Symptomen na operatie wandelende/zwevende nier (nefropexie)

  • #1

    4 weken geleden ben ik geopereerd aan mijn wandelende nier (rechts). Iemand aanwezig die hier ook aan is geopereerd en iets kan vertellen over het verloop van zijn/haar herstel?

    Mijn klachten zijn ongeveer hetzelfde als de klachten die ik door de wandelende nier had, vóór de nefropexie. Daarnaast zijn er wat klachten bijgekomen. De klachten die ik heb zijn:
    - Pijn rondom nier
    - Pijn rechts in onderrug
    - Pijn rechts in onderbruik
    - Drukkend gevoel in rechterlies

    Het zou allemaal goed bij het herstel kunnen horen? De artsen laten hier vrij weinig over los, het enige wat ze aangeven is dat ik goed naar mijn lichaam moet luisteren en op tijd moet rusten. Bewegen/lang staan veroorzaakt nog klachten. Ik ben na 2 weken weer begonnen met werken (1e week gestart met halve dagen).

    Ik hoor graag jullie ervaringen! 🙂

    Reageer
    #2

    Ik denk dat je toch iets te snel weer aan het wek bent gegaan.
    Misschien is het goed als je een afspraak maakt met de nefroloog en de bijgekomen klachten bespreekt.

    Reageer
    #3

    Hoe is dat verder nog verlopen met u? Ik heb nl een dochter die precies hetzelfde heeft. geopereerd maar klachten zijn nog zelfde na 4 weken.

    Reageer
    #4

    Iemand hier nog actief die dezelfde klachten heeft? Ikzelf ben geopereerd in oktober in het VUmc, nu zo’n 7 maanden verder heb ik nog steeds last van dezelfde klachten. Na de operatie leek het een paar weken iets beter te gaan. Maar nu heb ik precies dezelfde klachten als anoniem schreef in 2020...

    Reageer
    #5

    Al een tijd geleden geopereerd aan een wandelende nier in leiden. Na operatie 5 dagen plat gelegen. Helaas wel zenuwpojn eraan over gehouden maar geen last meer van wandelende nier..die trouwens erg extreem was.hij kon echt ver komen hoog bij rmaag..voelde als het kontje van een baby in je buik..bij zitten veel last..operatie erg geslaagd. Nu zo 8 jaar geleden

    Reageer
    #6

    Kan iemand mij vertellen hoe het is begonnen, klachten, diagnose etc tot de operatie.? Ik ben een dame van 159, 59 kg en 26 jaar. Ik loop meer dan een jaar met vage pijn/druk gevoel in mijn rechterzij/buik. Blijkt dat mijn rechter nier nogal voor in mijn buik zit naast de navel. Ik kan 'm goed voelen en terug duwen omhoog, maar dan zakt die bij loslaten weer naar beneden. Volgens de uroloog kan dat niet de oorzaak zijn van mijn pijn. Ik ben ervan overtuigd dat dat wel degelijk de oorzaak is, omdat de klachten tegelijkertijd begonnen met een drukkend/vol gevoel in die regio. Mijn nier is precies te voelen op de plek waar ik klachten heb en een vol/drukkend gevoel heb. Binnenkort een afspraak voor een staande en liggende renogram.

    Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen en misschien ook de ervaring met jullie artsen. Mijn uroloog had bij de eerste afspraak zonder voelen aan mijn buik of het maken van fotos etc al geconcludeerd dat de oorzaak van mijn klachten niet door mijn nier komen. Nadat een echo, staand en liggend liet zien dat mijn nier wel een beetje gezakt is, bleef hij bij zijn conclusie. Ik heb nader onderzoek gevraagd, dus gelukkig krijg ik een renogram, staand en liggend.

    Bloed- en urine onderzoek, echo's van andere organen en een CT van de buik waren allemaal in orde. Uiteraard wil ik niet geopereerd worden, maar ik wil wel graag weten wat er aan de hand is en wat ik kan doen om mijzelf gezond te houden en hoe ik rekening kan houden met een wandelende nier.

    Ik voel mij erg onbegrepen en niet serieus genomen. Ik ben heel benieuwd naar jullie verhalen.

    Reageer
    #7

    Sorry dat ik zo laat na dato reageer. Mijn klachten zijn inmiddels een stuk minder maar ik heb ook nog regelmatig last van een zeurende (zenuw?)pijn ter hoogte van midden/onderkant ribben. Erg vervelend! Volgens urine-onderzoek zouden mijn nieren goed moeten werken. Jullie nog ervaringen met artsen die iets kunnen zeggen over wat normaal is?

    Reageer
    #8

    Vandaag naar de uroloog geweest in het martini ziekenhuis. ( hier werkt een arts die veel onderzoek heeft gedaan naar de wandelende nier)

    Ik ben er achter gekomen nadat ik een bult onder in mijn buik voelde. Was al eens naar de huisarts geweest maar het was niets gaf de huisarts aan...

    Toen ik een blaasontsteking kreeg kreeg ik pijn in/bij die bult, weer naar de huisarts maar het kon mijn nier niet zijn gaf de huisarts aan.
    Doorgestuurd voor een echo en het bleek mijn nier wel te zijn.
    Doorgestuurd naar de uroloog, ctscan gehad maar nier lag op zijn plaats.
    Uroloog wist er weinig van dus weer doorgestuurd maar het umcg maar hier was ook geen uroloog die er iets van wist.
    Uiteindelijk doorgestuurd naar het martini.

    Mijn klachten zijn, niet lang kunnen staan, bij te lang staan krijg ik zenuwpijn, rugpijn, hoge bloeddruk, en aanvallen vat ik me niet goed voel..

    Nu voor verdere onderzoeken.

    Zijn hier meer mensen die een operatie hebben gehad? Hoe ging het herstel?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hallo S

     

    Ik heb anderhalf jaar met dezelfde klachten gelopen. Enorm veel onderzoek en kwam niks uit uiteindelijk een dmsa scan en renografie in staande houding. Zagen ze duidelijk dat mijn nier was verzakt en een vernauwing in mijn urineleider zat.

    Afgelopen dinsdag 9 november heb ik een combinatie operatie gehad een Nefropexieen( nier vastzetten) en pyelumplastiek (opheffen vernauwing urineleider)

    Heb 6 dagen in het ziekenhuis gelegen, en nu 3 dagen thuis. Maar heb nog behoorlijke pijn in mn flank. Een gedeelte van mijn flank en mijn buik voelt nnuverdoofd..is mij verteld dat er mischien een huidzenuw is geraakt. Over 2 weken moet ik terug komen, om mijn in katheter te verwijderen. De operatie is via een kijkoperatie met behulp van een Da Vincie robot in het Scheper Ziekenhuis.

    Reageer
Reageer op: Symptomen na operatie wandelende/zwevende nier (nefropexie)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief