Mirtazapine afbouwen

  • #1

    Hallo ,

    Ik gebruik nu 22,5 Mg Mirtazapine. Dit kreeg ik
    Voor het slapen. Na erge gewichtstoename wil
    Ik ermee stoppen. In overleg met de psychiater mag ik afbouwen naar 7,5mg dit 2 week lang en daarna helemaal stoppen. Ik heb 7,5 Mg geprobeerd alleen kan ik dan niet meer goed inslapen en voel me erg snel afgeleid als ik in bed lig. De vraag is: wat kan ik hier tegen doen , en is dit een goed afbouwschema?

    Reageer
    #2

    Dan is de stap van 22,5 naar 7,5 toch te groot. Overleg om de stappen kleiner te maken

    Reageer
    #3

    ik slik het aln tijdje mirtazepinne sinds nov 2016 30 miligr maar ik voel mij er niet goed bij steeds rillingen of je erg zenuwachtig bent ik slaap er ooj niet op dus eigelijk wil ik stoppen ik heb ze door midden gebroken heeft een van jullie dat ook?

    Reageer
    #4

    Ik slik ook een beste tijd.wil er graag van af omdat ik er dik van word.heb al 2 dagen een halve genomen om af te bouwen maar ik heb dus niet geslapen.heb maar ern afspraak bij mijn huisarts gemaakt.

    Reageer
    #5

    Ik kan er goed op slapen (15 mg) maar ben 's ochtends nog lang duf (als een konijn).
    Dat het afbouwen langzaam gaat bewijst dat het verslavend is.
    Ben zeker 5 kilo bijgekomen en ben dus van 15 mg naar 7,5 gegaan.
    Maar omdat er geen kleinere pil is, heb ik vervolgens ie helft nog eens door met een mesje.
    Dat viel me tegen, op een kwartje kon ik niet slapen. Heb al eens overgeslagen maar dan ben ik overdag duizelig.
    Om die reden schraap ik met een mesje steeds wat van dat halfje af in de hoop er binnenkort zonder te kunnen.
    Geen idee hoelang dat nog duurt.

    Reageer
    #6

    @Suffie. Antidepressiva zorgen voor tekorten aan diverse vitaminen, mineralen en andere stoffen. Zorgen voor wat aanvulling kan het stoppen ermee wat vergemakkelijken. Voor het afbouwen met medicatie overleggen met je arts.

    Reageer
    #7

    Ik neem al 15 jaar mirtazapine 45mg en heb verschillende malen proberen af te bouwen.

    Maar telkens mislukt niet kunnen inslapen en piekeren.

    Van mijn gewicht is er niets bijgekomen 185cm 77kg.

    Je hebt er wel geweldige honger van maar ik eet veel maar gezond ga nooit over de 2200 cal.

     

    Reageer
    #8

    @Alain, afbouwen en stoppen is moeilijk, mede doordat antidepressiva zorgen voor tekorten aan allerlei vitaminen, mineralen en andere stoffen, die juist belangrijk zijn voor de aanmaak van allerlei neurotransmitters. Wat aanvulling kan schelen in de afkickverschijnselen.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik heb 4-5 weken remergon (15mg) moeten nemen. Nu had de dokter gezegd dat ik mocht stoppen door de hevige bijwerkingen genaamd moeheid, misselijk, veel te veel slapen. Nu mocht ik gewoon in één keer stoppen. Ik ben overdag suf, duizelig, onrustige darmen en maag, weinig tot bijna geen eetlust en een stresskrop in de keel. Kent er iemand dit gevoel?

    Reageer
    #10

    Sinds gisteren begroot mirtazapine 15mg gelijk moeilijk om in slaap te komen hoop dat het beter gaat eerst afgebouwd van de 45 naar 30 toen 15

    Reageer
    #11

    Sinds oktober 2018 mirtazapine 7,5 mg ivm niet kunnen /onrust met slapen in mijn burn-out!

    Ik ben behoorlijk aangekomen en hou ook vocht vast.

    Ik slaap nu goed,wel last met uit bed komen ,kan veel slapen,licht in hoofd,maar kan van burn-out komen of vd medicijnen

    Ik slik al extra vit D,B12,magnesium

    Als ik wil stoppen,hoe het beste af te bouwen?

     

     

     

    Reageer
    #12
    • Ik gebruik sinds enkele maanden Mirtazapine 30mg totaal geen bijwerkingen slaap beter en voel me geestelijk beter
    Reageer
    #13

    @Daniëlle antidepressiva zorgen onder andere voor verlies aan vitaminen en mineralen, waaronder Q10 en vitamine B,  wat op de kortere of langere termijn klachten kan geven. Ook werken ze vertragend op het metabolisme.

    Afbouwen zou ik in elk geval langzaam doen. Door je lichaam te ondersteunen met volwaardige voeding en vitaminen, mineralen, vetzuren en aminozuren die de aanmaak van allerlei neurotransmitters als serotonine en gaba helpen te verbeteren, kan je het ondersteunen.

    Reageer
    #14

    Ik slik al 3 jaar Mirtazapine 30 mg toen 4 maanden 45 mg. Nu ben ik het gedurende 3 maanden naar 15 mg aan het brengen. Gaat super goed . !! Dus heel langzaam afbouwen. Zonder arts , kan wel omdat ik mij nog steeds prima voel. Wil het aar 7.5 mg terug brengen. Maar gun mij de tijd . En beweeg zeker 2 uur per dag door wandelen , of fietsen. Gaat lukken zeker weten. En een positieve gedachten gang op nahouden. Ik ga met het krieken van de dag mee betreffende slapen. En eet gezond en neem regelmatig wel een biertje. En geniet van iedere dag tegenwoordig.

    Reageer
    #15

    Ik neem nu ongeveer 6 maanden 15mg mirtazapine. Door een stevige griep kreeg ik enorme bijwerkingen, zeer afwezig(precies niet meer in de werkelijkheid) en een zeer vreemd gevoel. Daar mijn psychiater tijdelijk niet bereikbaar is heeft de huisarts, na meerdere bezoeken, de mirtazapine stop gezet. Maar 's morgens heb ik nog steeds het gevoel of mijn hersenen niet op gang willen komen, akelig gevoel. Dit zou volgens de huisarts bijkomende onttrekkingsverschijnselen kunnen zijn. Heeft iemand hier ervaring mee? Het geeft precies ook het gevoel of je er maar niet uit komt.

     

    Reageer
Reageer op: Mirtazapine afbouwen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief