Nierfunctie, ik maak me een beetje zorgen.

  • #1

    Ik ben een vrouw van 41 en ik laat om de zoveel tijd bloedprikken ivm een trage schildklier. Vorige week heb ik weer bloed laten prikken en heb ik ook een meer algemeen onderzoek laten doen qua vitamines, mineralen.

    Nu kwam uit dat onderzoek het resultaat dat mijn egfr (ckd-epi) te laag is. De mijne is 80 en dat zou volgens het lab 90 moeten zijn?

    Ik wist niet wat het was maar na wat google kwam ik er achter dat het met de nieren te maken heeft en ik maak me nu best zorgen.

    Wilde meteen een afspraak bij mijn huisarts inplannen om de uitslag te bespreken maar de praktijk is deze week gesloten dus kan pas volgende week terecht.

    Maak ik me terecht zorgen of is dit nog niet zo ernstig?

    Reageer
    #2

    Als het iets was waar je je zorgen over zou moeten maken of als het onmiddellijk ingrijpen/behandelen zou vereisen, dan was er direct contact met je opgenomen.
    Spoedgevallen laten ze niet liggen tot de huisarts terug is, dat wordt door vervangende huisarts opgepakt

    Reageer
    #3

    Ze is wat lager maar dat is niet meteen iets o in de stress te schieten

    Reageer
    #4

    Okee bedankt, ik denk ook wel dat de huisarts gebeld zou hebben als het echt iets ernstigs zou zijn geweest. Heb ook geen idee hoe ik er aan kom. Ik rook niet, drink zelden, geen diabetes, geen overgewicht meer, ik eet redelijk gezond, voeg bijna nergens extra zout aan toe, cholesterol is prima, sport meerdere keren per week, wandel dagelijks, en mijn bloeddruk is volgens mij ook prima.  Neem ook geen medicatie die het als bijwerking heeft zover ik weet.

     

    Reageer
Reageer op: Nierfunctie, ik maak me een beetje zorgen.


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief