Vetbultjes op nieren

 • #1

  Ik heb vorige week een echo gehad met betrekking tot pijnklachten in buik en onderrug. Eigenlijk was de echo bedoeld voor het uitsluiten van galstenen. Nu belde ik net de assistente voor de uitslag, zij gaf aan dat er vetbultjes op de nieren zijn gezien. Ze zei erbij: maar ze zijn wel goed doorbloed.

  Wat zegt dit? Kan dit kwaad?

  Reageer
  #2

  Juist een doorbloed bultje kan toch op een tumor duiden?

  Ze vroeg of ik behoefte had aan een afspraak met de huisarts, of dat ik het verder prima vond zo... Vond ik persoonlijk wel een vreemde vraag.

  Ik heb morgen een telefonische afspraak met de huisarts. Maar ik ben zo bang dat er iets helemaal mis is.

  Bij ieder urineonderzoek vinden ze een spoortje bloed en verder heb ik al jarenlang vage klachten.

  Reageer
  #3

  Dat er vetbultjes zijn die verder geen kwaad kunnen

  Reageer
  #4

  Dank voor uw nuchtere reactie. Dat zet me weer even met beide benen op de grond.

  Ik had de hele tijd al het idee dat het geen galstenen zijn, maar alles te maken heeft met een verkeerde zithouding waardoor irritatie ontstaat in dat gebied. Dus dan lijkt het eerder op een toevalligheid dat ze die vetbultjes hebben ontdekt.

  Wel heb ik nog steeds erg veel pijn onder mijn ribbenboog en in mijn rug. De pijn is niet continu aanwezig, en ik kan het ook niet met bepaalde houdingen opwekken. Wel heb ik het idee dat de pijn zich vaker voordoet terwijl ik zit.

  Zou dit het zwevende rib syndroom kunnen zijn? Of zou ik dan echt ergens een pijnlijke plek moeten voelen?

   

  Reageer
  #5

  Het komt wel vaker voor dat er "iets" bij toeval wordt gezien waar niet naar gezocht werd.
  Verkeerde houding zou kunnen. Over de zwevende rib kan ik zo helaas niets zeggen

  Reageer
  #6

  Ik heb de huisarts gesproken. In eerste instantie gaf hij aan dat er niks bijzonders gevonden was op de echo. Maar ik wist van de assistente natuurlijk al dat er bultjes waren gevonden op mijn nier. Hij gaf aan dat dat inderdaad het geval was, maar dat nieren er nou eenmaal vaker wat rommelig uitzien. Ik moest hier dan ook zeker niks achter zoeken. Uiteraard wil ik daar gewoon op vertouwen. Maar ik merk dat ik mezelf toch heel angstig heb gemaakt door te Googlen.

  Op het verslag van de radioloog staat dat het gaat om 2 angiomyolipomen van minder dan 4mm. Nu lees ik op internet dat dit zeer zeldzaam is en ook risico's met zich meebrengt. Ook is dit vaak een symptoom van 2 ernstige zeldzame aandoeningen. Ik voel me hier helemaal niet prettig bij en ben erg bang geworden. Echter verder onderzoek zou voor nu niet nodig zijn. Wat moet ik hier mee?

  Reageer
  #7

  De meeste nierangiomyolipomen blijven klein en veroorzaken geen klachten. Als ze groter worden dan 4 cm, kunnen er wel problemen ontstaan. Ze zijn ook niet zeldzaam. Stop met googlen en vertrouw op je arts

  Reageer
  #8

  Hoi Ik,
  Ik zie dat jou verhaal van 2020 is, toch wil ik hierop reageren.
  Ik snap je angst heel goed.
  3 weken geleden heb ik een echo gehad van heel de buik omdat ik al een tijdje last had van misselijkheid en me niet lekker voelen.
  De andere dag kreeg ik een telefoontje van mijn huisarts.
  De radioloog had beschadigd weefsel op de linker nier gezien van een halve cm,de eerste diagnose is een
  renaal angiomyolipoom...ik schrok hier behoorlijk van.
  Nu volgt er morgen een ct scan om te kijken of het echt gaat om deze diagnose.
  Ik ben best bang want waarom een ct scan als de radioloog de diagnose al heeft gesteld :(.
  Hoe gaat het nu met jou na 2 jaar?
  Mvg,
  Karin

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hi Karin,

  Ik ben nog steeds actief hier, vanwege het feit dat ik eigenlijk altijd wel iets heb om me druk om te maken. Heel vermoeiend, die verschrikkelijke angst altijd ๐Ÿ˜…

  Van de nier heb ik verder eigenlijk nooit klachten. Ik heb me er maar bij neergelegd en probeer er niet teveel mee bezig te zijn. Ik heb me destijds suf gegoogled op (amerikaanse) forums. Maar daar word je ook niet vrolijker van.

  Wel las ik daar dat relatief veel mensen (vooral vrouwen) ze hebben en dat ze kunnen ontstaan door een teveel aan oestrogeen. Hierop ben ik mijn levensstijl gaan aanpassen, om mijn hormonen beter in balans te krijgen. Dit voelt voor mij momenteel goed genoeg en het beheerst gelukkig mijn leven niet meer.

  Iedereen heeft wel wat. Vaak zelfs zonder het te weten. Maar laat je angst vooral niet teveel op de voorgrond komen, daar is het leven veel te mooi voor ๐Ÿ™‚

  Reageer
Reageer op: Vetbultjes op nieren
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief