Interstitiele cystitis

  • #1

    Vesicare - Interstitiele Cystitis:
    Ik wil reageren op de interstitiele cystitis. Ik weet precies wat je doormaakt bij mij is afgelopen jaar in een half jaar mijn blaas van 450 ml naar 160 gekrompen, hierbij had ik altijd continue pijn en een enorme plasdrang (als ik net had geplast moest ik weer). Ik heb zelf geen interstitiele cystitis maar het lijkt enorm op. Ik ben nu 21 en krijg zelf elke 2 weken blaasspoeling (om het slijmvlies in mijn blaas intact te houden) en elke 2 weken bekkenbodemoefeningen (waardoor mijn blaas langzaam aan groter aan het worden is) die bevat momenteel 240 ml + slik ik vesicare wat help tegen de plasdrang.

    Mijn tip is wanneer je er niet aan uit komt met je eigen euroloog om jezelf te laten doorsturen naar een proffesor euroloog in een univestair ziekenhuis, daarmee kun je echt een heel stuk verder komen!

    Succes

    Reageer
    #2

    maar hoe weet je dan dat het bij jou geen IC is en het maakt eigenlijk toch ook niet uit voor de behandeling?

    Reageer
    #5

    Ik ben vrouw en 70 jaar Sinds 2019 weet ik dat ik Interstitiële Cystitis heb. De klachten van veel plassen en pijn voor, tijdens en na het plassen dateren al vanaf 2018. Pijn lijkt op een blaasontsteking, maar er is na urine onderzoek al heel vaak geen blaasontsteking geconstateerd. Terwijl ik wel pijn heb bij het plassen. Wel wisselend per dag. In 2020 is echt officieel vastgesteld dat ik Interstitiële Cystitis heb met Hunnerse laesies (kleine zweertjes in de blaaswand). De uroloog vertelde toen dat ik geen overactieve blaas had, maar dat de grote plasdrang kwam door de irritatie van de urine op de Hunnerse laesies. Toen heb ik een laserbehandeling gehad in november 2020. Dat heeft ongeveer 3,5 maand voor verlichting gezorgd. Toen begon dezelfde pijn weer.
    Ik las hier boven ergens dat Vesicare zou helpen bij plasdrang. Ik heb het geprobeerd, maar het hielp mij niet. Ik moet nog steeds 5-6 maal 's nachts plassen. En overdag ongeveer 12- 14 keer. Pijn voor het plassen, tijdens plassen en soms erna. De ene keer blijft de pijn lang hangen, een andere keer wat minder. Te weinig drinken geeft meer pijnklachten. Teveel drinken brengt plasklachten, dat ik 't echt niet op kan houden en ik mijn verband moet verschonen, of erger. Soms moet ik binnen 45 minuten 3 x plassen. En als je onderweg bent is dat een ernstig probleem.
    Vraag: zou ik Vesicare niet lang genoeg vol hebben gehouden?
    Vraag: Ik ben bij een bekkenbodemfysiotherapeut.Zij raadt mij aan klokplassen (op vaste tijden ochtend, koffietijd, lunch, middag en avondeten en voor de nacht) toe te passen, maar dat lukt me niet. Want als ik moet dan moet ik direct. Dan is er geen houden meer aan. Ik doe wat oefeningen om mijn blaas te trainen. Samentrekken bekkenbodem voorkant. Maar als ik loop of sta en er druk op de bekkenbodem staat dan kan ik de bekkenbodem niet aangespannen houden tot ik op de wc- bril zit. Heb ik toch niet genoeg geoefend? Ik heb het idee, dat de blaasinhoud zo klein is geworden, dat ik om de haverklap moet. De aandrang is zo groot dat het pijn doet. Ophouden is geen optie. Wie kent deze problemen met deze aandoening. Ik hoor van collega IC patienten dat de plasaandrang vaker een groot probleem is.

    Reageer
Reageer op: Interstitiele cystitis


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief