Welke brillenglazen bij plus 25

 • #1

  Ik heb een bril van plus 25 omdat ik aangeboren staar heb. Ik heb jarenlang contactlenzen gehad, maar mag/kan deze niet meer in. Ook implantlenzen zijn geen optie. Nu zijn mijn glazen echt vreselijk dik. Ik had de hoop dat ook glazen van deze sterkte wat dunner geslepen konden worden, maar loop nu toch met bolle glazen rond van ruim 2 cm dik, die ook mijn ogen nog eens heel erg vergroten. Natuurlijk baal ik daar behoorlijk van; het is gewoon geen gezicht en iedereen kijkt naar me. Dus ik blijf maar zoeken naar andere oplossingen.

  Wie heeft ook een dergelijke sterkte en toch wat dunnere glazen. Tips zijn altijd welkom.

  Reactie
  #2

  Geen tip wat betreft je glazen. Wat bij sommige oogproblemen kan spelen, is een scheefstand van de atlas; die bovenste nekwervel. Een verschil in beenlengte kan wijzen op een scheve atlas. Bij staar zijn ook bepaalde voedingsstoffen belangrijk. Onder andere taurine.

  Reactie
  #3

  Nou ja, Catootje, ik heb nu geen staar meer. Ik ben er mee geboren omdat mijn moeder roodvonk heeft gehad tijdens de zwangerschap. Toen ik 5 maanden was zijn mijn eigen ooglenzen verwijderd. Dus helaas valt hier niets meer aan te doen.

  Reactie
Reageer op: Welke brillenglazen bij plus 25
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief