Kleurloze urine

  • #1

    Ik heb de laatste tijd kleurloze urine, soms ook s"morgens. Is dit normaal? Want men zegt dat je dan genoeg drinkt, maar ik vindt het raar dat dit ineens zo veranderd is.

    Reageer
    #2

    De nierbuisjes scheiden de gele kleurstof uit in de urine. Als je in korte tijd veel water drinkt wordt de urine sterk verdund en kan de urine lichtgeel van kleur tot vrijwel kleurloos worden. Lichtgele tot kleurloze urine getuigt dus van een lage concentratie nierkleurstoffen, maar zegt meestal niks over je gezondheid.

    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    Ik heb toevallig sinds een paar dagen hetzelfde. Compleet kleurloze urine, zelfs 's ochtends. En dat terwijl ik helemaal niet liters water drink, integendeel. In mijn geval zou het gewoon geel moeten zijn. Kan het niet iets anders zijn ook? Is het iets om je zorgen over te maken?

    Reageer
    #5

    Ik heb de laatste tijd ook regelmatig kleurloze urine, Moet dan ook veel vaker plassen ,ik denk dan waar komt dat vandaan ,ik heb dan echt niet meer gedronken,Ik heb wel sinds anderhalf jaar uitgezaaide prostaat en blaaskanker ,Ik maak me nu toch wel zorgen Ik maak de volgende week toch maar een afspraak bij de huisarts ,voor dat het te laat is.

    Reageer
    #6

    bij mij is mijn urine bijna altijd (heel)lichtgeel to doorzichtig, ik drink ook de hele dag door water

    Reageer
    #7

    Hoe lichter de urine hoe beter het is.

    Reageer
    #8
    • Hey ben 17 jaar
    • En plas veel kleurloze urine als ik veel water drink of zelfs als ik bijna niks drink
    • Weet iemand hoe dit kan?
    • Mvg
    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Kleurloze urine is juist heel goed!!!!

    Reageer
Reageer op: Kleurloze urine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief