Onrust onder de tong

 • #1

  Hoi, ik ben een jongen van 18. Tijdens het controleren van mijn doorkomende verstandskiezen zag ik ineens onrust onder mijn tong. Het is wat rood en er zijn bultjes te zien.

  Ik heb er geen last van, maar de bultjes (zie afbeelding) zijn wel te voelen als ik hier met mijn vinger overheen ga en het lijkt of er op sommige een ‘kopje’ bloed op zit.

  Nu heb ik momenteel net een nieuwe puffer en spuit voor mijn neus omdat ik al enkele maanden erg veel last heb van verkoudheid en geel slijm. Misschien heeft dit er mee te maken?

  Mijn vraag is: Klopt het dat de ruimte onder mijn tong onrustig is? Hoe komt het? En is dit iets om zorgen over te maken?

  Reageer
  #2

  Het gaat om de puffer, foster nexthaler 100/6

  Reageer
  #3

  Dat kan van de verstandkiezen zijn. Ga ermee naar de tandarts, het kan een beginnende ontsteking zijn

  Reageer
  #4

  Kan het niet van de puffer komen?

  Reageer
  #5

  Mijn tandarts zei namelijk dat er genoeg ruimte is om de kies door te laten komen, hij komt goed door en heb er geen pijn aan.

  Reageer
  #6

  Zeer onwaarschijnlijk

  Reageer
  #7

  Ik zou er toch even mee naar de tandarts gaan en ernaar laten kijken voordat het wel een ontsteking is en je dus echt veel last gaat krijgen

  Reageer
  #8

  Veranderd mijn verhaal het iets als ik zeg dat er ‘maar’ twee bultjes zijn met een klein bloed kopje en de rest normale bultjes?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Nee, voor mij niet. Wees verstandig en laat ernaar kijken voordat er echt problemen zouden kunnen ontstaan.

  Reageer
  #10

  Net terug van de huisarts. Het lijkt hem erg onwaarschijnlijk dat het iets te maken heeft met mijn verstandskies.

  Het zijn geïrriteerde slijmvliezen. Aangezien ik geen pijn heb, word er niks aan gedaan. De oorzaak is waarschijnlijk toch de puffer, een kleine allergische reactie in de mond of iets anders wat het een beetje irriteert. Ik hoef ook niet terug te komen, tenzij het groter wordt of pijn gaat doen. Het was ook geen (beginnende) ontsteking.

  Reageer
  #11

  Als je brood wilt kopen ga je dan naar de slager?

  Reageer
  #12

  Hoezo? Mijn dokter heeft enorm veel ervaring en had dit al vaker gezien. Hij gaf bij het vorige bezoek (toen ik de puffer kreeg) al aan dat het voor irritatie zou kunnen zorgen. Plus het feit dat ik een aantal dagen terug mijn Corona vaccin heb gehaald. Ook daardoor zou het kunnen komen.

  Reageer
  #13

  Je huisarts zal best ervaring hebben, maar de tandarts heeft hier toch een gespecialiseerde opleiding voor gevolgd.

  Reageer
  #14

  Tandarts assistent gaf via de telefoon aan dat het waarschijnlijk niks te maken had met de verstandskies. ‘Gewoon’ geïrriteerde slijmvliezen. Morgen even langs bij de tandarts voor extra check.

  Reageer
Reageer op: Onrust onder de tong
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief