Gehemelte geel?

 • #1

  Sinds vandaag is mijn gehemelte geel. Wat zou de oorzaak hiervan kunnen zijn?

  Reageer
  #2

  Een geel gehemelte is meestal onschuldig en tijdelijk. Het kan worden veroorzaakt door voedingsmiddelen en bacteriën. Je kunt met een tandenborstel zachtjes borstelen om het schoon te krijgen.

  Reageer
  #3

  Ook als je vis gegeten hebt, kan je mond geel worden.

  Als het meer plekjes zijn, lijkt het meer op een schimmelinfectie. Schimmelinfecties hebben meer kans als de afweer om een of andere reden verminderd is. Bijvoorbeeld als je antibiotica gebruikt of als je diabetes hebt.

  Reageer
  #4

  Is het normaal dat je gehemelte en keel geel zijn?

  Gewoon een gele gloed zit erover, het is geen slijm ofzo, maar de huis zelf is roze met ween gele gloed...???

  Reageer
  #5

  Hoi heb al enige tijd een geel beslag op mijn tong soms wordt het wit en aan de zijkanten lijkt een soort rond e plekjes te zitten.Soms heb ik in de ochtend een stinkende ademhaling.
  Weet iemand wat ik er aan kan doen?

  Reageer
  #6

  en continue een zure smaak in de mond..? alleen voorop achterop of de gehele tong? heb je misschien kort geleden een antibioticum of iets dergelijks gebruikt? het is idd vervelend..

  Reageer
  #7

  Ik heb er ook last van en er is niks aan te doen. Het komt merendeels door de bacteriën. Die kun je behandelen met mondspoeling, maar echter kan mint ook slecht zijn waardoor je adem nog erger wordt. Dus dat wordt afgeraden. Ik gebruik de tandenborstel gewoon en poets al dat witte weg. De enige manier om er van af te komen.

  Reageer
  #8

  Misschien 's ochtends een tongschraper gebruiken?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  ik heb het ook nu , had het opgezocht maar de naam vergeten hoe het heet er is vermeld dat het maar een week of 2 duurt voordat het weer verdwijnt , ik heb het ook nu het is nog rood maar daarvoor was het echt donkerrood en geel onder mn tong.

  wat heb ik gedaan.

  ochtend : na je tanden te hebben gepoetst ook je tong(bovenkant) poetsen spoelen en daarna mondspoeling merk "dentalux" en ook dat het onder je tong komt op dat ontstoken deel , het gaat heeeeel erg prikken maar gewoon doorbijten dat deed ik ochtend en avond dus 2 per dag , tis nu mn 3e dag en het is nu meerdendeels verdwenen ik kan normaal eten mn tong bewegen en geen pijn.

  success.

  Reageer
  #10

  goede dagg ik heb een geel achtige kleur op me gehemelte en een een witige gelige aanslag op me tong en een viese adem wat kan ik hier aan doen
  ik hoop dat u me een goede raad kan geven
  afz j hoeve

  Reageer
  #11

  Je kunt je tong poetsen met een tandenborstel na elk tandenpoetsbeurt en ook even zachtjes langs je gehemelte met de tandenborstel.Een slechte adem kan ook door aanslag op de tong en gehemelte komen, want daar zitten ook genoeg bacterien. Succes!

  Reageer
  #12

  Hallo,
  Mijn tong is al een paar weken lang geel, en sinds tijdje ook echt heel extreem geel. Ik vraag me af of iemand weet wat dit inhoud? Kan het komen doordat ik de laatste tijd niet heel goed slaap?

  Doei 🙂

  Reageer
  #13

  Ik heb nu de laatste 2 weken wat gezonder geleeft (lees: beter geslapen, meer water gedronken/beter gegeten), en volgens mij helpt dat heel goed. In ieder geval is mijn tong stúkken minder geel. Ik hoop dat andere mensen hier ook iets aan hebben. Als je slechte 'leef'-gewoonten hebt, moet je misschien daar de oorzaak zoeken.

  Reageer
  #14

  Als ik mijn tong op het allerverst uitsteek en ik kijk dan in de spiegel heb ik achterop mijn tong bulten. Ik heb het aan andere mensen gevraagd om te doen en bij sommige zag ik het wel een beetje maar niet zo erg als bij mij. Ik heb dit al super lang. Ik heb ook altijd een 'witte' tong waardoor ik altijd een vieze smaak in mijn mond heb. Ik poets mijn tong al altijd maar dat helpt niet zolang. Heeft dit met elkaar te maken misschien of kan iemand mij helpen of hebben mensen dit ook.

  Reageer
  #15

  Een witte of een witachtige tong kan duiden op relatief weinig rood pigment in de tong, daardoor kan de tong een extreem licht-roze kleur hebben.

  Als het voorste deel roze is en het achterste deel wit is heeft dat denk ik te maken met de slijmlaag achterop de tong, waardoor je de grote smaakpapillen achter, waar je bitter mee proef goed kunt zien, deze zijn in dit geval dan rood.

  Deze witte aanslag kun je inderdaad niet wegpoetsen, zou dat wel kunnen dan wordt het met hetzelfde tempo weer aangemaakt. Dit is niets om je zorgen over te maken, het komt meer voor dan je denkt. En het komt ook heel vaak voor dat de aanslag achter op de tong een meer geel-bruinige kleur heeft, dat komt veel voor bij ouderen. Het kan zoals ik zei met de rode pigment kleurstof te maken hebben, maar het kan ook de slijmlaag zijn. Bovendien leven er in die slijmlaag en in je mond in het algemeen miljarden bacteriën. Tandplak bijv. kan daar ook een bijdrage aan leveren. Ook die bacteriën kunnen je tong kleuren, dat is gewoon een normaal verschijnsel. En het is bovendien ook erfelijk.

  Reageer
Reageer op: Gehemelte geel?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief