Een keer in je broek, toch naar huisarts?

  • #1

    Het gaat niet om een kennis maar schaam schaam om mezelf. Ik ben 34 en helemaal gezond, moest zooooooooooo nodig en was nog maar net niet thuis.
    Mijn vriend zegt dat een straaltje dan wel normaal is maar niet een heel grote plas.
    Even naar de huisarts kan natuurlijk nooit kwaad maar dit vertellen aan hem doe ik natuurlijk liever niet.

    Reageer
    #2

    Als je blaas te lang te vol is en je gaat niet naar de wc, is het een normale reactie van je lichaam dat het eruit loopt.....vol is vol, je lichaam beschermt  zichzelf door de sluizen open te zetten.

    Als je weet dat de reden is dat je het te lang hebt opgehouden, zou ik daar niet mee naar de huisarts gaan hoor.

    Wel als het vaker gebeurt of als je steeds kleine beetjes urine verliest,want dat is niet normaal

    Reageer
    #3

    Bedankt Suzan,

    Het is te genant voor woorden, maar zo ging het ongeveer. De reden is haast, opdat we de bus moesten halen kon ik bij de moeder van mijn vriend niet meer naar de WC.
    Het werd steeds erger, maar nooit gedacht dat ik het in mijn broek zou doen tot het kwam. Niet meer te stoppen ook en dat maakte het nog erger en ook ons ongerust.
    Een buurjongetje van 5 vroeg of ik in mijn broek had geplast. Ik heb maar ja gezegd, wat een schaamte. Geen dokter dus maar, nog een rode kop kan ik niet hebben.

    Reageer
    #4

    Hahaha,ik snap wat je bedoelt!
    Maar ik denk dat heel veel mensen zich wel in je verhaal zullen herkennen hoor, al zal niet iedereen dat toegeven😉

    Reageer
    #5

    Even toegeven van mijn kant dat ik dat ook had en mijn man ook. Precies wat Suzan zegt, je hebt het veel en veel te lang opgehouden en dan vindt je blaas het genoeg. Daar deed ook mijn man niets meer tegen. Jouw kop zal niet zo rood geweest zijn als die van hem. Mannen schamen zich erger voor zoiets en geven het minder toe.
    Het verliezen van straaltjes is juist een teken van zwakke bekken bodem spieren en daar moet je wel naar laten kijken.

    Reageer
    #6

    Bedankt Suzan en Esther,

    We zijn er gerust om en mijn schaamte wordt dankzij jullie wat minder. Dat is nog het enige want de buikpijn is al weg. Die schaamte was zo groot dat ik tegen dat buurjongetje wilde liegen dat er water over me gekomen was. Zo blij dat ik eerlijk tegen hem was. Zijn moeder is een vriendin en ze waren er ff voor het eten en hij vond het zo vervelend voor me en hij had het ook gehad. Wat een geweldig joch. Was hopelijk de laatste rode kop, mannen hoeven zich trouwens daarvoor niet erger te schamen

    Reageer
    #7

    Dat overkomt je als man ook hoor dames is een kwestie van de signalen van je blaas langdurig negeren. Ik deed dat bij Ajax-Barcelona een paar jaar geleden. Bij de pauze gelijk naar de toiletten maar daar was ik niet de eerste. Net als jullie hield ik het niet meer. Ik ben uiteraard gelijk het stadion uitgegaan zig zaggend uit het zicht naar mijn auto. Maar Suzan hoe schaamtevol het ook is je geeft het wel toe, dus ik heb mijn vrienden in het stadion gebeld wat er was gebeurd. Natuurlijk was ik daarna belachelijk maar met een slappe dmoes sta je nog veel erger voor lul. Kortom Trudie, schamen is normaal maar maak er geen drama van. En beter naar je blaas luisteren.

    Reageer
    #8

    Ik heb nog een vraag, want bij mij ging het anders dan bij jullie. Het was met corona toen de toiletten dicht waren.Je mocht wel bekertjes koffie op straat drinken maar niet naar binnen. Ik verloor eerst twee keer een straal en toen was mijn broek al nat en toen kwam later de hele plas. Kan dat toch iets met de buikspieren te maken hebben? Ik moet wel vaker moeite doen om het op te houden, maar dat lukt altijd behalve toen. Ik ben 25.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    @Satya
    Dat kan idd komen als je bekkenbodemspieren te zwak zijn.
    Dat kan je bij een bekkenbodem fysiotherapeut laten meten en daar zijn ook oefeningen voor om dat te trainen.
    Maar ook als die wel goed werken,geldt nog vol is vol

    Reageer
    #10

    @Suzan

    Ik denk dat ik je begrijp. Daar ben ik wel bang voor, want ik wil het ook niet nog een keer met een paar straaltjes meemaken, daarom ging ik denken toen ik dit hier las.
    Tussen de straaltjes en zeg maar vol is vol zat een paar minuten. Ik had toen de hoop om met die schade thuis te halen. Kan ik er zelf achter komen door bijvoorbeeld veel thee en koffie te drinken. Thuis is dat geen probleem.

    Reageer
    #11

    @Satya

    Als het je bekkenbodemspieren zijn, of een andere aandoening,zou je nooit je plas op kunnen houden,ook thuis niet. Dus dat kun je testen. Niet te vaak,want te lang ophouden is ook niet goed😉

    Ik heb bijvoorbeeld een hernia gehad,waardoor mijn urine niet op kon houden. Dit lukte gewoon helemaal niet,als mn blaas vol was en ik voelde dat ik moest plassen,moest ik ook gelijk zorgen dat ik op de wc kwam. Want ik voelde het en daarna liep het er uit. En vlak voor ik geopereerd werd,had ik helemaal geen aandrang meer,het kwam gewoon.
    Als dat gebeurt, moet je je zorgen maken.
    Zolang het bij één keer een ongelukje bkijft,zou ik er van uit gaan dat het idd een ongelukje was

    Reageer
    #12

    Dat was een ellende voor je met die hernia Suzan. Ik weet niet precies wat een hernia is maar ik begrijp dat het een scheur in je buikwand is. Hopelijk is na de operatie alles in orde gekomen. In vergelijking daarmee stelt dat ongelukje van mij niets voor. Ongelukje is raar woord, alles in mijn broek geplast. Ik heb het gisteravond al getest en kon het heel lang ophouden, maar het werd wel steeds vervelender. Niet tot het laatst volgehouden, maar op een punt dat ik allang naar de WC zou zijn geweest ben ik maar gegaan. Ik hield het toen nog wel. Een vriendin van me durft wild te plassen, als ik dat toen had gedaan had ik het ook niet in mijn broek gedaan. Scheelt een hoop buikpijn en zenuwen en je hebt een spannender verhaal dan in je broek. Als ik weer zo erg moet doe ik dat maar. Als er struiken zijn, ik moet ontpreutsen ook met jongens zegt ze. Ze heeft gelijk. Ik moet naar werk en bedank je dus voor je informatie. Was even bang dat het bij mij toch die spieren waren, maar denk nu toch niet. Gewoon bekertje koffie teveel.

    Reageer
    #13

    Als de nood zo hoog wordt dat je het echt in je broek doet kun je het nog een tijdje redden. Voorwaarde is dat he niet in paniek raakt. Zenuwen zijn funest voor je blaas en laten je nieren harder werken. Focus je helemaal op je blaas en heb er vertrouwen in dat je hem dicht kan houden en geef hem te gelijk meer ruimte door alle spieren er boven te ontspannen en meer rechtop te gaan zitten of staan. Verplaatst tegelijk ritmisch je gewicht van je linker op je rechter bil als je zit en van je linker op je rechter voet als je staat. Dan voel je al langzaam de aandrang wat terug gaan. Als het weer wat gaat dan ga je staan als je zat en in dat ritme langzaam en rustig naar een WC lopen. Niet vergeten aan je blaas te blijven denken en nooit denken aan in je broek plassen want dan gebeurt dat juist.

    Reageer
    #14

    Als je eenmaal zo erg moet als ik dan gaat dat niet werken Fred. Dat komt en is niet meer te stoppen. Ik kan wel doen wat je zegt maar dan kan ik op het toilet mijn laarsjes leeggieten. Weer een rode kop, maar het is echt niet anders.

    Reageer
    #15

    Kan dat bij een man ook als per ongeluk voorkomen? Hij is 46. En waar moet je dan op letten?

    Reageer
Reageer op: Een keer in je broek, toch naar huisarts?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief