Dikke, bolle buik – niet zwanger

 • #1

  Ik ben een meisje van 19, en heb van kinds af aan altijd al last gehad van een bolle, opgezette buik die erg naar voren staat.

  Nou ben ik altijd al wel aan de stevige kant geweest, een paar kilo te zwaar. (lengte 1,60 gewicht 75 kg) Maar vergeleken met de rest van mijn lichaam, valt mijn buik heel erg op.

  Ik heb er ook echt veel last van, met zitten ervaar ik een drukkend gevoel, broeken gaan moeilijk dicht omdat het in de weg zit.  Ik heb al een paar keer de vraag gehad of zwanger ben, omdat de buik er ook echt zo uit ziet, het ziet er niet uit als gewoon een vetbuik...

  Ik let de laatste tijd ook op andere mensen in mijn omgeving die nog een maatje meer zijn dan ik ben, en zelfs hun hebben niet zo'n buik.

  Ik ben er ook al mee naar de huisarts geweest, die zegt dat ik moet afvallen. Ik doe mijn best om af te vallen maar vind dit heel moeilijk.

  Ik hoop dat er tips zijn voor wat ik er aan kan doen, en misschien een reden waarom mijn buik zo is.. Ik zit er namelijk echt heel erg last van.

   

  Alvast vriendelijke bedankt,

  Anoniem

  Reactie
  #2

  ( Ik heb overigens geen last met naar de wc gaan etc. )

  Reactie
  #3

  Je zult toch ringend moeten afvallen. Je hebt 25 kg te veel.... Vraag aan de huisarts een verwijzing voor een diëtiste

  Reactie
  #4

  Belangrijk voor een gezond gewicht is om te zorgen voor een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment, zodat je bloedsuikerspiegel stabiel blijft en je  minder vet opslaat. Bepaalde voedingssupplementen kunnen meehelpen je bloedsuikerspiegel stabiel te houden en de insulinegevoeligheid te verbeteren. Brood kan zorgen voor een opgezette buik. Een tekort aan magnesium ook. Lichaamsbeweging vóór het ontbijt zet de vetverbranding aan. Volgens de bmi-meter zou je maximaal 57 kg mogen wegen.

  Reactie
Reageer op: Dikke, bolle buik – niet zwanger
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief