Weefselverlies bij menstruatie

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  De laatste tijd verlies ik ook weefsel bij de menstruatie, kort na een stekende pijn in de buik. Het lijkt op een doorschijnend vlies met eventueel bloedvaatjes cq. grote bloedstolsels (cm’s). Wat is dit? Kan dit kwaad? Wat is er aan te doen? ps: ik gebruik geen pil en ben 30 jaar.

  Reactie
  #2

  Hoi Chantal,

  Ik denk dat weinig mensen hier op dit forum hier een antwoord op hebben.
  Het lijkt mij dan ook verstandiger om dit aan de huisarts te vragen want het klinkt "niet normaal".

  Groetjes,
  Nathalie

  Reactie
  #3

  Je hoeft helemaal niet naar de dokter, want die bloedstolsels heb ik ook, en al vanaf het begin dat ik ongesteld ben. En vrouwen in mijn omgeving hebben dit ook. Het hoort gewoon bij de menstruatie, niets om je zorgen over te maken. Ik had het toen ik nog niet aan de pil was, en nu ik wel aan de pil ben heb ik het ook nog.

  Reactie
  #4

  Je baarmoeder maakt iedere cylcus baarmoederslijmvlies aan, om een eventueel bevrucht eitje op te vangen.
  Tijdens je menstruatie stoot je dit baarmoederslijmvlies weeer af, dat is dus het weefsel wat je ziet.
  Dat is heel normaal en heeft iedere vrouw.

  Reactie
  #5

  "Het lijkt op een doorschijnend vlies met eventueel bloedvaatjes cq. grote bloedstolsels (cm’s)"

  Wat ik niet snap is dat jullie dit normaal vinden. Ik heb het eens aan wat vrouwen gevraagd en ook zij reageren hetzelfde als ik.
  Eentje reageerde ook gelijk met: lijkt wel een miskraam.
  Als je nog nooit zoiets hebt gehad en nu ineens wel…. dan is het gewoon niet "normaal". Als je het al vanaf het begin hebt en de huisarts heeft gezegd dat het normaal is dan oke. Maar als je het zo ineens hebt…. kan je mij niet wijsmaken dat dit normaal is.

  Mijn zus heeft het ook 2 keer soortgelijk gehad…. en die 2 keer had ze een miskraam.

  Misschien is het voor jullie normaal…. maar ik vind het dus niet normaal.
  Mijn advies blijft dan ook hetzelfde: naar de huisarts toe.

  Groetjes,
  Nathalie

  Reactie
  #6

  niet normaal? jij bent niet normaal!! hou toch eens op met andere mensen hun meningen de grond in te boren…je bent geen dokter of wat ook..dus laat die commentaar voor je..Deze mensen hebben het zelf ook…dus ophouden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ik zie op "bijna"elk forum jou naam tevoorschijn komen en dat komt me langzamerhand de neus uit….Jij denkt echt dat je alles weet…heb een verschrikkelijke pest aan mensen die dat doen…

  gegroet een trouwe lezer….

  Reactie
  #7

  Toch leuk dat mensen denken dat ik alleen degene ben die op dit forum onder deze naam zit.
  Wel eens aan gedacht dat er meer mensen zijn met dezelfde naam?
  Ik ben namelijk mijn naam ook al tig keer hier tegen gekomen.
  En voor jouw informatie:
  DIT IS PAS DE TWEEDE KEER DAT IK EEN ANDERE MENING HEB ALS ANDEREN. EN IK MAG OOK EEN EIGEN MENING HEBBEN.

  Reactie
  #8

  Nou nou, een beetje rustiger mag inderdaad wel… Maar ook ik ben van mening dat dit vrij normaal is. Er komt vanalles mee met de menstruatie, oud bloed, slijmvlies etc. De ene vrouw verliest grotere ‘brokstukken’dan de andere. Mijn moeder had klonten zo groot als mandarijnen erbij zitten dus tsja…

  Reactie
  #9

  (inderdaad die reactie van ‘trouwe lezer’ is wel erg overdreven heftig. Nathalie gaf toch gewoon haar mening hierop, helemaal niet opdringerig ofzo, naar mijn idee…maar goed)

  Ik denk dat een vlies met bloedvaten wel wat raar is hoor. Bloedstolsels, en andere ‘stukken weefsel’ zijn wel ‘normaal’. In die zin dat je dan wel kunt spreken van een zware menstruatie. Ik heb het zelf ook, en heb 2 verklaringen van dokters gehoord, voor de bloedstolsels dan. De eerste is dat je lichaam zoveel bloedverliest dat het een enorm bloedbad zou worden als het er gewoon allemaal ‘omgestolt’ uit zou komen. Vandaar dat je lichaam het zo ‘oplost’. De andere is dat er een stofje is die juist zorgt voor het ‘antistollen’ maar als je veel bloed verliest is dat stofje te traag om het bij te houden, en komen er hele stolsels uit.

  Ik weet dus ook niet welke waar is, klinken allbei aannemelijk, en blijkbaaf meningsverschil over mogelijk.

  Iniedegeval is het wel zo dat je dan een zware menstruatie hebt. Wat normaal kan zijn, maar waar ook een mediche reden achter kan liggen.

  Bij mij zit er een mendische reden (ziekte) achter. Maar vooralsnog zou ik het toch op ‘normaal’ houden. Als je verder geen andere klachten hebt. Zeker kleine bloedstolseltjes, die heeft echt iedereen weleens lijkt me. (ik heb weleens stolsels zo groot als een vuist, lijkt wel of ik ingewanden verlies onderhand, jakkie)

  Maar nogmaals een vlies met bloedvaten, vind ik persoonlijk wel een verhaal apart. Die herken ik niet. Jullie wel?

  Reactie
  #10

  Nou, hier weer even een geruststellend berichtje hoor. Ik heb dit ook drie keer in mijjn leven gehad en het leek ook net op een miskraam (heb ik ook een keer wel echt gehad). De laatste keer heb ik het bij de dokter laten controleren en die zei dat het een miskraam was. Dat kon dus bijna niet, aangezien ik een spiraal heb, dus werd ik voor controle doorverwezen naar de gynaecoloog. Het spiraal bleek gewoon goed te zitten en volgens hem komt het wel vaker voor dat je iets verliest dat precies op een miskraam lijkt maar toch gewoon een stolsel is. Iets anders engs of gevaarlijks kon het niet zijn. Dus probeer je niet te druk te maken.

  En sorry, als ik de voorgaande berichtjes lees lopen mij ook de rillingen over de rug hoor. Is het nou nodig om iemand zo bang te maken?!

  Reactie
  #11

  Ik ben blij dat er veel meer mensen zijn die hetzelfde hebben meegemaakt en dat niemand tot nu toe zegt dat het ernstig is.
  Alleen door de verhalen die ik van zulke dingen heb gehoord maakte ik me wat zorgen en dan heb ik zoiets van: kan je beter even naar de huisarts gaan om het zeker te weten. Maar nu ik die verhalen lees lijkt het mij dan inderdaad dat het toch ook voorkomt zonder dat er wat aan de hand hoeft te zijn.

  Ik wil nog wel even zeggen voor de mensen die mijn tweede bericht anders leesde als dat ik bedoelde: ik bedoelde alleen maar te zeggen dat dit voor mij niet normaal was omdat ik het dus alleen maar op andere manieren (dus miskramen) ken. En daarom heb ik dan ook zoiets van: niet 1 lichaam is hetzelfde en het verstandigste is om even langs de huisarts te gaan zodat je het zeker weet.
  Ik ken mezelf en waarschijnlijk heb ik het berichtje zo getypt dat er mensen zijn die het anders opvatte als dat ik bedoelde, sorry daarvoor, dit gebeurd mij helaas vaker maar ik ben nooit te beroerd om mijn excuses aan te bieden en in te zien dat ik wellicht "fout" was zonder dat ik het zo bedoelde.
  Dus hierbij mijn excuses, sorry.

  Groetjes,
  Nathalie

  Reactie
  #12

  Soms kan iets eruit zien als een bloedvat, maar het kan ook een strengetje slijm zijn wat er zo uitziet.

  Reactie
  #13

  Nathalie,
  Ik zie niks verkeerd in je berichtje hoor. (of in andere berichten) Iedereen geeft hier zijn ‘leken meding’. Dus ik denk ook dat iedereen alle berichten die hier geschreven worden op waarde moet kunnen inschatten. En dus ook er op rekenen dat je evt. ‘foute antwoorden’ kan krijgen. Waarmee ik niet eens zeg dat jou antwoord fout was, wie weet dat nou? (voor de duidelijkheid ik denk persoonlijk wel dat het normaal is) Inderdaad zoals jij ook al zegt, voor alle vragen die hier gesteld worden op medisch vlak: wil je het zeker weten ga naar een arts.
  En wil je evt. opties horen, stel je vraag dan hier. Als je voor een diagnose hier je vraag stelt dan ben je niet slim bezig. (al is de site wel enigszins misleidend daarin. Omdat je links tegen een heel doktersteam aan kijkt. Die dus mede deze site maken/ mogelijk maken. Maar geen verantwoordelijkheid nemen voor wat hier geschreven wordt. Maar da’s en ander onderwerp.

  Sorry voor het of-topic zijn..kon het niet laten..

  Reactie
  #14

  Bij mij komen er ook kleine stolseltjes uit, meer vlokjes) en als ik een tampon in heb gehad zit er ook soms een soort van vliesachtige draad omheen. En soms als ik tijdens mn menstratie plas dan hangt er soms ook een sliert aan (sorry voor de details)

  Ik slik de pil en dan schijnt het dat het slijmvlies dan een stuk taaier wordt zodat het ongeschikt wordt voor innestelen dus misschien dat dat de stolsels/vliezen verklaart.

  En Nathalie, ik begrijp dat je het goed bedoelt maar ik denk niet dat het verstandig is dat als je iets niet zeker weet gelijk te zeggen dat het niet goed is en je gelijk naar de huisarts moet. Ik schrok erg van je antwoord want ik wil binnenkort met de pil stoppen ivm de kinderwens. Gelukkig weet ik wel een beetje hoe het zit en dat het geen kwaad is maar ik kan me voorstellen dat sommige vrouwen hier wat vurig op reageren!

  Daarnaast voor de andere vrouwen met stolsels: veel stolstels kunnen ook een symptoon zijn van Endometriose. Als je ook veel pijn hebt tijdens je cyclus en overmatig bloedverlies ?n je hebt een kinderwens dan zou een bezoekje aan de huisarts idd geen slecht idee zijn.

  groetjes

  Reactie
  #15

  Doorschijnend met bloedvaten?
  Nathalie je moet echt eens naar een arts.Dat moet je altijd doen als je iets niet vertrouwd.
  Jij kent je lichaam als geen ander.

  Reactie
Reageer op: Weefselverlies bij menstruatie
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief