Stinkende adem

  • #1

    Mijn partner heeft sinds een jaar last van een stinkende adem. Hij poetst zijn tanden ‘s ochtends en ‘s avonds en eet geen voedingsmiddelen zoals look, ajuin of pesto. Hij durft hier niet mee naar de huisarts gaan. Wat kunnen we hier aan doen? De geur is niet extreem erg maar soms overheerst het wel.

    Reageer
    #2

    Toch maar eens naar de huisarts. Het kan vanuit de maag komen

    Reageer
    #3

    U kunt het beste een afspraak maken bij een goede mondhygienist of parodontoloog. Jammer genoeg bieden niet alle tandartsen hier de juiste zorg voor. De slechte adem komt vanuit de pockets gelegen rondom de gebitselementen. Als zich hier plaque en tandsteen vormt gaat het omliggende weefsel ontsteken en dit veroorzaakt de slechte adem. Vaak wordt tandsteen alleen verwijdert tot de tandvleesrand, de echte oorzaak ligt echter vaak dieper en kan in een later stadium leiden tot botafbraak en het verlies van gebitselementen.  2x Daags poetsen en niet te vergeten het reinigen tussen de gebitselementen is essentieel maar dit heeft pas effect als het ook zeker is dat de basis ook echt schoon is zodat het tandvlees weer kan genezen. Dus altijd eerst een afspraak bij de mondhygienist/ parodontoloog maken is mijn advies.

    Reageer
Reageer op: Stinkende adem


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief