Tong spiertrekkingen bij scheve nek

  • #1

    Hallo,

    Sinds een ruime maand krijg ik wanneer ik mijn nek een tijdje naar rechts houd problemen met de linkerkant van mijn tong. Mijn tongspieren aan die kant lijken een soort van spastische bewegingen te maken. Op meerdere plekken trekt mijn tong naar binnen en het lijkt net alsof er een beestje inzit op dat moment. Wanneer ik mijn nek weer recht zet gaat de klacht voorbij. Ik heb een afspraak gemaakt bij de dokter maar dit duurt nog een ruime week. Hopelijk herkent iemand dit?

     

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Het kan een tongspier zijn die dat veroorzaakt. Wellicht getriggerd vanuit de halsspieren

    Reageer
    #3

    Bedankt voor uw antwoord. Mijn tong verkrampt. op deze momenten en ook mijn nek spieren voelen enigszins verkrampt. Vrij hypochondrisch maar zijn dit symptomen die bij ALS horen??

    Reageer
    #4

    Nee

    Reageer
    #5

    Wat fijn om zo snel een antwoord te krijgen. Bedankt.

    Vandaag merkte ik dat mijn linker lymfeklier onder mijn oor /kaaklijn opgezet is. Zou het kunnen zijn dat bij het draaien van mijn nek een ader van mijn tong wordt afgesloten, of een zenuw of spier wordt bekneld waardoor mijn tong verkrampt en spiertrekkingen krijgt?

    Reageer
    #6

    Met een bloedvat heeft het niets te maken. Een afknelling van een zenuw of spier zou wel kunnen

    Reageer
    #7

    Dat heb ik ook al jaaaaren naast chronische aangezichtspijn, mijn tong ziet er ook zo uit. Wordt gek van de spiertrekkingen/trillen. Zelf overtuigd dat er ergens iet klem zit. Alle kaakchirurgen, gnatholoog, TMD kaakfysio, chiropracter, pijnconsulent, neurologen, psychologen rtc al afgeweest. Het gaat niet over ๐Ÿ™

    Heeft u een oplossing gevonden?

    Reageer
    #8

    @Lins, de oorzaak zit niet zelden op een andere plek dan waar je klachten ervaart. Kan de hele biochemie van je lichaam zijn dus voedingspatroon, hormoonhuishouding, tekorten aan voedingsstoffen etc. Spiertrekkingen kunnen te maken hebben met tekorten maar ook met ontregelde schildklierhormonen.
    Bij een eventuele scheefstand kunnen methoden als osteopathie, atlascorrectie, geestelijke oprichting, Energetische Vertebraalcorrectie enz wellicht helpen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Tong spiertrekkingen bij scheve nek


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief