recidiverende urineweg infectie veroorzaakt door Klebsiella.

  • #1

    Beste mensen,

    Ik ben een jonge vrouw en al ruim een jaar heb ik last van een [b]chronische urineweginfectie[/b]. Ik ben nu een aantal maanden onder behandeling bij een uroloog.
    Uit de kweekjes komt steeds de [b]klebsielle bacterie[/b]. Er is een scan, echo en cystocopie uitgevoerd maar hier is niet iets uitgekomen wat een oorzaak zou kunnen zijn van de terugkerende ontstekingen.

    Inmiddels ben ik, op 1 antibiotica na (maar dan ben ik weer allergisch voor) resistent.

    Wie heeft heeft of kent dit probleem?

    Nikki

    Reageer
    #2

    Klebsiella infecties komen vaker voor bij mensen met een verminderde weerstand. Ben je verder goed gezond? Heb je een gezond gewicht? Eet en drink je gezond? Beweeg je voldoende? Heb je andere (chronische) ziekten?

    Reageer
    #3

    Hoi,

    Ik herken je probleem, helaas heb ik hetzlefde maar ben ik er alleen al 2 jaar mee bezig. Klebsiella. Heb ook echo en cystoscopie gehad, maar er niks mis met mijn blaas of met mijn nieren. Het nare is dat ik in Namibie, Afrika woon en er hier helaas geen goede medische hulp is. Mag ik vragen welke antibiotica niet resistent is? Ik heb Dalacin gehad, 2 jaar geleden en dat heeft zeker een jaar lang geholpen.

    Ik hoop van je te horen.

    Reageer
    #4

    De resistentie moet worden bepaald door een kweek. Er kan steeds weer een ander soort antibiotica uitkomen waar de bacterie gevoelig voor is. Althans dat was bij mij het geval. Uiteindelijk heeft Ceftriaxon de bacterie doen verwijden. Dit is een antibiotica wat per infuus wordt toegediend. Helaas heb ik nu wel weer een klebsiella bacterie maar volgens mijn internist zou dit een andere klebsiella zijn. Belangrijk is om steeds te laten kweken zodat je gericht antibiotica kunt slikken. Naast het gebruik van antibiotica zou ik probiotica adviseren.

    Beterschap.

    Groeten,

    Nikki

    Reageer
    #5

    Ja, ik leef gezond en heb verder geen andere ziekten. Ik sport regelmatig en ben wel een health freak te noemen. Wel ben ik altijd gevoelig geweest voor bacteriele infecties. Als kind had ik al last van urineweg infecties en is mijn urine leider een aantal keer opgerekt. Mijn zus, oma en moeder hebben hetzelfde probleem.

    Nikki

    Reageer
    #6

    Ik heb tegen de klebsiellae pneumoniae bacterie (steeds terug komende urineweginfectie)Norfloxacine 400 PCH voorgeschreven door de uroloog gekregen. Maar de urineweg infectie komt inderdaad steeds weer terug. Tevens ben ik chronisch longpatiënt dus extra vatbaar voor infecties. Ben op onderzoek uit gegaan wat een misschien lichaam vriendelijkere manier is om deze bacterie te bestrijden, omdat na elke antibiotica kuur het lichaam redelijk steriel wordt en het mede daardoor volgens mijn steeds weer de kans krijgt om de kop op te steken. Ben uiteindelijk uit gekomen op Allimax. Is een natuur product wat als vervanger voor antibiotica wordt gebruikt in vee industrie op basis van knoflook en allicine wat de weerstand verhoogd terwijl het ook een bacterie remmende werking heeft. Is ook voor mensen verkrijgbaar in capsule vorm bij Allimax. Dit is zo zachtjes aan mijn laatste hoop omdat ik me steeds ellendiger ga voelen en de bovenste luchtwegen steeds harder mee gaan doen met de infectie.

    Reageer
    #7

    Mag ik
    Vragen hoe het nu met jullie gaat? Groetjes

    Reageer
    #8

    Worstel hier al 9 jaar mee, steeds maar weer ontstekingen . Het is de eco bacterie maar ik ben allergisch voor de meeste penicelines en de penicelines die helpen zijn slecht
    voor de lever ik heb een autoimmuunziekte v.d lever.
    Neem 1000 mgr vitamine c en een hormoompreparaat, maar ook dat helpt niet.
    Kreeg Monoril maar naa 7 dagen weer blaas bacterie gevonden.ik ben radeloos en weet niet wat te doen, heb ook een bloedvergiftiging gehad door deze zelfde bacterie ,en dat maakt dat ik erg bang geworden ben. Ben op zoek naar een goede uroloog, maar waar o waar is die te vinden.
    Voel me nu steeds zieker worden , misselijk en naar.komt van de blaas, maar nog geen oplossing voor mijn probleem.
    Wie weet er raad?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik ook blaasontsteking die niet weg is geweest sinds eind december. Verschillende kuren. Kweken. Eerst een E coli, toen een streptokok en nu een klebsiella pneunomaie. Heb hiervoor monuril korrels 3000 Mg gekregen. Verder wil de arts dat ik een onderhoudskuur van iig 6 maanden ga slikken trimethoprim 1x daags. Vind het wat heftig. Hebben jullie ervaring met zo lang slikken van antibiotica? Preventief?

    Reageer
    #10

    Ben je hiervoor bij een uroloog geweest?

    Reageer
    #11

    ja ben bij uroloog geweest en heb cyctescopie en echo gehad. Zag er goed uit. Heb veel last van blaasontsteking. Ook nierbekkenontsteking gehad. Longontsteking weet niet of het verband heeft maar ik word er niet goed van. Ook geen energie.

    Reageer
    #12

    Misschien is het goed om je immuunsysteem eens te laten controleren. Bespreek het met je huisarts.

    Reageer
    #13

    Hallo lezers,

    Ik ben vanaf mei aan het klungelen met de klebsiella pneumonaie. Heb ervoor een longembolie gehad en was in een verzwakte toestand door behandelingen met chemotherapie. Al met al heb ik nu 15 kuren antibiotica hehad. Monuril 3000, augmentin, bactrimel en nu weer monuril. Ben bij de urologie geweest en zoals verwacht, geen bijzonderheden aan blaas te zien.  Moet nu de monuril wekelijks gebruiken, maar die tussenpauze haal ik niet eens. Heb al weer troebele urine en klachten  na 6 dagen. Weer overleg uroloog/ assistente. Ga nu proberen om 2x de monuril met tussenpauze van 5 dagen te nemen en dan weer te kijken. ik word er wat opstandig van. Wil herstellen na de chemokuren maar de blaasonstekingen zorgen voor steeds minder energie en ik kan niets opbouwen. Zie dat er mensen zijn die al jaren met dit probleem zitten. Ga nu kijken of ik iets met Allimax kan zoals iemand hierboven is beschreven.

    Fijn om te weten dat ik niet de enige ben met dit probleem!

    Reageer
    #14

    Ik nam 2 weken Levofloxacine Mylan 500 Mg. De infectie was blijkbaar weg. Na een maand is de bacterie er terug. Nu moet ik dit 4 weken nemen. Hopelijk helpt deze antibiotica.

    Reageer
    #15

    Ik heb nu 4 antibioticacuren gehad. Het lijkt nu rustig maar ik ben toch bang dat de klepsiella er nog zit. Is het nou verstandig om de urine weer te laten kweken. Ik heb ook last van  vast zittende nierstenen, dus ik ben wel een beetje bank dat die bacterie naar de nieren gaan. Ik voel me wel erg moe. Heb verder ook nog geen onderzoeken gehad. Ik heb ook van kindertijd al last van blaasontsteking.

     

     

    Reageer
Reageer op: recidiverende urineweg infectie veroorzaakt door Klebsiella.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief