Keelpijn en rode zweertjes/blaasjes op voor- en zijkant van de tong

  • #1

    Goedemiddag,

    Sinds anderhalve week keelpijn met een enorm stinkende adem. Daarnaast voelt het alsof er een brok ik mijn keel zit wanneer ik slik. Gisteren keek ik in de spiegel naar mijn tong. Ik heb allemaal rode bultjes/zweertjes aan de zijkant en achterkant van mijn tong zitten. Iemand een idee wat dit is? Even een foto toegevoegd voor wat extra duidelijkheid.

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Het kan een keelontsteking zijn. Ga met de klachten naar de huisarts

    Reageer
    #3
    • Hoi Arie ik heb net hetzelfde weet je al wat het is ?ben zeer nieuwsgierig kan ik mijn probleem ook aanpakken alvast een spoedig herstel gewenst groetjes
    Reageer
    #4

    Dag, heb je al antwoord op je vraag gevonden? Mijn kindje heeft hetzelfde en ik ben hiervoor al meermaals bij de huisarts geweest.

     

    Reageer
    #5

    Hi Arie,

     

    weet je al wat het was? Ik heb hetzelfde, erg pijnlijk!

    Reageer
    #6

    Ja ik hebt ook voor en ook nog bultjes om men mondmodem

    Reageer
    #7

    Ik heb juist hetzelfde weet iemand wat dit is??

    Reageer
    #8

    Hoi hoi, ik heb dit ook en dit is schimmelinfectie, je kan hiervoor van je huisarts Daktarin orale gel krijgen. Veel sterkte en beterschap.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Arie  ben  bij doktor geweest en wat was uitslag

    Reageer
    #10

    Mijn zoon heeft dit ook.. weten jullie al wat het was/is?

    Reageer
    #11

    Al iets van gehoord heb dit namelijk ook

    Reageer
    #12

    En is het daardoor weg gegaan?

    Reageer
    #13

    Hoi allen,
    Ik dacht ik reageer alsnog even, ook al zijn de reacties van lang geleden.
    50-70% van de mensen draagt herpes met zich mee, ofwel koortslip. Herpes kan zich voordoen als pijnlijke aften op en rondom de lippen, maar dus ook op de tong en in de keel. Ik heb precies hetzelfde (dit komt bij mij helaas elke keer terug wanneer mijn weerstand laag is) en dit hoort vanzelf weg te gaan. Wanneer je veel pijn hebt & moeite hebt met eten en drinken kun je hiervoor naar de huisarts gaan. Er bestaat in ieder geval een verdovende creme die de huisarts je kan voorschrijven & als het goed is is er voor de extreme gevallen ook antibiotica beschikbaar.

    Deze klachten komen ook heel erg veel voor bij kinderen! Gezien je herpes al kan oplopen door een slokje van iemands anders glas te drinken is het vrijwel onvermijdelijk.

    Succes allemaal (:

    Reageer
    #14

    Ik heb dit ook maar dan binnen twee weken na een positieve Corona test. Tong voelt branderig en pijnlijk dit strekt zich uit naar mijn keel. Verder bijna geen Corona klachten gehad, ook geen koorts maar wel deze keel- en tongpijn en moe.
    Het staat niet bekend als een Corona symptoom, ook huisarts assistente herkende dit niet als zodanig, maar ik zie op internet wel meldingen van een Coronatong. Ben wel benieuwd of meerdere mensen met Corona dit hebben gekregen.

    Reageer
    #15

    Hallo,

    Ook ik heb idd de zelfde bultjes achter op de tong en het brand vooral. Dit is ontstaan toen ik positief testen op Corona. Ik ging toch even kijken in mijn mond omdat ik soort vorm van keelpijn/ branderig gevoel had en maar niet weg wilde gaan. Dat blijkt uit eindelijk het zelfde te zijn als jullie. Ik denk dat dit een symptoom van de Corona is ook omdat je veel van de reacties vanuit 2020 / 2021 komt.

    Heeft iemand al een oplossing? Want wil er toch wel van af.

    Reageer
Reageer op: Keelpijn en rode zweertjes/blaasjes op voor- en zijkant van de tong


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief