Veel urine

  • #1

    Hallo
    Ik moet de laatste tijd heel vaak naar het toilet. Ik drink 2L per dag. Wat is ongeveer de inhoud van de blaas, wanneer is het logisch dat je naar de wc moet?
    Ik weet niet hoe het komt, is het omdat ik misschien te veel ineens drink en later op de avond minder.. maar lijkt me toch vreemd. Het doet niet pijn als ik naar het toilet ga. Daarnaast heb ik ook veel hoofdpijn deze laatste week (weet niet of dat gelinkt kan zijn)
    Bedankt

    Reageer
    #2

    Wat noem je heel vaak?

    Reageer
    #3

    Als ik echt aan het drinken ben, toch wel 1x per uur denk ik, maar dan ben ik wel regelmatig een slokje aan het nemen

    Reageer
    #4

    Aks je veel en vaak drinkt, zul je meer moeten plassen. 6-10 x per dag is echter heel gewoon

    Reageer
    #5

    Oh oke, dacht dat dat lager lag. En zou je misschien een schatting kunnen maken van hoeveel volume je moet drinken waardoor de blaas gevuld is? Weet dat het natuurlijk bij iedereen anders is, maar gemiddeld?

    Reageer
    #6

    De normale blaasinhoud bij volwassenen varieert van 350 tot 500 milliliter. Bij dit volume krijgt je meestal een aandranggevoel om te gaan plassen. Dus als je blaas een inhoud heeft van 350 ml, ben je 1,5 glas aan de beurt.

    Reageer
Reageer op: Veel urine


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief