Aandrang plassen

  • #1

    Een maand geleden ben ik begonnen met meer water drinken, omdat ik erg weinig dronk. Dit sloeg een beetje door waardoor ik uiteindelijk denk ik zo'n 2,5 - 3 liter water per dag dronk.

    Sinds afgelopen week moet ik enorm veel plassen. Als ik net ben geweest, moet ik eigenlijk alweer. En dan komt er ook heel veel plas uit. Deze urine heeft een vrij lichte kleur.

    Ik ben deze week hiervoor bij de huisarts geweest en die heeft een urineonderzoek gedaan. Hieruit bleek dat mijn urine schoon was.. Ze heeft ook een bloedonderzoek gedaan voor diabetes, maar dit zag er ook allemaal gewoon goed uit. Ze zei daarbij wel dat ik minder water moest gaan drinken, zo'n 1,5 - 2 liter per dag.

    Dit ben ik gaan doen. Maar het plassen wordt nog niet minder. Kan dit komen doordat mij lichaam veel vocht heeft vastgehouden en dat er nu allemaal nog uit komt? Of is er toch iets anders aan de hand?

    Reageer
    #2

    Gewoon even rustig afwachten

    Reageer
    #3

    Oke dankjewel.
    Het plassen is nu wel iets minder, denk zo'n 8 - 10 keer per dag, maar mijn urinebuis/clitoris (?) voelt wel een beetje geïrriteerd.. Niet tijdens het plassen, maar als ik eraan zit. Heb wel een pil gehad tegen een vaginale schimmelinfectie 3 weken geleden, dus dat kan het niet zijn... Heeft het vele plassen en de gevoelige urinebuis/clitoris met elkaar te maken? Of zoek ik dingen die er niet zijn? En wat kan het zijn?

    Reageer
    #4

    Zelf denk ik trouwens misschien ook wel gewoon dat ik er te druk mee bezig ben en daardoor steeds aandrang voel. Vind het dan alleen wel vreemd dat ik ook echt elke keer veel moet plassen. Alsof het glas drinken wat ik ervoor heb gedronken direct doorgaat naar mijn blaas.

    Reageer
    #5

    Dit enorme watergebruik was trouwens tijdens mijn menstruatie. Kan het zijn dat ik toen vocht heb opgehouden wat er nu allemaal uit komt?

    Reageer
    #6

    Het kunnen toch klachten van het vele plassen zijn

    Reageer
    #7

    Medicijnen kunnen bepaalde symptomen verminderen maar geven aan de andere kant weer andere klachten. Daar zou weleens een verband kunnen liggen. Een schimmelinfectie zit vaak toch dieper in je lichaam en begint in je darmen. Eventuele anticonceptie kan je weerstand verminderen en de kans op schimmeltjes vergroten. Ook antibiotica kan candidagroei bevorderen. Weinig dorst hebben kan te maken hebben met tekorten aan voedingsstoffen. Natrium chloratum kan helpen bij teveel of te weinig dorst. Denk ook aan voldoende zout maar wel in de vorm van zeezout.

    Reageer
    #8

    Ik heb nu ook al bijna een jaar lang last van mijn blaas. Ik heb constante aandrang om te plassen. Omdat ik weet dat 8 keer plassen op een dag normaal is probeer ik mij daar aan te houden. Ben al een paar keer bij de huisarts geweest met urine maar het is geen blaasontsteking. Heb ook al een plasdagboek bij moeten houden, ja zegt de dokter nou dat is netjes hoor 8 keer plassen ik zeg ja dat doe ik zelf maar als het aan mijn blaas ligt kan ik elk half uur wel. Ben zo blij dat ik lees dat meer vrouwen dit hebben en dat ik niet gek ben. Maar ik heb dagen we tussen dat ik er gek van word en dat ik niet weet waar ik het zoeken moet. Iemand misschien nog advies.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ga eens met die klachten naar een bekkenbodemfysiotherapeut

    Reageer
    #10

    Ik moet binnenkort naar een uroloog hopen dat hij iets kan vinden of ontdekken.

    Reageer
    #11

    OK dan even afwachten en anders toch naar de bekkenbodemfysiotherapeut

    Reageer
    #12

    Oké bedankt voor de tip gaan we doen.

    Reageer
Reageer op: Aandrang plassen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief