Ziekte in urinewegen

 • #1

  Goedenmiddag

   

  Ik ben een zware hypochonder en op het ogenblik is mijn urinewegstelsel een hot item voor mij

  Ben na veel en lang twijfelen over de kleur van mijn urine en bloed erin naar de huisarts gegaan met mijn urine. Volgens mijn vrouw was er niets mis mee maar ja ik als hypochonder zag dit anders. Kortom huisarts bezoek met mijn potje urine en idd er zat geen bloed in. Toch na vier dagen nog veel plassen toch maar weer naar mijn huisarts geweest, wederom plassen in een potje en tot onze verbazing zat er nu wel bloed in. Ik sloeg gelijk op tilt en de angst pakte mij.

  Mijn huisarts die weet hoe ik in mekaar steek zorgde ervoor dat ik de volgende week bij de uroloog terecht kon. Daar eerlijk en open geweest over mijn hypochondrie en het  vermoeden dat ik blaaskanker had. Uroloog pakte gelijk door omdat ze zag dat ik er flink onder leed.

  Eerst weer even urine bekijken en deze bleek tot mijn verbazing schoon , toen met een kijker naar binnen en mijn blaas was goed, bij mijn prostaat zaten enkele ik dacht dat ze zei kristalletjes maar dit hadden meer mannen en kon geen kwaad, nog gekeken naar mijn urinestraal  en hoeveelheid en dit was ook goed .Ook bleek er na het plassen niets meer over in de blaas kortom ik was opgelucht, of er een angst van mij afviel.

  De uroloog ging naar de volgende patiënt en de assistente zei dat ik nog even een afspraak moest maken voor een ct scan urineleiders en nieren. Nog blij over het nieuws maakte ik de afspraak voor 8 maart en de uitslag op 18 maart.

  Die nacht goed geslapen en rustig.De volgende morgen echter werd ik wakker en ging ik er eens over nadenken. Ik dacht geen bloed meer in mijn urine gisteren maar waarom dan die ct scan, dacht ze misschien aan nierkanker en de angst greep me weer. Ik dacht nog wel zou dit standaard zijn,was het om mij gerust te stellen of keek ze of er nierstenen zaten maar ja je begreep wel waar ik aan dacht,nierkanker.

  Kortom tot 8 maart en de uitslag op 18 maart weer angst ,ik wordt er gek van.Misschien heeft iemand dit ook eens meegemaakt of een mening dan hoor ik dit graag !

   

  Reageer
  #2

  Je schrijft zelf:
  "Uroloog pakte gelijk door omdat ze zag dat ik er flink onder leed."
  Dus dan ook nog maar een CT scan om je helemaal gerust te kunnen stellen...

  Reageer
  #3

  Dat zou idd de reden kunnen zijn hoor alleen door mijn hypochondrie leg ik het uit dat  ze toch denkt  aan iets ergs dus er moet een ct scan komen. Absoluut doemdenken wat ik doe helaas het is alleen erg moeilijk om dit om te draaien, ben wel bezig met emdr bij de psycholoog maar ik heb hypochondrie al 30 jaar zal dus zeker niet zo opgelost zijn.Ik heb totaal geen vertrouwen in mijn lichaam, tot nu toe zonder reden gelukkig alleen dat bloed wat ze zagen bij de huisarts onder de microscoop laat bij mij alarmbellen afgaan niet normaal. Bij de uroloog was mijn urine dus schoon maar toch snap ik dan die ct scan urieleiders niet en hang er dan mijn eigen conclusie aan. Hypochondrie kan je gek maken !

  Reageer
  #4

  En dan te bedenken dat bloedsporen in urine niet eens ernstig hoeven te zijn maar een onschuldige oorzaak kunnen hebben .

  Reageer
  #5

  Wil je over je angsten/klachten praten? Of hulp als je een angst of paniekaanval krijgt? Ook buiten kantooruren?

  Stuur dan een mail voor meer informatie naar:

  [email protected]

  Reageer
Reageer op: Ziekte in urinewegen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief