gezocht lotgenoten met dubbel J katheter

  • #1

    Zijn er meer mensen met een dubbel J die ook zo'n last hebben van pijn en blaaskrampen?

    Ik wil graag ervaringen uitwisselen positief en negatief dat maakt me niet uit. Ik kan er vrij weinig over vinden.

    Jill

    Reageer
    #2

    ik heb nu voor de 2de keer een dubbele J katheter: de 1ste keer na een operatie om nierstenen te verwijderen (vergruizing hielp niet voldoende) en nu omdat ik een vernauwing heb in mn ureter. Zo'n  katheter is zeker geen pretje, het zou de bedoeling zijn dat ik minder pijn heb, maar heb wederom een nacht niet geslapen van de pijn. Ziekenhuis zegt, dat het iets is wat de nier niet gewend is en dus koliekpijnen kan geven. De nier moet eraan wennen. De medicatie is nu toch weer opgehoogd naar diclofenac 4x daags 1 (50mg.) ipv Naproxen bij de paracetamol. (Om de 4 uur) ik krijg nog een renogram en op 8 febr. hoor ik wanneer ik geopereerd wordt om de vernauwing te verwijderen.

    Al met al geen pretje zo'n katheter en wordt vaak ondersxhat door urologen!

    Reageer
    #3
    1. Na hoeveel dagen wordt het bloed plassen wat minder? De dubbel j katheter is eergister gezet
    Reageer
    #4

    Ze hadden tegen mij gezegd na 2 weken maar ik heb er nog steeds last van.  13 april 2017 is de JJ-Catheter gezet.

    Reageer
    #5

    Ik ga 8 juni voor een jj katheter. Vernauwing urineleider vlak onder de nier. Lees alleen negatieve verhalen vind het spannend en hoop dat er ook positieve reacties zijn.

    Reageer
    #6

    Het is en blijft een persoonlijke ervaring.

    Ik zit nu te wachten op een opname voor 29 mei 2017 en loop al vanaf 13 april 2017 met een JJ-Catheter. het is heel wisselend qua pijn en bloedplassen. Zolang je maar medicatie hiervoor gebruikt is het goed te doen. Blijf goed drinken en zorg dat je goed kan uitplassen. Scheelt een hoop zorgen en narigheid.

    Reageer
    #7

    Ik heb sinds en maand een jj, is geplaatst vanwege een niersteen die de boel blokkeert. De niersteen wordt over twee weken verwijderd, mijn nier moet eerst voldoende herstellen (waternier). Eerste paar weken vrij weinig extra last, sinds anderhalve week echter heel erge blaaskrampen en daarvoor nu nog meer medicatie gekregen. Ik kan nu bijna niets fysieks meer, vaak en veel pijn. Ben echt aan het doorbijten tot het er allemaal uit mag. Ik denk dat als je blaas de jj accepteert, zoals ik in het begin had, dat je er geen last van hebt. Maar die blaaskrampen... in vergelijking met de koliekpijn is het minder erg maar het is zeker pijnlijk en bij mij duurt het soms meer dan een uur voordat het weer dragelijker wordt.

    Ik weet dat de jj ervoor zorgt dat mijn nier niet kapot gaat dus dat houdt me op de been.

    Reageer
    #8

    31-5-2017 voor de 4de maal in 2 jaar tijd een niersteen operatie gehad. Dit is de 2de maal dat er tijdens de operatie een jj is geplaatst. Beide malen geen pretje. Vorige keer is er geen geplaatst op mijn eigen dringende verzoek .

    Veel pijn en blaaskrampen. Hierdoor moet ik om de 15 min naar toilet voor 3 pijnlijke druppels urine. Dit heeft tot gevolg dat er teweinig druk en volume is om het gruis uit te plassen. Resultaat branderige pijn in de penis.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Twee weken geleden niersteen laten verwijderen. Daarna is een dubbel j katheter geplaatst.

    Op zich weinig last van. Geen pijn in ieder geval. Wel het gevoel alsof dat ding eruit zakt. Medicatie tegen blaaskrampen niet geslikt. En het is hinderlijk dat ik continu aandrang heb om te plassen.

    Bloed in urine duurde tot ongeveer een week na operatie.

     

    Woensdag gaat de dubbel j eruit. Ondanks de weinige last ben ik wel blij. Na 7 weken thuis door nierstenen, koliekaanvallen, operatie en herstel nu tijd dat het weer 'normaal' wordt.

    Reageer
    #10

    4 maal na niersteenoperaties een jj katheter gehad.Was als de dood na alle negatieve verhalen.Moet zeggen is me reuze meegevallen ook het poliklinisch verwijderen viel mee.Binnenkort weer maar ben er niet bang voor.

    Reageer
    #11

    Als het goed is wordt mijn dubbel J katheter woensdag verwijderd na 2 weken (na niersteen verwijdering). Ik vond het een drama! Ik ben heel benieuwd of alle klachten (pijn, irritatie, heel veel toiletbezoeken - ook 's-nachts) over zijn zodra de katheter is verwijderd. Hoop dat iemand mij hier een positieve reactie op kan geven 🙂

    Reageer
    #12

    ondanks dat dit al een oud onderwerp betreft op dit forum wil ik toch graag mijn ervaring delen, gezien de heftige reactie's. Hierdoor kan het zijn dat lotgenoten zich niet "de enige" of een aansteller voelen.

    Bij mij is op de vrijdag een dubbel J katheter geplaatst. Tot het moment dat de uitwendige katheter er ook nog zat geen probleem, maar toen die verwijderd werd begon de ellende. Bij het opstarten van het plassen en het loslaten van de eerste urine enorme steken in mijn nier, bijna niet uit te houden, toch mezelf vermand en naar huis gegaan. Elke dag werd de pijn erger en niet alleen bij het plassen, pijnmedicatie hielp niet in welke vorm dan ook. Op de zondag kreeg ik er ook nog blaaskrampen bij, erg onaangenaam! Daar kreeg ik oxybutyn voor voorgeschreven wat de krampklachten verminderende.

    De dubbel J katheter moest eigenlijk 2 week blijven zitten, vaak dacht; hoe ga ik dit volhouden. Totdat op de woensdag, dus 5 dagen later de pijn in mijn nier bij plassen niet uit te houden was en mijn lichaam blokkeerde door de pijn. Ik kom niet meer plassen. Na meermaals contact met het ziekenhuis en huisarts is het uiteindelijk gelukt om na 19 uur!! plas ophouden naar ziekenhuis te mogen. Daar hebben ze eerst weer een uitwendige katheter geplaatst en de volgende dag de dubbel J katheter verwijderd. Eindelijk ik kon weer plassen!!

    De helse pijnen bij het plassen waren zo heftig dat ik het niet kan omschrijven, maar je begrijpt waarom je lichaam opeens blokkeert, want de pijn zou ervoor kunnen zorgen dat je flauwvalt.

    ik hoop dat iemand hier iets aan heeft, want het gebeurt lang niet bij iedereen met een dubbel J katheter. Overkomt jou ook zoiets, sta er dan op dat je direct naar het ziekenhuis mag een de dubbel J katheter te laten verwijderen. Schaam je niet! Dat is mijn probleem geweest

    Reageer
    #13

    door fout bij operatie urineleider doorgeknipt. Zit nu katheter in. Ik vind het echt naar. Elke dag, zelfs na 3 maanden nog bloedverlies, krampen .Kan niet te intensief bewegen , vaak intens moe. Nu weer blaasontsteking.  Hoop zo dat alles goed komt. Iemand ervaring met zoiets als dat van mij dus foutje maar goed hersteld. 

    Reageer
    #14

    in 2014 nierstenen met atypische klachten, na 3 maanden werd duidelijk dat het stenen waren. Vreemde samenstelling, moeilijk op echo / foto te zien. Eerst vergruisd, dat was volgens he ziekenhuis goed gelukt. Ik kreeg toen pas de kolieken, dat kwam doordat de vergruisde steenresten nog zo groot waren dat ze wel konden worden uitgeplast, maar wel de klachten gaven. Bij eindcontrole werd me gemeld dat alle stenen verdwenen waren. Voort mij voelde dat anders, en dat heb ik ook duidelijk laten merken. Toen nog een ander soort echo / foto, en daaruit bleek dat de helft van de oorspronkelijke steen er nog zat: 15 mm steen. Oorspronkelijke steen was ruim 30 mm. Operatieve ingreep onder narcose, door de penis. Alle steenresten zijn toen verwijderd (steen in stukjes geknipt en door de plasbuis verwijderd. Dat leverde enkele beschadigingen in de urether op, die moesten herstellen door een. Dubbel-j-katheter. Die heeft er toen 3 weken ingezeten, heel vervelende jeuk / prikkende klachten tijdens het plassen in de blaas. Maar geen pijn in de nieren.

    afgelopen mei weer opgenomen met nierkolieken, andere nier deze keer. Bleek wel een klein steentje te zitten, maar de klachten kwamen door een upj-stenose, een vernauwing/blokkade van de urether tussen nier en blaas. Door een infectie kon niet direct behandels worden, dus werd er een nierdrain geplaatst, uit de rug naar buiten en urine in een zakje. Tussendoor nog een sepsis, maar na drie maanden kon de operatie (Pyelumplastiek) eindelijk doorgaan.

    Ik ben afgelopen vrijdag (1 septenber) geopereerd. In de gereconstrueerde urether is weer een dubbel-j geplaatst, en nu was het veel erger. Ik dacht dat de klachten van de uitwendige katheter kwamen, maar de klachten verdwenen niet toen die verwijderd was. Veel pijn bij het plassen, heel snel weer aandrang, na het plassen een kwartier - half uur stil zitten en mezelf overtuigen dat ik niet naar toilet hoef, en dat de pij. Ook weer overgaat. Dat is dan ook zo, maar na een uur moet ik echt weer naar toilet, en dan beginnen we gewoon opnieuw...

    Mij is verteld dat het na een paar dagen beter moet gaan, maar ik ben er na ruim twee dagen en nachten helemaal klaar mee. Ik ga zo bellen met de uroloog om te kijken wat er mogelijk is qua medicatie tegen de irritatie van de dubbel-j tegen de blaaswand en de daaruit voortkomende blaaskrampen. Ik kom nergens aan toe.

    De dubbel j moet er zes weken in blijven, ik moet er niet aan denken...

    Reageer
    #15

    Eind 2015 in de ochtend werd ik wakker met zeer ongemakkelijk gevoel. Krampen en idee dat ik naar groot toilet moest. Gevoel en krampen gingen echter snel over in iets veel hevigers. Overgeven en kruipen op handen en voeten. Ik was compleet niet meer aanspreekbaar en kermde het uit van de pijn. Ben naar beneden gestrompeld en op mijn knieen in volle overgave met mijn bovenlichaam op de bank gaan liggen. Ik wist het niet meer, dacht dat ik ter plekke dood ging.  Mijn vrouw de arts gebeld. Die hebben ambulance gestuurd. Mee naar ziekenhuis. Thuis al spuitje gekregen...redelijk van de wereld. Onderzoeken gedaan op de spoed...niersteen..linkerkant. 7mm...die ging nergens meer naartoe. Zat vast boven in urether. Medicatie gekregen tegen de pijn en weer naar huis. 'S avonds weer zelfde verhaal. Zo nog een keer gehad, toen opname. Moest geopereerd worden. Operatie moeizaam gegaan, kregen de steen er moeilijk uit. Zat vrij hoog. dubbel J gezet. Was flink gekneusd en opgezwollen van binnen. Mijn penis was zwart, groen, geel en paars. Na 2 dagen naar huis. Wel wat krampen..maar was normaal. Paar dagen mee rondgelopen, ik trok het niet meer. Dezelfde koliekpijnen als voorheen. Weer opgenomen...dubbel J was dubbel gaan zitten in de nier...dus krulletje terug de urether in. Nier flink opgezwollen...helse pijnen. Dubbel J moest eruit. Veel te vroeg dus...alles was nog gezwollen van binnen. Uiteindelijk iets langer dan 2 weken in ziekenhuis. 3-4 keer per dag kolieken. Met plassen bloefproppen en stukjes weefsel. Uiteindelijk met morfine achtige medicatie de pijn onder controle kunnen krijgen. Na ruim 2 weken dus weer na huis. Daarna vrij snel goed gegaan en normale leven weer op kunnen pakken.

    Echter...de steen aan de linkerkant was nu weg maar er lagen er nog 5 aan de rechterkant. In 2016 nog foto's laten maken. Alles lag er rustig bij, dus laten zitten. So far so good. Juni 2017...heftige periode achter de rug, schoonvader overleden. Wij vakantie geboekt naar Spanje om beetje tot rust te komen. Dag 4 van de vakantie, ik voelde me misselijk na het ontbijt. Terug naar de hotelkamer..overgeven tot aan gal toe en krampen flinke buikkrampen. Ik dacht eerst nog iets verkeerds gegeten. Ff gaan liggen, beetje weggedoezeld. Daarna naar toilet en ja hoor bloed bij de urine. Dacht dus meteen aan nierstenen. Moesten nog 3 dagen daar in Spanje. Ik met huisarts gebeld in Nederland. Advies: als de klachten terug kwamen meteen arts opzoeken in Spanje. 3 dagen op eieren gelopen. Wat krampjes...maar niks ernstigs. Dus niet naar dokter geweest. Busreis van 19 uur terug naar NL ook goed overleefd. Met momenten wat meer krampen gehad en misselijk maar alles redelijk verlopen. In Nederland aangekomen, meteen naar huisarts..half uur later naar ziekenhuis voor scan. En daar waren ze weer, een grote neersteen zat klem boven in de urether rechter kant en er lag er nog 1 in de nier. Ok, bevestigd...weer naar huis. Als ik klachten kreeg, meteen binnen komen. Nou dat heeft niet heel lang geduurd...volgende ochtend was het zover..overgeven, krampen...dus al hangend uit het raam van de auto en overgevend naar ziekenhuis. Daar spuit gekregen...en zetpillen. Tegen krampen en pijn. Dat heeft precies 2 uur geholpen weer terug naar ziekenhuis. Opname... buscopan pomp er weer aan. Diclofinac... binnen 1 dag nierfunctie achteruit. Moest een dubbel J gezet worden. Volgende dag ingreep. 2 dagen later weer naar huis. Veel ongemak van dubbel J. Gedurende 3 weken continu bloed blijven plassen. En niet rose, maar echt ofdat er een kip geslacht was in onze wc pot. Af en toe wat propjes erbij. En vooral na beetje lopen of te lang zitten veel last en meer bloed. 2x spoed geweest in die periode omdat ik het niet vertrouwde. Netjes alle metingen gedaan, nog foto gemaakt van dubbel J ter controle...alles goed. Alleen zo voelde het niet..alles goed. Tot op goede avond net 1 dag voordat ze de niersteen operatief weg zouden halen ik meer krampen kreeg. Branderig gevoel, troebele urine, vlokken, koorts en weer overgeven tot aan gal. Weer terug naar spoed. Temperatuur wat verhoogd 38,3 bloeddruk 229 over 142. Wat bleek, had er een fikse blaasontsteking bij.

    Goed, daarvoor dan meteen opgestart met antibiotica. Opname in ziekenhuis. Volgende dag operatie. Wederom redelijk gegaan. Steen niet vollrfig weggekregen. Paar stukjes. Rest teruggespoeld naar nier. Dubbel J teruggezet. Daar loop ik nu nog mee rond, gaat er aankomende maandag uit. Hen dezelfde klachten. Heftige krampen veel bloed. Ben echt blij als ie er weer uit is. Duurt nu alles bij elkaar zo'n kleine 2 maanden. Resultaat: een gedeelte van de steen is eruit en hij blokkeerd de urether niet meer. Vervolgstappen, ingreep in ander ziekenhuis waar ze de beschikking hebben over flexibele slangen waarmee ze tot in de nier kunnen komen en laser om te vergruizen. Ziet er dus naar uit dat ik na ruim 2 maanden en 3 ingrepen binnenkort weer niersteen vrij ben. Dubbel J heb ik dus blijkbaar heel veel last van. Heb me inmiddels ingelezen wat ik zelf kan doen om nierstenen zo veel als mogelijk te voorkomen..dan met name qua voeding. Daar ga ik me meer op richten. Preventie voor zover mogelijk. Want mijn ervaringen zover met nierstenen en de behandeling ervan zijn dramatisch. Zwarte periode. Je leven staat volledig op z'n kop. Ik hoop iig dat ik snel aan de beurt ben voor de ingreep en de draad weer op kan pakken..en dat wens ik eenieder die hier meeleest en in soortgelijke situatie zit ook!

    Reageer
Reageer op: gezocht lotgenoten met dubbel J katheter


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief