
    #4

    Ben een latertje hier maar maakt niet uit. Ik ben 20 en heb ook last van astigmatisme. Ik heb bij een opticien gewoon een bril gekregen daarvoor en ben er ook blij mee. Waarom genoegen nemen met minder zicht!? Je ogen kunnen zoveel moeite doen als je wilt. De aandoening blijft toch bestaan. Zeker wanneer er klachten zijn zoals hoofdpijn is het naar mijn mening hoog tijd voor een bril waarin een cilinder is verwerkt. Dat geeft je ogen de rust die ze verdienen. Maargoed ik ben geen oogarts.

    Reageer
Reageer op: Astigmatisme


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief