helemaal niet meer kunnen stoppen met plassen

 • #1

  Hallo,

  Mijn broer heeft enorme last van een rare aandoening. Als hij gaat plassen, kan hij niet meer ophouden, hij staat soms wel een kwartier achter elkaar te plassen, en 'stopt' er dan op een gegeven moment maar gewoon mee. Het voelt alsof zijn plas direct in zijn plasbuis komt en zijn blaas als het ware overgeslagen wordt. Het doet geen pijn, maar het is een raar branderig gevoel dat hij de hele dag voelt.

  Hij is inmiddels bij 2urologen geweest en zijn prostaat is gecheckt, daar is niets uitgekomen. Voorzover ik weet is het ook geen SOA (voor zover je dat je zus verteld :)) Wel heeft mijn broer diverse operaties ondergaan waarbij hij een katheter heeft gehad. Een keer is deze heel hardhandig ingebracht (tot bloedens toe) Zou het daardoor kunnen komen?

  Een bezorgd zusje

  Reageer
  #2

  Dag zusje.

  Een vreemd verhaal, want als je een kwartier normaal plast, dan zou er ook genoeg plas moeten zijn om zolang te kunnen plassen.

  Ik neem dus aan dat je broer maar hele kleine beetjes plast in een heel dun straaltje.

  Als je broer in een dun straaltje plast, betekent dat er ergens in de plasbuis een vernauwing zit.

  Kunnen de urologen dat niet bevestigen?

  Reageer
  #3

  tot nu toe dus nog niet...Ook heeft hij het niet altijd even erg. Het is altijd op de achtergrond aanwezig, maar het komt in aanvallen dat het heel erg is

  Reageer
  #4

  Zou het dan niet eerder een nervositeits probleem kunnen zijn? Als hij bijvoorbeeld erg gespannen is, dan hebben meer mensen daar last van. En dat kan weer helemaak geen kwaad. Sommige mannen hebben het als ze op een rijtje staan in een openbaar toilet, als ze het gevoel hebben dat andere mannen staan mee te kijken. Het vreemde is dan dat als je ze afleidt, door bijvoorbeeld de kraan open te zetten waaruit dan hoorbaar water stroomt, het plassen ineens wel lukt. Hoe dat precies in de hersenen werkt, weet ik echt niet, maar een handig truucje is het wel.

  Reageer
  #5

  Bedankt voor de tip, dit is het echter zeker niet. Hij heeft er bijvoorbeeld ook last van als hij alleen thuis is, en zo een aanval duurt een paar weken lang. Hij kan ook wel beginnen met plassen, maar juist niet stoppen, en heeft daardoor continu een heel onrustig gevoel in zijn onderbuik.

  Reageer
  #6

  De enige twee oorzaken die ik ken zijn diabetes en een urineweginfectie. Toch even terug naar de huisarts?

  Reageer
Reageer op: helemaal niet meer kunnen stoppen met plassen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief