Residu

 • #1

  Ik heb een vraagje ik heb laatst een flowonderzoek gehad en daaruit bleek dat ik na plassen van 170 ml een residu had van 75ml echter naar 10 minuten weer aandrang en mocht het nogmaals opnieuw en plaste ik wederom 200 ml en residu 75 ml wel had ik daarvoor veel gedronken omdat de blaas vol moest zijn maar ik vind het residu best veel ze deden er normaal over en ook vreemd dat ik na 10 min weer zoveel plas aangezien ik al 5 maanden last heb van vaak moeten plassen. Ook urodynamisch onderzoek gehad waarbij ook niets vreemds gevonden is wel weer residu van 79 ml en blaascap 279 ml is dit normaal kun je iets doen aan dat residu met bijv oefeningen stretchen bekkenbodem?

  Reactie
  #2

  Dat is toch vrij normaal.

  Reactie
  #3

  Daar ben ik dan van de ene kant blij om maar vond het residu best veel en ook raar dat in 10 minuten mijn lichaam weer 200ml vocht aanmaakt. Ook omdat ik al maanden last heb dat ik met goede dagen ieder uur en slechte ieder half uur soms normaal soms heel weinig vervelende aandrang krijg om te plassen vandaar ben ik er niet gerust op is ook na een blaasontsteking ontstaan.

  Reactie
  #4

  Het kunnen je bekkenbodemspieren zijn die dan toch wat last geven...

  Reactie
  #5

  Ben toen ook naar een therapeute geweest die ook wat gespannen bekken constateerde maar heeft me nog niet echt geholpen heb nu pelvic floor stretch es gevonden op you tube for thight pelvic floor muscles zou dat iets kunnen zijn? En kunnen die spieren echt zo vervelende plasdrang geven en soms branderig gevoel vagina? Kan het bijna niet geloven en gaat dat misschien ooit tzt weer gewoon weg? Vind het echt vervelend beheerst echt je leven

  Reactie
Reageer op: Residu
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief