Vaginaal vochtverlies en tampon?

  • #1

    ik heb mijn maandstonden en gebruik tampons
    maar toch ben ik soms wat vochtig vanonder
    geen bloed ofzo, maar gwn doorzichtig en wat nat
    is dat wel normaal??
    want normaal kan dat toch niet als je een tampon hebt steken?

    Reageer
    #2

    Kan het misschien wat zweet zijn? Of misschien heb je last van ongemerkt urineverlies?

    Reageer
    #3

    Lees deze folder over urineverlies eens over incontinentie voor urine van het Nederlands Huisartsen Genootschap:

    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU1a.htm

    Reageer
    #4

    Hey debby,

    Dit heb ik ook het is absoluur geen urine! Weet jij hier al wat meer over?

    Reageer
    #5

    De vagina is van binnen met slijmvlies bekleed. Het slijmvlies scheidt vocht en slijm af. Vaginale afscheiding is een natuurlijk verschijnsel en kan geen kwaad, ook niet wanneer deze overvloedig is.

    Normale afscheiding is vloeibaar, doorzichtig en wit. Als het opdroogt wordt het een beetje geel. Gewoonlijk ruikt het wat zuur, maar het kan ook geurloos zijn.

    De hoeveelheid afscheiding verandert steeds en kan per vrouw verschillen. De menstruele cyclus, lichamelijke inspanning en seksuele opwinding hebben invloed op de vaginale afscheiding. Tijdens de zwangerschap is er vaak meer afscheiding. De anticonceptiepil kan ook invloed hebben. Na de overgang geeft het vaginale slijmvlies minder vocht en slijm af.

    Lees verder in de folder over 'Vaginale afscheiding' van het Nederlands Huisartsen Genootschap:

    http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU2a.htm

    Reageer
    #6

    Ben je er al achter wat het is? Ik heb het zelfde probleem een tampon in en zet kracht gewoon een plons vocht langs mijn tampon heen heel raar. het is geen urine het ruikt zoet zoiets als vruchtwater. Wat kan het zijn?

    Reageer
    #7

    Ik heb het ook dus ben benieuwd wat het kan zijn. Ik ben 9.5 week geleden bevallen van het eerste kindje. Nu voor het eerst ongesteld en ook vochtverlies langs de tampon. Tis best veel dus ben benieuwd wat het is.

    Reageer
    #8

    Ik heb dat ook, na een paar opzoekwerk ben ik te weten gekomen wat het was, dit komt vooral voor bij mensen die de pil nemen doordat je opeens stopt met de pil geraak je in een hormoonschommeling en daardoor gaat je water bijhouden. Meestal zweet je ook enorm snachts omdat u lichaam water gestockeerd heeft die weg moet gaan. Tips zijn; veel thee drinken en vooral zout vermijden

     

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Hoi Dames,

     

    Er is al even niet gereageerd. Ook ik heb tijdens de menstruatie dat ik vocht verlies via de vagina. Wanneer ik naar het toilet ga en ik plas met tampon in, dan is de tampon ontzettend nat als ik hem meteen na het plassen eruit haal. Zo erg zelfs dat wanneer ik in de tampon knijp, Er water uitdruppelt. Het ruikt nergens naar, is zeker geen urine en de tampon zit diep genoeg. Ik heb het al aan de gynaecoloog gevraagd en deze had er nog nooit van gehoord en kon me niet vertellen wat het zou kunnen zijn.

    Is er iemand die ondertussen wel duidelijkheid heeft gekregen over wat het zou kunnen zijn?

    Reageer
    #10

    ik heb dus soms hetzelfde en vandaag toevallig wederom. Veel vocht verlies langs de tampon heen. Geen urineverlies. Duidelijk verschil. Vraag mij ook af wat dit kan zijn.

    Reageer
    #11

    Hier ook vocht verlies. Het is geen urine of afscheiding, hier zit duidelijk verschil in. Ik heb het nu ik biologische tampons gebruik. Bij gebruik van een cup merk ik dit niet. Ook nooit eerder ervaren. De tampons zijn nu tijdelijk omdat we op vakantie zijn en ik een cup niet eerst uitgebreid kan wassen tussen de toilet beurten door.

    Ik volg gerust mee om te zien of iemand weet wat dit is en waar dit mee te maken heeft.

    Reageer
    #12

    Ik herken dit ook.
    Wellicht dus wel veel meer vrouwen…
    Laten we allen van ons horen en hopen dat er een deskundige er iets over kan vertellen.
    Het gaat om “gewoon” vocht. De tampon is helemaal nat (uitdrukbaar) en niet van bloed, urine of wat ik normaal als afscheiding heb.

    Ik blijf t topic volgen. Wie weet heeft iemand n antwoord.

    Reageer
    #13

    ik heb precies het zelfde om de 1 na laatste dag of laatste dag net weer… hele onderbroek/ spijkerbroek nat alsof ik in me broek heb geplast of glas water eroverheen de tampon glijd erdoor ook naar beneden. toen ik hem er net uithaalde alsof ik hem in een vak water heb gelegd maar het is doorzichtig en geurloos vraag me echt af wat het is want vind het ontzettend vervelend dat het elke maand weer voorkomt

    Reageer
    #14

    Hier nog iemand met exact dezelfde klachten.
    Mijn eerste menstruatie met dit vreemde verschijnsel.

    Het is geurloos en lijkt gewoon vocht, dus niet te vergelijken met afscheiding.

    Sidenote: mijn menstruatiecyclus is wel al eerder van slag geraakt sinds mijn COVID vaccin maar het vochtverlies heb ik nu voor het eerst. Weet niet of er een verband is maar dacht meld het toch even.

    Ik blijf het topic volgen in de hoop meer te weten te komen hierover!

    Reageer
    #15

    Ik had dit voor het eerst bij mijn eerste menstruatie na mijn laatste zwangerschap.
    Ik ben het beginnen bijhouden en het komt steeds voor in de week na mijn menstruatie. Ik kan er bijna mijn klok op gelijk zetten.
    Heel vervelend. Zomaar als ik rechtsta of aan het wandelen ben voel ik het lopen. Het duurt meestal een dikke week/anderhalve week en dan stopt het weer. Ik breng geen tampon in daarvoor maar draag inlegkruisjes.
    Als ik online zoek vind ik bijna uitsluitend info over incontinentie maar ik voel dat dit geen urine is. Het is geen drang, ik heb geen volle blaas, kleurloos en het voelt een beetje zoals sperma na de seks. Je voelt het vloeien uit je schede.
    Ik hoop dat er nog vrouwen zijn die hierover spreken want het intrigeert me wel en ik vind geen antwoord.

    Reageer
Reageer op: Vaginaal vochtverlies en tampon?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief