Endometriose en PCOS bij 18 jarige?

  • #1

    Ik heb al een paar dagen een vraag. Kan iemand endometriose en pcos tegelijk hebben? Ik ben een maand geleden bij de dokter geweest omdat ik nu al bijna een jaar pijnlijke en onregelmatige menstruaties heb die elke maand pijnlijker worden, ook heb ik tijdens de menstruatie last van diarree of verstopping en dat verschilt dan per dag, ik heb de afgelopen 4 maanden erg veel bloed verloren en deze maand ineens erg weinig, ook is de pijn al een half jaar zo erg dat zelfs tramadol niet werkt, ik kan dan bijna niks doen van de pijn en mijn concentratie is ook heel erg slecht en soms val ik flauw door de pijn. Ze vond mijn symptomen op endometriose en ook op PCOS lijken aangezien ik zoveel pijn heb. Ik ga volgende week weer naar de dokter want ik heb de laatste keer een menstruatiekalender gekregen en daarbij moest ik een maand lang bijhouden op welke datum ik welke dag van de pil zat en ook aangeven als ik in de stopweek zat en wanneer ik ongesteld ben en dan moest ik alle symptomen opschrijven en hoe vaak ik maandverband moest verwisselen en hoeveel bloed er ongeveer op zat.

     

    Ja, nogal een lang verhaal dit, maar kan een 18 jarige endometriose en PCOS tegelijk hebben?

    Reageer
    #2

    Onmogelijk is het niet, maar erg waarschijnlijk ook niet

    Reageer
    #3

    Hallo Anoniem,

    Bij mijn dochter van bijna 19 is vorig jaar endometriose vastgesteld.
    vandaag 25-03-2022 is er ook nog eens PCOS bij haar vastgesteld in het ziekenhuis.

    Reageer
    #4

    Hi! Ik heb PCOS en endometriose het kan zeker! Er is alleen niet zoveel over bekend..

    Reageer
    #5

    Ben 24 jaar en heb al endometriose maar aantal dingen vallen bij nog niet op zijn plaats. Ook met algehele klachten. Medicaties werken geen een van alle en heb daarnaast ook meerdere toleranties/allergieën.

    Hoe kun je er achterkomen of je daarnaast wel of geen PCOS hebt.

    Reageer
    #6

    de gynaecoloog kan dat vaststellen

    Reageer
    #7

    Een vriendin van mij heeft vorig jaar de diagnose PCOS gekregen, nu hoorde zij pas ook over Endometriose, zij vroeg zich af wat voor klachten die mensen dan hebben als ze allebei de diagnoses hebben. Een van onze vragen over die klachten is of er mensen zijn die maar een paar keer per jaar ongesteld worden, maar toch iedere dag chronische buikpijn hebben?

    Reageer
Reageer op: Endometriose en PCOS bij 18 jarige?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief