Golvende scheuten na plassen in plasbuis

  • #1

    Ik heb na het plassen voornamelijk last van rare scheuten in de plasbuis. Net of er nog meer plas moet komen. Het lijkt op een soort van druk. Tijdens het plassen doet het niet zeer ofzo. Ook de kleur van urine is soms donker, als ik vitamine tabletten heb ingeslikt s'ochtends en ik plas s'middags gaat het overtollige vitamine via de urine weer naar buiten heb ik me wel eens laten vertellen en is de plas dus ook wat donker. Maar met veel water drinken wat ik ook doe, is het gewoon zowat transparant.
    Wat is hier tegen te doen? Het voelt erg vervelend en het is ook wel eens wat minder, maar het keert steeds weer terug. Ik heb hier nu al maanden last van, ik dacht dat het kwam omdat ik tijdens die scheuten na het plassen ook last had van mijn darmen. Die darm problemen zijn nu weg, maar die scheuten blijven. Ik ben voor die darm problemen ook naar de dokter geweest en daar ook verteld van de problemen na het plassen. De dokter zij toen dat het daarmee te maken zou kunnen en heeft me iets voorgeschreven (duspatel). Daarmee verdwenen de darm klachten wel, maar die vreemde scheuten blijven, dus dat heeft blijkbaar niets maken met mijn darmen. Ik hoop dat u raad weet. Alvast dank.

    Reageer
    #2

    Niemand?

    Reageer
    #3

    Het zou een schimmelinfectie kunnen zijn. Misschien beter om toch maar eens een potje urine naar de huisarts te brengen voor onderzoek. Laat je weten hoe het verder gaat met je?

    Groetjes, Emma

    Reageer
    #4

    Ik had van het weekend weer veel last van die scheutige pijnen in de plasbuis tot dat ik gisterenavond naar de wc ging en er iets wits uit kwam vermengd met een beetje bloed. Ik dacht dat het een niersteen was maar toen ik even voelde op de stukje was het vrij zacht. Nu heb ik geen last meer van deze scheuten. Enig idee wat dit kan zijn? Kan zijn dat er iets verstopt zat in mijn urineleider wellicht? Ik kijk het nog even aan, misschien dat de klachten nu weg blijven, mochten ze terug komen licht ik mijn dokter in.

    Reageer
    #5

    Hier een update: na weken nog steeds dezelfde klachten. Ik ben bij de dokter geweest en heb een 7 daagse antibiotica kuur Nizoral gehad. Daar gingen de klachten wel iets mee over, maar nog niet overtuigend genoeg en leken tot dit weekend weer erger te worden. Dokter gebeld, nu een andere antibioticakuur gehad van een week, Ciprofloxacine Sandoz 500 mg. Hopelijk is deze kuur wat rigoreuzer. Vanochtend begonnen er mee.
    De klachten leken tot dit weekend ook wat meer op blaasontstekking achtige symptomen. Gevoel dat je moet plassen, maar er komt heel weinig, tot nog steeds die golvende scheuten in de urine buis tot in de eikel van de penis. Mochten hier nog aanvullingen op zijn of bevindingen van mensen met dezelfde kuur, of artsen die hier reageren lees ik dit graag. Er zijn wel wat bijwerkingen bij dit medicijn las ik in de bijsluiter.

    Reageer
    #6

    Beste Erwin,
    Voor een ontsteking (in je blaas) gebruik je antibiotica, maar ik denk dat je een schimmelinfectie hebt! Dat komt overigens veel vaker voor dan een ontsteking. Maak de kuur die jouw dokter je heeft gegeven af en vraag dan om een medicijn tegen schimmelinfecties! ! !
    Succes en ik hoor wel van je.
    Groetjes, Gus

    Reageer
    #7

    Tegen schimmelinfecties heb ik juist die antibiotica gekregen. De eerste deed haast niets en de problemen kwamen terug, deze laatste is iets sterker dus hopelijk ben ik dan van de problemen af.

    Reageer
    #8

    Ik heb ook al 5 jaar ofzo zoon gevoel soms is het niet en soms wel het is heel irritant ik heb de darmklachte noit gehad en nog geen sex gehad weet iemand aub raad het is irritant!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    De hele week die antibiotica kuur genomen, Ciprofloxacine Sandoz 500 mg, maar het heeft helemaal niets geholpen helaas. Ik krijg nu iets tegen schimmelinfectie. Dat had ik al wel Nizoral, maar daar ging het niet van over. Nu krijg ik iets anders. Weet nog niet wat, maar dat zie ik vanmiddag als ik het op haal. Laat ik nog wel even weten.

    Reageer
    #10

    De kuur die ik nu volg is Itraconazol 100 mg voor een week. Schijnt volgens de bijsluiter alleen voor schimmelinfectie aan de nagels of huid zijn, maar volgens de apotheek ook voor schimmelinfectie aan de urine wegen. Op hoop van zegen dat deze wél gaat aan slaan, anders weet ik het ook niet meer. Morgen mee beginnen, 2 maal per dag bij het eten.

    Reageer
    #11

    Ik ben nu een paar dagen deze antibiotica aan het slikken maar merk nog weinig tot gaan verschil. Het gekke is dat het in het weekend altijd erger is. Ik snap er niets van. Wat kan het toch zijn? Toch nierstennen want er komt af en toe wel eens wat uit wat op gruis lijkt? Ik hoor het graag.

    Reageer
    #12

    gaan=geen

    Reageer
    #13

    Vanavond laatste pil genomen van de eerder genoemde antibiotica, maar geen overtuigend succes. Het blijft een beetje zeuren vlak na het plassen. Beetje samentrekkende bewegingen in mijn urinebuis. Snap ern niets van. Iemand?

    Reageer
    #14

    Jammer dat er geen reacties meer gekomen zijn op mijn laatste posting. Wel lijkt het of ik van de problemen af ben. Ik ben net terug uit Frankrijk waar ik een paar dagen ook water uit de kraan heb gedronken waar heel veel kalk in zat. Ik kreeg toen een branderig gevoel bij het plassen, en mijn plas werd ook troebel/bruin. Van de week kwam dan het verlossende moment want er vloog tijdens het plassen een prachtige niersteen uit. Dat was het dus blijkbaar al die tijd al maar door het water met kalk, werd dit erger en kwam de steen dus los. Het was een behoorlijk stuk, niet te geloven dat dit uit mijn urinebuis kon (ongeveer 4 milimeter dik, nog geen nog geen cm lang). Ook mijn zus had last van een branderig gevoel bij het plassen nadat ze ook dat kraanwater had gedronken in Frankrijk. Dat bleek na een bezoekje aan het plaatselijke ziekenhuis wel om een urineweginfectie te gaan en ook gruis. Wel frapant allemaal. Meer mensen met deze ervaringen en graag reacties op mijn verhaal. Hoe kan ik nierstenen voorkomen? Ik heb het namelijk wel eens vaker gehad, maar dat was meestal gruis, en een paar jaar terug een klein stukje steen. Het komt wel in de familie voor dus is er iets wat hier aan te doen is? Alvast dank.

    Reageer
    #15

    Beste Erwin,
    Ik heb altijd veel baat gehad met FUNGIZONE pillen.
    Overigens krijg je ná een antibiotica kuur vaak een schimmel-infectie.
    En nierstenen voorkomen doe je door véél water te drinken, 1,5L per dag minimaal.
    Groetjes, Har

    Reageer
Reageer op: Golvende scheuten na plassen in plasbuis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief