Oud bloed

  • #1

    Hallo,

    Ik ben 14 jaar en ben volgens mij nog niet echt ongesteld geweest zoals het hoort. Ik kwam eergister achter het feit dat ik bruine afscheiding verloor, en ging daarmee naar mijn moeder. Ze zei dat dat oud bloed was, en dat ik ongesteld zou worden. Zodoende had ik mezelf voorbereid met behulp van een tampon, en toen ik hem wilde verwisselen zat er nog steeds alleen dat bruinige bloed aan de tampon, geen spátje roodgekleurd bloed.

    Kan die bruine afscheiding wat anders zijn dan menstruatie? zoja, wat dan?

    Alvast bedankt.
    Groetjes!

    Reageer
    #2

    Als je meisjes op school hoort praten, lijkt het soms of ze allemaal op hun elfde of twaalfde jaar al ongesteld worden. Daar kun je ongerust van worden als je zelf nog niet ongesteld bent geweest.

    Die ongerustheid is niet nodig. Bij de meeste meisjes komt de eerste menstruatie tussen hun elfde en zestiende. Een eerste menstruatie als je veertien of vijftien bent, is dus heel normaal.

    Vaak heb je nog geen menstruatie, maar merk je wel aan je lichaam dat er iets aan het veranderen is. Je krijgt geleidelijk borsten en schaamhaar. Dat is het bewijs dat je vrouwelijke hormonen goed werken. Je eerste menstruatie komt dan op een gegeven moment vanzelf.

    Lees meer in de patiëntenbrief van het Nederlands Huisartsen Genootschap:

    http://nhg.artsennet.nl/uri/?uri=AMGATE_6059_104_TICH_R1919171130637721

    Reageer
    #3

    Menarche is het tijdstip waarop bij meisjes de eerste menstruatie optreedt, na de borstontwikkeling, de groeispurt en het ontstaan van schaamhaar. De leeftijd waarop dit gebeurt, is voor een groot deel erfelijk. Onderzoeken hebben uitgewezen dat moeders en dochters vaak sterke gelijkenissen vertonen op het vlak van de hoeveelheid bloedverlies, de duur van de cyclus en het al dan niet hebben van menstruatiepijn.
    Vaak valt het moment waarop meisjes voor het eerst hun menstruatie krijgen, samen met belangrijke of speciale momenten in hun leven (bijvoorbeeld een verhuizing, een schoolkamp of een reis).

    Het meisje groeit na de menarche nog gemiddeld zes centimeter. De eerste menstruaties na de menarche zijn vaak onregelmatig, terwijl er geen eisprong aan voorafgaat zodat het meisje nog niet vruchtbaar is.

    De eerste menstruatie wordt doorgaans voorafgegaan door enkele maanden van verhoogde vaginale afscheiding. Dit wijst erop dat het groeiproces op gang is gekomen en dat het slijmvlies van de baarmoeder en vagina tijdelijk overgestimuleerd worden.

    Reageer
    #4

    Is er misschien een reden dat je aan een andere oorzaak denkt? Heb je misschien onbeschermde seks gehad?
    Ik denk dan dat het inderdaad zoals je moeder zegt een beetje oud bloed is dat pas later naar buiten is gekomen.

    Reageer
    #5

    Hallo ik heb een probleempje ik had al 3 dagen last van me onderbuik sinds vandaag heb ik ineens een bruin tegen zwart aanzittige uitscheiding uit me vagina terwijl ik nog niet ongesteld moet zijn het lijkt ook meer op slijm.
    weet iemand wat het is of wat ik er tegen kan doen.

    Mogelijke !!! bijwerkingen: buikpijn vermoeid rare spierpijn

    heel erg bedankt

    http://www.dokter.nl/forum/Vagina-baarmoeder-eierstokken/186763-Help-rare-uitscheiding.html#204257

    Reageer
    #6

    ik ben vandaag denk ik voor het eerst ongesteld geworden. ik vraag me alleen af of het wel normaal is wat ik heb.
    ik heb namelijk best veel en bruin bloed. tenminste ik denkt dat het bloed is want ik zou niet weten wat het anders zou kunnen zijn.
    alleen ik lees overal dat je bij je eerste menstruatie niet zoveel bloedverlies hebt..
    ik had trouwens de afgelopen dagen wel erg veel last van mijn rug en was wat humeurig.

    groetjes.

    Reageer
    #7

    Dat kan goed de menarche zijn... Spannend!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    He, ik ben vandaag ongsteld gewordenn denk?
    ik heb precieshetzelfde als jij.
    Vandaag zat ik op de wc tot ik opeens bruin bloed zag. Ik schrok en wist dat ik nu ongesteld was.
    Ik heb maandverband ingedaan na een half uur zat er nog niks in. Maar toen ik net een half uur geleden keek zat er weer bruin bloed in. Dit is volgensmij het begin van onze menstruatie..

    Reageer
    #10

    Hallo,
    ik ben een meisje van 13 jaar.
    ik heb afgelopen 2 dagen, een bruine smurrie in mijn slipje. eerst dacht ik dat het mijn eerste ongesteltheid was, maar het is teveel. Kan iemand mij helpen. en 2 hoe moet ik het dan aan mijn ouders zeggen?!
    Grtjs Maya

    Reageer
Reageer op: Oud bloed


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief