zwarte tong

  • #1

    Ik heb sinds enige tijd , soms meer en soms minder, een zwarte (achter)tong.
    Wat is dat?

    Reageer
    #2

    Een zwarte tong is een onschuldige aandoening.

    Het is het gevolg van een tijdelijke toename van het aantal bacteriën en gisten in de mond. Er is sprake van een verstoring in het natuurlijke evenwicht van de bacterien in de mond. Deze organismen verzamelen zich tussen de papillen op de tong en veroorzaken zo de zwarte verkleuring.

    In sommige gevallen kan de exacte oorzaak van een zwarte tong niet worden vastgesteld.

    Een aantal mogelijke oorzaken van een zwarte tong zijn: veranderingen in de normale bacteriële flora van de mond na een behandeling met antibiotica; een slechte mondhygiëne; bepaalde medicijnen; overmatig gebruik van mondspoelmiddelen; gebruik van tabak; overmatig gebruik van koffie en thee.

    Tips voor het verwijderen van de zwarte verkleuring: twee keer per dag zacht de tong borstelen met de tandenborstel; spoelen met een lage concentratie waterstofperoxide (naspoelen met water!); als de verkleuring te wijten is aan bacteriële groei kan antibiotica worden voorgeschreven.

    Als dit het probleem niet oplost, raadpleeg dan uw tandarts of dokter.

    Reageer
Reageer op: zwarte tong


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief